Son yılda olan gümrük olayları hakkında

Odak gibi firmalar var fakat 2 kata kadar sanırım daha önceden çalışmadım, toleranslar/üretim kabiliyetleri nedir onu da bilmiyorum. 4 katmanda onlar da mı yurtdışından getirtiyor? Ben mümkünse yerel dizgi hizmeti de almıyorum. En son aldığım dizgi hizmetinde PCB lehim almıyor gibi sorunla karşılaşmıştım, tekrardan pişman ettiler.
Makedonyada hitech var HDI üretim yapan, Türk yetkililer bu işe neden el atmıyor bilmiyorum. Savunma haricinde de bu gibi HDI ihtiyaçlar bizlerde olduğu gibi çoğu kişide de oluyordur. Savunma harici neden bu gibi yatırımlar yapılmıyor anlamış değilim. Sonuçta büyük bir pazar var ortada. JLC gibi firmalar artık 2 katmanlı üretimlerde tüm fabrikayı otonomlaştırmış. Neredeyse üretimin çoğu kısmını makineler yapıyor.
Geçti bor'un pazarı....
Büyük ihtimalle maliyet kurtarmıyordur. JLC tanesi 25 30 cente 2 katlı pcb üretiyor.

• Beğen
Reactions: rms
Freelance olarak donanım işi yapıyorum. Müşteri Avustralyadan 2 katman 4x2cm lik kart gönderiyor testlerini yapmam için. Sonuçta dünyanın bir ucu adama canlı bağlanıp multimetreyi şuraya tut diyemem. Fedex burada 700tl vergi çıkartıyor.
Kurtarsa bile kimse bu yapıda elini kirletmek istemiyor. Anlayacağınız tezgah güzel yere kurulmuş.

Kartın tamiri değil de ilk çalıştırılması, fonksiyonel testler vs. için diyeyim daha doğru olur.
Ben de anlam veremiyorum fakat elini kirletmek istemiyor sanırım ya da anlamıyor. Garibime giden şu ki adam bir entegre değiştirmek yerine JLC'den kart sipariş veriyor hata olmuş diyip.
Nasıl bir rahatlık anlamadım. Bizim gibi mikroskopla tel çekme vs. uğraşmıyor :emindegil1:

Freelance olarak donanım işi yapıyorum. Müşteri Avustralyadan 2 katman 4x2cm lik kart gönderiyor testlerini yapmam için. Sonuçta dünyanın bir ucu adama canlı bağlanıp multimetreyi şuraya tut diyemem. Fedex burada 700tl vergi çıkartıyor.
Kurtarsa bile kimse bu yapıda elini kirletmek istemiyor. Anlayacağınız tezgah güzel yere kurulmuş.
Aynen öyle, bu gümrük mevzularında aslında bir merak ettiğim şey var, mesela yurtdışına ürün sattın. geri iade geldi, boş yere %60 vergi mi ödeyeceğim ben şimdi?

Bu PCB işini uzun zamandır ulaşım zorluğu nedeni ile kendi imkanlarım ile çözmeye çalışıyorum.Gerçekten üretimi meşakatli.Delik içi kaplama olayını çözmek üzereyim.Ancak anlamadığım sorun şurası hobi işi yapan veya bir kaç tane prototip yaptırmak isteyenler için iki haftada bir toplu basım yapıp ucuza üretim yapıp bu açığı kapatmak için bir proje üzerinde çalışıyorum ama ilgi göstereni işin açığı çok görmedim.

Bu PCB işini uzun zamandır ulaşım zorluğu nedeni ile kendi imkanlarım ile çözmeye çalışıyorum.Gerçekten üretimi meşakatli.Delik içi kaplama olayını çözmek üzereyim.Ancak anlamadığım sorun şurası hobi işi yapan veya bir kaç tane prototip yaptırmak isteyenler için iki haftada bir toplu basım yapıp ucuza üretim yapıp bu açığı kapatmak için bir proje üzerinde çalışıyorum ama ilgi göstereni işin açığı çok görmedim.
Zamanında ben de cok uğraşmıştım evde PCB yapmaya. Çinden photoresist film almıştım. Laminasyon makinesi, pozlama kutusu ve daha neler neler. Fakat kenarda bir uğraş olarak kaldı. İşin donanım kısmıyla çok vakit kaybettiğimi farkettim ve neden 2USDye yaptırmak varken bunca şeyle neden uğraşıyorum diye de sinirlenmemek elde değil. Aslında sonuçlar gayet tatmin ediciydi. İyi bir pozlama ve yıkama ile 0.1mm yol basabilmiştim fakat uğraşı gerçekten de fazla.

WhatsApp Image 2025-04-18 at 22.37.38.jpeg

Zamanında ben de cok uğraşmıştım evde PCB yapmaya. Çinden photoresist film almıştım. Laminasyon makinesi, pozlama kutusu ve daha neler neler. Fakat kenarda bir uğraş olarak kaldı. İşin donanım kısmıyla çok vakit kaybettiğimi farkettim ve neden 2USDye yaptırmak varken bunca şeyle neden uğraşıyorum diye de sinirlenmemek elde değil. Aslında sonuçlar gayet tatmin ediciydi. İyi bir pozlama ve yıkama ile 0.1mm yol basabilmiştim fakat uğraşı gerçekten de fazla.

41461 eklentisine bak
tertemiz gözüküyor. eğer amacınız hobi değilse 2 dolar verebilirsiniz, fakat bu işin zevki bunlarla uğraşmakta. bende delik delebilcek alet olsa kendim prototipleyecektim pcblerimi.

41461 eklentisine bak
PCB basmak keyifli bir iş.
Burda benim kendi üretip tamamen kendim bastığım kart mevcut.

pcb-jpeg.24385

Bu işlerde bir ben eksik kaldım. Bir türlü adam akıllı testler yapamadım.

Ben evde PCB üretme taraftarıyım, fakat profesyönel olarak söylemiyorum. Oralarda zaman/para ilişkisi çok daha kıymetli tabii.

Bu arada VISHAY Yasaklı firmanın bana lazım olan çok özel 200 adet direncini aracı <anil.ozdemir@sameas.com.tr> ile getirttiğimi belirteyim. Bugün elime geçti. 3 Hafta.

resim.png

ne kadar vergi ve ekstra ucret odediniz acaba?
Ben Digikeyden bana kaça getirirsin dedim..
Oturduk pazarlık ettik her şey ona ait.
3$ lık direnç bana 5 dolara geldi böylece.
Bana fatura etti ödediğim kadar.

Forum istatistikleri

Konular
7,627
Üyeler
3,084
Son üye
gsenergin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back