Smps Pwm Entegresi Üzerine Sorular

Under Ground

Aktif Üye
Arkadaşlar kolay gelsin . İyi tatiller . Evde daha önce bozulan laptop adaptörünü parçalayıp üzerinde çalışayım dedim . Karda evde hapis kaldık nasıl olsa , vakit bol . Sizin gibi üstadlar için çok hafif siklet olacak sorular . Cevap vermezseniz de haklısınız. Canınız sağolsun derim . Ben 32 senesini elektriğe vermiş biri olarak sadece 2 senedir hobi olarak elektronikle ilgileniyorum . Sorularım şunlar :
1- RT bağlantısı entegre üzerinde boşta . Ortada NTC yok . Bu büyük bir eksiklik değil mi ?
2- Benim cihazda Vın girişinde bir kondansatör bağlı sadece . Çıkışı - ucuna bağlı . Halbuki dökümandaki bağlantı daha farklı .
3- VDD bağlantısında bende bir zener bağlı . Onunda diğer ucu - ye bağlı . Yine VDD ucuna bağlı bir normal diyot ona seri bağlı kondansatör ve kondansatörün bir ucu - devresinde .Yine dökümandan farklı bir bağlantı .
Bunların hepsi malzeme tasarrufu ( çalması ) mu yoksa farklı dizaynlar mı ?

Cevap verecek arkadaş olursa şimdiden çok teşekkürler.
Edit : Malesef atölye ve çalışma ortamımızda yok sizin gibi evde . Mutfak masası üzerinde hanımın tencere altlıkları üzerinde çalışıyorum gördüğünüz gibi :)

Screenshot_20250222-173439.png
Screenshot_20250222-173504.png
IMG_20250222_173628.jpg

Son düzenleme:
Anlattığınız şeyleri doğru kabul ederek bazı yorumlar yapmak mümkün.

Fakat belki gözden kaçırdığınız şeyler vardır. Farklı görmüş olabilirsiniz. Böyle durumlar sıkça olur. Eksik anlatıp tam cevap beklenir. Ayrıca gelen cevap beğenilmez ve kızılır.

Anlattığınız şeyleri doğru kabul ederek bazı yorumlar yapmak mümkün.

Fakat belki gözden kaçırdığınız şeyler vardır. Farklı görmüş olabilirsiniz. Böyle durumlar sıkça olur. Eksik anlatıp tam cevap beklenir. Ayrıca gelen cevap beğenilmez ve kızılır.
Ölçü aleti ile söylediğim durumları tespit ediyorum . Gözle tespit değil üstadım .
17402361539807274137754479805806.jpg

1,. sorunuzun cevabi basit. O bacagi bosta birakirsaniz sicaklik korumasi iptal olmus olur.

Diger sorulari kelimelere dokmussun ama ben dahil okuyan kim bilir ne anladi. Basit bir sema uzerinden konusmak lazim.

1- Sıcaklık algılama özelliği kullanılmamış (NTC takılı değil)
3- VDD bağlantısında bende bir zener bağlı . Onunda diğer ucu - ye bağlı . Yine VDD ucuna bağlı bir normal diyot ona seri bağlı kondansatör ve kondansatörün bir ucu - devresinde .Yine dökümandan farklı bir bağlantı .
3- Devredeki zener değildir. ZD (sembolü)baskı var, ancak zener değil. Smps Primer katta Hızlı diyot kullanılır. 1N4148 (yüksek hızlı anahtarlama diyot ) gibi duruyor.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,361
Üyeler
2,986
Son üye
sun3wincom1

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back