Peki hocam kaynak yaparken aklımı azaltmaya çalıştığınızda kazara arkı sonlandırdığınız oluyor mu? Yoksa 0 noktasına yakın yerde harekete karşı bir direnç çalışıyor mu pedalda?Benim makinada pedal hem makinayı devreye alıyor hem de akımı ayarlıyor. İçini açmadım ama muhtemelen bir switch ve potansiyometre vardır.
O zaman potansiyometreyi low pass ile filtreleyip okumak yetecek herhalde. Kabloyu ekranlı usb uzatma kablolarından kullansam diye düşünüyorum. 1 swiç ve pot okumasına yetiyor kablolar.Seri iletişim yapmayı düşünüyorsan pedaldan birçok komplikasyon çıkar. TIG kaynak makinaları inanılmaz parazit üretir. Bu parazit o kadar yoğun ki, yakındaki bilgisayar donanımlarını arızalandırdığı bile oluyor. Böyle bir ortamda güvenilir dijital veri iletimi çok zor olur. Pedal kablosu çok uzun ve kaynak yapılan yere de çok yakın olacak.
Kodlamayı ne kadar etkin yapabileceğimden emin değilim. Medyan filtrenin işlemci yükü yüksek oluyor, low pass filtre sonrası hareketli ortalama almayı düşünüyorum DMA ile toplayacağım örneklerin aritmetik toplamıyla işlem yapabilirim. Hem pedalı da yüksek çözünürlüklü okumama gerek yok. 8 bit bile gani gani yeter kontrol için.İğne palsleri yok etmede median filtreleme çok etkili oluyor. 1200 W lık SMPS in dibinde çalışan bir devredeki bütün harici parazitleri giderebilmiştim median filtreleme ile.