SMS lere bilgisayarda bakmak

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,869
Bu UPS denen kargo firması, adamlara ne kadar şikayet etsem de, gümrük bilgilerini eposta adresime değil SMS ile göndermekte ısrar ediyor. Bunun bir çözümü yok herhalde. O yüzden bu SMS leri bilgisayarda açmamı sağlayacak bir yönteme ihtiyacım var. Mesela telefonda çalışan bir uygulama ve bilgisayarda çalışan bir uygulama birbirleri ile haberleşecek. Tabi tercihen de bir yerlerde hesap açtırıp casusluk yapmayacak bir uygulama :) Var mıdır böyle birşey, yoksa gelen UPS linklerini harf harf okuyup bilgisayara girmeye devam mı etmem gerekiyor?
 
Aslında eskiden türkcell in online hesap sayfasında SMS ler görüntülenebiliyordu. Ama bu özelliği kaldırmışlar herhalde, hiçbir yerde bulamıyorum. Bilgisayardan SMS göndermeyi sağlayan ücretli yeni planlar çıkarmışlar, herhalde ondan.
 
Windowsta telefon bağlantısı diye bir şey var. Gereksiz uygulama diye kaldırmaya çalışırken aslında faydalı birşeye benzediğini farkettim. Microsoft hesabım olmadığı için devam etmedim. Sms görüntülenebiliyor mu bilmiyorum, arama yapabilir ve bildirimleri görüntüleyebilirsiniz diyor.

2. bir yolda linki kopyalayıp whatsapptan kendinize göndermek. (Çoğu sosyal medya uygulamasında kendinize mesaj gönderebilirsiniz.)
 
Yanlışlıkla diğer konuya atmışım cevabı:

İki çözüm var benim kullandığım:

1- Windows bilgisayarlar için, Miscrosoft tarafından geliştirilen, Windows Phone Link diye bir uygulama var.
Bilgisayarınızla telefonunuzu eşleştirip bilgisayarınızdan telefondaki bir çok veriye ulaşabiliyorsunuz ya da telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz.


Mesajlar bildirim olarak görünüyor.

1701681625851.png


Tıklayınca da uygulama açılıyor. Oradan okuyabiliyor ya da kullanabiliyorsunuz. Linklere tıklayabiliyor, mesajları kopyalayabiliyorsunuz.

1701681635866.png




2- Mesajı telefonda kopyalayıp Whatsapp ile kendime yolluyorum. Sonra WhatsApp Web ya da WhatsApp Desktop uygulamalarından birisiyle bilgisayardan erişiyorum.
 
Son düzenleme:
Hmm whatsapp ta kendime mesaj gönderebildiğimi yeni farkettim :) Tamam bu iş görür, teşekkürler.

Aslında benim kullandığım eposta servisinin de cep uygulaması var, onu da bir deneyeyim bakalım.
 
  • Haha
Reactions: nt
Kolay ve yağlı boya değmeyecek birkaç yöntem:

Linux'ta KDE masaüstü ve Android için "KDE connect" var. İsviçre çakısı gibi bir program. Bununla masaüstünden SMS alıp gönderilebilir.

Android'te Termux ile script çalıştırılabilir.
 
Teşekkürler, KDE connect'i yapılandırmaya çalışıyorum. Sadece SMS değil, telefon hafızasına da erişim veriyor, bu çok iyi.
 
Bunun için bende aşağıdaki adresi kullanıyorum. Bilgisayarımda herhangi bir hesap açmadan da kullanabiliyorum.


KDE Connect'in telefon hafızasına erişimi olması güzel bir özellikmiş. Kurulumu tamamlarsan ufak bir inceleme harika olur. Belki bende kurabilriim.
 
SMS okumayı çalıştıramadım benim Debian 11 de. Yüklemeye çalışıyor uygulama, ama bir ilerleme olmuyor ve sonunda pes ediyor. Eşleştirme tamamlandı, diğer özellikler çalışıyor, ama SMS çalışmadı nedense. Ama şimdilik whatsapp'a göndererek veya telefondan eposta göndererek hallediyorum, sonra daha ayrıntılı araştıracağım bunu.

1701762317888.png
 
Şimdi denedim, bir problem çıkmadı. Mesajlar için gerekli Android izinlerini ayarladınız mı? Bunlar program kurulurken değil çalışma zamanı istenen izinler. KDEconnect'in Android tarafında ana ekranda istenilen fonksiyonun izinleri için altta birkaç satır var, ona bakın.
 
Şimdi denedim, bir problem çıkmadı. Mesajlar için gerekli Android izinlerini ayarladınız mı? Bunlar program kurulurken değil çalışma zamanı istenen izinler. KDEconnect'in Android tarafında ana ekranda istenilen fonksiyonun izinleri için altta birkaç satır var, ona bakın.

Evet değişik izinleri denedim. Hatta hepsini açtım. Olmadı. Huawei P20 Pro ile ilgili bir uyumluluk sorunu olabilir. Sendeki telefon nedir?

Ama uygulama çok güzel gerçekten. Daha başka bir sürü özellik var. Telefonu klavye olarak kullanabiliyorsun, media control yapıyor (play, pause, stop), ve daha birçok şey daha var. Ama vakit olunca daha ayrıntılı bakacağım ...
 
Benim cep android 9 kullanan bir nokia 8. Sistem günlüğünü okuyan bir programla (android terminalde logcat komutu veya bunun muadili görsel arayüzlü bir program) bir ipucu bulmaya çalış.
 
KDEconnect ile ilgili konu dışı bir not: Dokunmatik ekranın ve ivmeölçer/jiroskop özelliklerinin fare ve klavye olarak kullanılabilmesi özelliği var ve çok akıcı çalışıyor.
 
Whatsapp web bedava cloud olarak da çok iş görüyo
 
Whatsapp web bedava cloud olarak da çok iş görüyo
WhatsApp'daki verilerinize erişmek için 7 defa Menio Park etrafında tur atın derlerse, buna gerek olmayacak veriler için belki olabilir. :D
 
  • Haha
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,261
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top