- Katılım
- 24 Şubat 2018
- Mesajlar
- 24,194
Sanki hızlanmada sorun vardı. Hızlanma sonu 10Khz olsa da sanki 1 veya 2 Khz'den birden 10Khz'ye çıkıyor gibi.
Palsları software üretiyor da ondan. Akıcı bir hızlanma için işi PWM ile yapmak lazım.
Sanki hızlanmada sorun vardı. Hızlanma sonu 10Khz olsa da sanki 1 veya 2 Khz'den birden 10Khz'ye çıkıyor gibi.
Abi müsaitsen sürücünün içini açabilirsen bakabiliriz max kaç K gireceğimize.
giriş optosu giriş frekansı max değerini belirliyor optunun kim olduğunu görürsek daha net fikir sahibi olabilirz.
6N137 ise giriş ben daha önce 6N137 ile tasarlanmış bir step sürücüsünü kayıpsız 30k sürüyordum.
Mach3'te bu iş için tuning var. velocity, pwm, step per değerleri, dır, pulse değerleri hepsini ayarlıyorsun. Hızlıdan yavaşa, yavaştan hızlıya bir fonksiyon belirleyebiliyorsun.
19893 eklentisine bak
Mach3 tarihe eser.Kodu kendim yazacağım, Mach3 kullanmayacağım. Ama bir Mach3 lisansı olması lazım bende bir yerlerde. Örnek değerler için inceleyebilirim.
10khz de kaç devir dönüyor?
300 400 devir üzerinden hayır bekleme...
Hmm bir dakika yav ... Şu anda 10 kHz ile devir sayısını hesaplarsak 375 d/d yapıyor! Bana lazım olan 25 d/d idi O zaman bir sıkıntımız yok. Sadece hafif bir hızlanma ve yavaşlama yapayım ben, mekanik darbeli çalışmaması için, yeterli olur herhalde.
Tam tahmin ettiğim gibi
Tam tahmin ettiğim gibi
orjinali için evet abi ama 4de1 bile olsa senin işini fazlasıyla görür10 MBd transfer hızı var diyor. Bir sıkıntı yok
Abi bir usb'den çalışan mach3 kartı tavsiye edebilir misin?mach3 free versiyon bile sana yeter. Sadece 500. satıra kadar g-code'u çalıştırıyor ücretsiz versiyonda. Sana o da gerekmiyor. Sana lpt, usb vs. kontrolcü lazım. İstersen dediğim gibi gönderebilirim. Önce bir sistemi oturt. Sonra tekrar arduino kod yazarsın. Çünkü bir kaç değişik library var.
Veya direk senin 3d yazıcıya, mks'miydi neydi.
mach3 free versiyon bile sana yeter. Sadece 500. satıra kadar g-code'u çalıştırıyor ücretsiz versiyonda. Sana o da gerekmiyor. Sana lpt, usb vs. kontrolcü lazım. İstersen dediğim gibi gönderebilirim. Önce bir sistemi oturt. Sonra tekrar arduino kod yazarsın. Çünkü bir kaç değişik library var.
Veya direk senin 3d yazıcıya, mks'miydi neydi.
USB'de nasıl gecikme olabiliyor anlamadım abi.Akz iyidir. Ucuz olsun diyorsa şu standart tipte olanlar var. Onlarda iş görüyor. Ama usb'de 1 sn gecikme oluyor. LPT'de bu gecikme olmuyor. USB seri-paralel hesap yapıyor. LPT kart hesap yapmıyor sadece opto-aracısı gibi..
Şöyle birşey mümkün alsında.Step veya servo motorlara pals üretim işi "hard real time" bir iş. Yani zamanlamanın kesinlikle kaçmaması lazım. Kaçarsa iş parçasında sorunlar çıkacak. Ama bir masaüstü PC den USB porta veri akışı bırak hard real time, soft real time bile değil. Orada tamamen rastgele zamanlarda, rastgele süreyle geciklemer meydana gelebilir. Bu Windows'da çok daha olasıdır. O yüzden motion kontrol kartının, PC den gelen GCODE'ları bir miktar biriktirip, bu biriktirilen kodları hatasız bir zamanlama ile palslere dönüştürmesi lazım. İşte buradaki biriktirme 1 saniye veya neyse sürebilir. Ama bir kere biriktikten sonra muntazam olarak pals üretiyor olması lazım.
trigorilla karta kendi ediltediğim marlin kurmuştum.Elimde boşta 3D yazıcı kontrol kartları var, bir deneyeyim bakalım. Mach4 deneme sürümü ile de deneyebilirim belki.
USB dillere destan gecikmele sunar. Denemeye gerek bile yok. Hatta makina çalışırken mouse hareket ettirirseniz bile işler karışır....