Terminal Sıkma Aparatı(TEL)

BatuhanO

Yeni Üye
Merhaba,

Ekteki görseldeki küçük motorun uçları tel olarak çıkıyor ve fabrikada bu teller küçük bir metal kovan ile klipslenmiş görünüyor. Muhtemelen punta veya özel bir krimp (swage) makinesi ile yapılmış.

Benim böyle bir ekipmanım olmadığı için terminal sıkma pensesi ile denedim. Ancak kablo değil sert tel olduğu için pabuç içinde boşluk kalıyor ve sağlıklı bir sıkma yapamıyorum.

Bu tür tel uçları sıkmak için kullanılan özel bir aparat veya farklı bir krimp pensesi var mıdır?
sağlam bir şekilde yapabilmek için nasıl bir yöntem önerirsiniz?

Teşekkürler.

Ekler

• beb12c08-ab40-47da-806a-930fd16264dd.jpg
    beb12c08-ab40-47da-806a-930fd16264dd.jpg
    376.9 KB · Görüntüleme: 41
  • 5c212430-8f28-4485-8d11-26b70dfabe88.jpg
    5c212430-8f28-4485-8d11-26b70dfabe88.jpg
    227.9 KB · Görüntüleme: 39
  • 2d5c5f75-3656-4c7f-96da-559898488200.jpg
    2d5c5f75-3656-4c7f-96da-559898488200.jpg
    284.9 KB · Görüntüleme: 38
pabuçları direkt tellere lehimleyebilirsiniz ya da tellere önce bi kablo lehimledikten sonra kabloyu pabuçlayabilirsiniz.

elinizdeki yüksük sıkma pensesi , izolesiz(yada izoleli) yüksük ile yapabilirsiniz.

Merhaba kablo ile sıkabiliyorum ancak motor ucunda sadece teller var

Teli halka ( kapalı kanca ) yapabiliyorsa yapmanız probleminizi çözer mi ?

Diğer karşı taraf montaj yapılacak yerin fotosunu yayınlamanız .
Ve nasıl eki yapılacak vida somun pul çeklinde mi ? veya diğer .
Motor kablosu izole edilmesi .
Delikli karta montajı olabilirmiydi ? ( arkadaşların yorumları ile )

Arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilsinler . ( gerekli bilğiler ve fotolar verilmesi ile )

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Teli halka ( kapalı kanca ) yapabiliyorsa yapmanız probleminizi çözer mi ?

Diğer karşı taraf montaj yapılacak yerin fotosunu yayınlamanız .
Ve nasıl eki yapılacak vida somun pul çeklinde mi ? veya diğer .
Motor kablosu izole edilmesi .
Delikli karta montajı olabilirmiydi ? ( arkadaşların yorumları ile )

Arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilsinler . ( gerekli bilğiler ve fotolar verilmesi ile )

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...
Merhaba dediğiniz gibi halka olarakda denedim ama olmadı, Kablo olsa direk klips oluyor ama tel olunca tutmuyor maalsef yine çok teşekkür ederim çözüm desteğiniz için

Motorun terminallerine yapılan lehim orijinalde var mıydı?

Düşünüyorum da, bunu üreten firma eğer motor terminallerine lehim yapmakta sakınca görmediyse, diyotları birbirine lehimlemekte de sakınca görmez. Lehimleme, krimp'e göre daha hızlı bir prosedür.

Bence krimp yapmanın sebebi aşırı ısıda lehimin erimesini engellemek. Mesela bu bir saç kurutma makinası ise, içerideki ısı çok yüksek olabilecek ve motor terminalleri dahil her şeyin krimp olması gerekecek.

Motorun terminallerine yapılan lehim orijinalde var mıydı?

Düşünüyorum da, bunu üreten firma eğer motor terminallerine lehim yapmakta sakınca görmediyse, diyotları birbirine lehimlemekte de sakınca görmez. Lehimleme, krimp'e göre daha hızlı bir prosedür.

Bence krimp yapmanın sebebi aşırı ısıda lehimin erimesini engellemek. Mesela bu bir saç kurutma makinası ise, içerideki ısı çok yüksek olabilecek ve motor terminalleri dahil her şeyin krimp olması gerekecek.
Merhabalar hocam normalde yoktu ben birazcık sürdüm etrafına daha iyi tutturabilmek için ama oda olmadı bu şekilde verdim, Sanırım bir punta klips makinesi almam gerekecek bu iş için. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Merhaba dediğiniz gibi halka olarakda denedim ama olmadı, Kablo olsa direk klips oluyor ama tel olunca tutmuyor maalsef yine çok teşekkür ederim çözüm desteğiniz için

Kablo eki malzemelerine bakmanız .

Boru muf ve diğer ek malzemeleri.

Forum istatistikleri

Konular
8,969
Üyeler
3,618
Son üye
Kaşif

Son kaynaklar

Back