mehmetaliözdemir
Aktif Üye
timurCADBenim TimurCAD'den daha hızlı çizmiş
3d çıktı isteyen olursa kağıdı katlayıp veriyormuş
timurCADBenim TimurCAD'den daha hızlı çizmiş
tamam abi şimdi anladım olayı. tel 0,1 yazmışsın zaten ben orayı atlamışım pardon.
makarayı 10rpm'de falan çevirecek bir düzenekde olsa karşı taraf makarayı çevirmek için ince teli çekerken koparır büyük ihtimalleAma gene de şunu bir denemek lazım:
Ben 0.1 mm teli bir full makara aldım çünkü istediğim uzunlukta parça veren yoktu. Makaranın ağırlığı 5 kg vardır. Bunu oklavaya veya bir boruya geçirince sürtünme oluyor ve döndürmek için fazla güç gerekiyor. Bu makarayı bir rulmanlı yataklasam, sonra da karkas üzerinde saniyede bir tur atacak şekilde döndürebilirsem gene herhalde iş görür. 4000 sipir falan gerekiyor, bir saatten biraz fazla bir sürede sarım biter. Diğer yüksek voltaj sarımları ile beraber hadi 3 saat de. Primeri ve düşük voltaj sekonderlerini zaten elle sarabilirim, fazla sipir yok.
Hız yüksek olursa dolanıyor.öte yandan makarayı yere dik koyarsan teli asıldıkça dolanmadan boşalması lazım. yani makarayı döndürmek şart değil.
Abi senin freze düşük devir dönmüyormu?
Bakır freze makarasını frezede yavaşca açtırsan. Ayrı bir sistemde de karkası sarsan. Elle yön verirsin bakıra. İnce olduğu için yığılma olayı can sıkıcı olmaz diye düşünüyorum.