Abi tel bu nozzledan geçerken emaye kaplaması soyulmaz mı?Bunun dışında, makaradan gelen teli yönlendiren bir nozula ihtiyacımız olacak. Gene değişik çaplar için nozullar var. Telimiz 0.1 mm ama nozul olarak en küçük 0.2 mm var. 0.2 mm ve 0.3 mm lik nozullardan birer tane gerekecek.
19150 eklentisine bakWolfram Hartmetall Düse Guide Pin Superharten Legierung Gewickelten Draht Nadel Wolfram Hartmetall Guide Draht Wicklung Maschine Düse - AliExpress 30
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Hazır eksenler için doğuş kalıpın web sitesinde katalog pdf llerini indir. İstediğin hazır eksenler orada var. Bence hazır eksene ihtiyacın yok.
Bu iş için düz bir levhaya frezede delikleri düzgün açıp, lineer rayları yerleştirdim mi al sana eksen..
Abi tel bu nozzledan geçerken emaye kaplaması soyulmaz mı?
Bu bana daha mantıklı geldi çinli led display ile yapmış. Karakter lcd ile daha rahat olur. Parametreleri enocder ile gir. Stepleri hesapla tamam işteBir diğer alternatif de ekranlı bir geliştirme kartına program yazmak ve bu kartın step motorları doğrudan kontrol etmesi. Böyle yapınca gcode'a falan gerek kalmıyor, ama bu programı geliştirmek uzun sürer, özellikle de güzel bir grafik arayüzü de olacaksa.
Bu bana daha mantıklı geldi çinli led display ile yapmış. Karakter lcd ile daha rahat olur. Parametreleri enocder ile gir. Stepleri hesapla tamam işte
aynı ama fazlası var. step motora git dersin gider veya gidemez. servo da ivme tork hata payı gibi bir sürü parametre ayarlarsın...Step motoru kontrol etmeyi biliyorum da (STEP ve DIR sinyali) servo motoru daha hiç denemedim. Onda da olay aynı mı?
haberleşmeli servo sürücüler var mesela deltanın bazı modelleri 485 modbus üzerinden şuraya git dersin gider gidemezsse alarm rölesini ve bitini set ederStep motoru kontrol etmeyi biliyorum da (STEP ve DIR sinyali) servo motoru daha hiç denemedim. Onda da olay aynı mı?
Bendeki servo şu. Daha aldığım gibi duruyor, hiç test edemedim.
19163 eklentisine bakServo Motor 1.00 kW 90 SY | Sahin Rulman
1.00 kW'lık güce, 60X60 flanş değerine ve dakikada 4500 devire sahip uygun Servo motor takımları uygun fiyatlara Şahin Rulman'da hemen satın alabilirsiniz.www.sahinrulman.com
servoyu bu kadar yerin dibine vurma abi pratik ayar olanağı var sen sadece elzem olanları yazıyoruz diğerlerini otomatik dolduruyor en azından delta ve autonics bu şekilde 2 dakika uğraşıp istediğim gibi hareket verebilir hale gelebiliyordumBu sürücüler parametre manyağıdır. Bir sürü şey ayarlaman gerekir. Şimdi motoru bağla, sürücüye enerji ver hiç bir şey olmaz.
test için sürücü üzerindeki tuşlar ile motoru sağa sola döndürebilirsin. Ama önce sürücünün parametrelerini ayarlayarak niyetini sürücüye söylemeslisin.