Pano tipi bir ürün olduğunu hatırlatmak isterim, uzun ömürlü kullanım için üreticinin önerdiği kurulum kriterlerine dikkat ederek uygun bir pano, hız ayarı için pano üzeri veya kullanım noktasına yakın bir yere taşıyarak ikili/üçlü buton kutusu üzerine potansiyometre, start/stop için yine panoya veya buton kutusuna 0/1 mandal buton veya start+stop iki buton şeklinde kullanım tavsiye ederim. Bu sayede hız ayarı start vb işlemler için pano kapağını sık sık açmak zorunda kalmazsınız. Panonun uygun yerlerine hava girişi için filtreli menfez, hava çıkışı için fanlı filtreli menfez uygun olur diye düşünüyorum. Etrafta yağ buharı, metal tozu vb kirleticiler varsa ve ürün pano dışında duvara montaj kullanılırsa ömrü kısa olacaktır...Siemens ekipmanları ile otomasyon işi yapan bir arkadaşımın aracılığıyla iyi iskonto ile siemens sinamics v20 siparişi verdim. Yukarıda konuşulduğu gibi üç fazlı girişi olanı seçtim. Kalkış süresi ve durma süresini bir kere ayarlayacağım ve o değerde kalacak (5 saniye veya biraz daha fazla). devir sayısını da bağladığım taş çapına göre ayarlayacağım.