Üzerinde Maxim'in MAX1786A pil grubu kontrolcüsü kullanılmış. İnternette hiçbir bilgi bulamadım bununla ilgili. Mouser ve benzeri satıcılar da artık köhne olduğunu belirtiyor
Hi, I am new to this forum and I have a question. How do I reset the capacity of my bms?I recently swapped the cells, but it doesn't have more batte...
www.laptopu.ro
Bu forumun sahibi de laptop pil analizi ve tamiri ile ilgili gelişmiş bir yazılım sunan bir firma. Bu en gelişmiş yazılım bile Sony nin bu model piline birşey yapamıyor. Buradan çıkarılacak ders: Eğer satın aldığın laptopun bileşenlerini gerektiğinde kurcalamak istiyorsan, kesinlikle Sony ürünlerinden uzak duracaksın.
Bu piller, bağlandıkları bilgisayar ile SMBus denen bir protokol ile haberleşiyor. SMBus, I2C arabirimi üzerinde yürüyen bir protokol. Bu protokol eğer açık ise, veya bu Sony laptopu çalıştıracak kadar çözümlenebilirse, aynı konnektöre giren alternatif bir pil yapılabilir belki. Raspberry PI için böyle bir projeyi listeme ekliyorum
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.