Şofben için sigorta B tipi mi C tipi mi olmalı?

suchasme

Yeni Üye
Köydeki evim için 3000, 4500, 7500 Watt kademeleri olan bir şofben aldım. Elektrik panosundan mutfağa, çatı içinden geçirerek 17 metre 4'lük NYA kablo çekip şofbene bağlayacağım. Bu kabloya panoda hangi tip Sigorta takacağım konusunda kararsız kaldım.
B tipi 32 amper mi - C tipi 32 amper mi taksam daha güvenlikli olur? ne önerirsiniz.

B tipi kullanılması uygun olur. B tipi şalterler daha hızlı tepki verir. Ev tipi uygulamalarda genellikle B tipi şalterler kullanılır. C tipi şalterler ise ağırlıklı olarak sanayide motor gibi kalkış akımı olan cihazlarda kullanılır. Nominal akımın toleransı daha yüksektir devreyi daha geç açar.

Şofben muhtemelen üç fazlıdır. Bu durumda 7500W güç çekilirken akım sadece 11A. Bu durumda 16A lik sigorda daha uygun olur. En azından ark veya toz/kir nedeniyle 11A in üzerinde akım geçerse yangın çıkmadan sigortanın atma ihtimali daha fazla olur.

Şofben muhtemelen üç fazlıdır. Bu durumda 7500W güç çekilirken akım sadece 11A. Bu durumda 16A lik sigorda daha uygun olur. En azından ark veya toz/kir nedeniyle 11A in üzerinde akım geçerse yangın çıkmadan sigortanın atma ihtimali daha fazla olur.
3 fazlı değil tek fazlı. 11A değil . akımı tek fazdan çekecek. bu durumda kaçlık sigorta almam en güvenlisi olur?

Köydeki evim için 3000, 4500, 7500 Watt kademeleri olan bir şofben aldım. Elektrik panosundan mutfağa, çatı içinden geçirerek 17 metre 4'lük NYA kablo çekip şofbene bağlayacağım. Bu kabloya panoda hangi tip Sigorta takacağım konusunda kararsız kaldım.
B tipi 32 amper mi - C tipi 32 amper mi taksam daha güvenlikli olur? ne önerirsiniz.
B tipi 32A uygundur. Şofbenlerde topraklama kullanılması can güvenliği açısından önem arz eder.
Ayrıca panoda Kaçak Akım Rölesi de bulunması önerilir.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,562
Üyeler
3,399
Son üye
Cosef

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back