Şofben için sigorta B tipi mi C tipi mi olmalı?

Kafa karıştı sanırım .
Tekli siğorta takın kafa karışmasın .

Sanırım alt link firmanın bilği verirken bir yandanda siğorta tipleri kafa karışıklığına yol açtı .
Geniş ve ensiz modelleri .

Viko eski model 4.5kA ve 2 kutuplu .

Viko 4VTB-2B32 Otomatik Sigorta 4,5kA B Tipi 2 Kutup 32A

Viko sitesi

Kutup Sayısı: 2 Kutuplu

Örnek diyelim . ( çeşitli firmaların ürünleri var .)

32A; 1+N ; 5SL Classic ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA; 6kA; B TİPİ; ÇABUK KARAKTERLİ

40A; 1+N ; 5SL Classic ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA; 6kA; B TİPİ; ÇABUK KARAKTERLİ

Ekler

Son düzenleme:
İki kutuplu sigorta iki faz kullanımı için demişsin üstadım. Düzeltirsin demiştim.
İki kutuplu sigorta 2 faz hocam. Kullanım ihtiyacina göre ayrı ya da aynı fazlar olmasında sakınca yok. 2 kutuplu sigortanin faz+nötr demek olmadığını belirtiyorum.

İki kutuplu sigorta 2 faz hocam. Kullanım ihtiyacina göre ayrı ya da aynı fazlar olmasında sakınca yok. 2 kutuplu sigortanin faz+nötr demek olmadığını belirtiyorum.
iki kutuplu yani iki fazlı olunca, birine faz birine nötr bağlamakta bir sakınca yoktur değil mi? ekstra bir koruma sağlanmış olur mu nötre de sigorta bağlanmasının.

iki kutuplu yani iki fazlı olunca, birine faz birine nötr bağlamakta bir sakınca yoktur değil mi? ekstra bir koruma sağlanmış olur mu nötre de sigorta bağlanmasının.
Sakınca yok.
Yer darlığı varsa 2 kutuplu sigorta daha geniştir 1 kutup+nötr'e göre. Fiyat olarak ta biraz fark edebilir.

Doğru kullanım mı bilmiyorum ama iki kutupluyu ben daha önceden fiş ile vs bağlandığı için faz nötr hangisi belirli olmayan sistemlerde tercih ettim. Çünkü fişin takılma yönüne göre nötr ü de kesmiş olabiliriz, bu durumda sigorta kapalı diye sistemi elleyen birisi çarpılır.

Doğru kullanım mı bilmiyorum ama iki kutupluyu ben daha önceden fiş ile vs bağlandığı için faz nötr hangisi belirli olmayan sistemlerde tercih ettim. Çünkü fişin takılma yönüne göre nötr ü de kesmiş olabiliriz, bu durumda sigorta kapalı diye sistemi elleyen birisi çarpılır.
Kullanım alanlarında ihtiyaca göre değişik varyasyonlar her zaman mümkün. Pano dışındaki bir yerde extra sigorta gereksinimi olan cihazlar için *güce bağlı olarak" fiş kullanılmasını pek önermeyiz. Düşük güçlü bir cihaz ise olabilir.

Şohbende fişli kullanım olmaz .

Olmaz ama , hadi oldu varsayalım priz ve fiş 16 amper destekler fiş ve priz yanar .

Sizin ürün termosifon olmalı.

Ürünün şofben olduğunu veya su ısıtıcı olduğunu söylemedim ki. Çift kutuplu için böyle bir kullanım yaptığımı, yapılabileceğini belirttim.

Sorun yok hocam. Benim evde de 21 kW Siemens anı Su ısıtıcı var. 6mm2 kablo. Doğalgaz öncesi dönemlerde yıllarca sorunsuz kullandım. Hala da bağlı.

Bugün baktım. Yanlışlıkla doğru kablo kesiti kullanmışım :tamam2:

IMG_20251126_133329.jpg

Aynı bakır damar kesitine sahip farklı kablo tipi arasında akım taşıma kapasiteside değişiyor. Boru içindeki tek damar kablo ile toprakta döşeli kablo arasında çok fark var.

Yeni modeli olmalı .

Teknik Bilgi (VED elektrikli şofben elektrik bağlantısı)
Cihazın Gücü : 24 kW
Çekilen Akım : 34,6 A
Sigorta Akım Değeri : 40 A
Duvar Üstü Montaj Şekline Göre Kablo Kesidi : 6/10 (mm2)
Kanal İçi Montaj Şekline Göre Kablo Kesidi : 6/10 (mm2)
Şap Altı Montaj Şekline Göre Kablo Kesidi : 6 (mm2)
Şebeke Gerilimi : 400 V

Vaillant VED plus 24/8 elektronik şofben

711BKCWr4sS._AC_SL1500_.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün ucuz bulduğum için 6 lık NYAF çok telli kablo satın aldım. Bunu B-32A sigortaya nasıl bağlamam en doğrusu olur? kablo ucuna yüksük takılıyormuş sanırım. takılması gereken yüksüğün resmini atabilir misiniz.

Arkadaşlar bugün ucuz bulduğum için 6 lık NYAF çok telli kablo satın aldım. Bunu B-32A sigortaya nasıl bağlamam en doğrusu olur? kablo ucuna yüksük takılıyormuş sanırım. takılması gereken yüksüğün resmini atabilir misiniz.
Yüksük sıkma penseniz var mı?
6.00-mm2-izoleli-yuksuk-yesil-10-awg-10--4b36.jpg

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,593
Üyeler
3,417
Son üye
ilhan durmaz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back