Her türlü devrede kullanılabilir Attiny13a ile açma kapama butonu. Elimde 3 tane attiny13a var. Yapısı itibarıyla içine pek birşey sığmadığından kullanım alanı dardı. Bende böyle bir anahtarlama devresinde kullanmaya karar verdim. Şemada veya kodda bir hata görürseniz lütfen yazın düzelteyim...
Aslinda 4 NO kontakt olan bir kontaktör ve bir 1 NC olan düz röle ile de olması lazım gibime geliyor. Mesela bende şimdi siemens sirius 3RT2017-1AP01 var. Bir tane de standart 230V, bobini de 230V olan bir röle iş görmesi lazım diye şu an kafamdan geçiriyorum. Çizeyim bakalım KiCad ile.
Yok sadece aklıma takıldı. Testere işini kafamda oturttum, sadece biraz daha V20 dokümanı okumam lazım. Push button ile ON/OFF yapılacak ayarı yapmak lazım. Bir de V20 nin içinde bir röle var, o röle ile ayrı bir kontaktör daha süreceğim, o da motorun frenini boşaltacak. Yani iki kontaktör ile işi bitiriyorum.
En kolayı ve en az yer kaplayanı 1 adet darbe akım rölesi ve 1 adet kontaktör ile yapılanı olur Timur Bey.
Yalnız bir konuyu netleştirmek lazım. Makine çalışırken elektrik gidip tekrar geldiğinde motorun kendiliğinden çalışmaması lazım. Süreci sıfırdan başlayacak şekilde çalışması lazım. Uzun zamandır darbe akım rölesi kullanmadığım için bu konuyu net olarak hatırlamıyorum.
sürücünün dahili rolesiyle harici fren rolesini kontrol edebilirsiniz. fren akımının AC 5 amperi geçmeyeceğini tahmin ediyorum. bir veya 2 enversör kontaklı bi role işinizi görecektir.