Endorfin35+
Kayıtsız Üye
3A biraz yüksek gibi. Motor ısınabilir. Daha düşük set edebilrisin. Step atlamadığı sürece artırmana gerek yok.
Delik işi doğru aslında. Bağlanacak yerde M4 diş olur. Bağlanan elemanda M5 delik olur(diş olmaz).Diş olsa zaten takamazsın. Birini taksan diiğeri takılmaz. 4 tane vida. Hepsini zorla taksan kıra kıra filan Bu sefer motor mil merkezini tutmaz.
Kural önce hafif sıkma yapılır 2 vida ile. Sonra kaplin bağlanır. Motor ileri geri yapılır. Haliyle kendini merkezler. Hafif biraz daha sıkılır. Tekrar ileri geri. Sonra diğer vidalar. Tekrar ileri geri. Böylece merkezlenmiş olur.
Enable yi ters kullanıyor olabilirsin. İlk başta ena bağlantısı yapma.
Ena ters mantık çalışır. Sinyal verirsen sürücü disable olur.
Timur bu fotoğraftaki bağlantıları müsait olduğunda bir çizim programında çizebilirmisin ?
* Sende şimdi Fritzing in 3D versiyonu bile vardır Ağanın elimi tutulur .
ben bunlara hiç uymadan.Aralara asagidakine benzer gecikme komutlari gerekir.
digitalWrite(DIR, 0);
Delay 100us
digitalWrite(PULS, 0);
Delay 100us
digitalWrite(PULS, 1);
Delay 1ms
Aralara asagidakine benzer gecikme komutlari gerekir.
digitalWrite(DIR, 0);
Delay 100us
digitalWrite(PULS, 0);
Delay 100us
digitalWrite(PULS, 1);
Delay 1ms
10khz de kaç devir dönüyor?Hmm evet delay koymadan titredi sadece. Delay'siz 400 kHz e yakın kare dalga çıkıyor, ama bu sürücü en fazla 200 kHz destekliyor. Şimdi 100 μs delay koydum çalışmaya başladı. Ama 100 μs ile 10 kHz çıktı veriyoruz, bu da çok az. 10 μs denedim 100 kHz ama gene titriyor. Bu nasıl iştir yav? Tamam Çin malı bu ama, 200 kHz denen birşeyin en fazla 10 kHz de çalışması Çinliler için bile fazla abartılı ...
O surucu icin calisti diyelim. Ayni marka ayni model bir baska surucu de calisacaginin garantisi yok.ben bunlara hiç uymadan.
tb6600 ile 0 gecikme yön değiştiirp pulse basıyordum adım kaçırmadan dönüyordu nema17
Hmm evet delay koymadan titredi sadece. Delay'siz 400 kHz e yakın kare dalga çıkıyor, ama bu sürücü en fazla 200 kHz destekliyor. Şimdi 100 μs delay koydum çalışmaya başladı. Ama 100 μs ile 10 kHz çıktı veriyoruz, bu da çok az. 10 μs denedim 100 kHz ama gene titriyor. Bu nasıl iştir yav? Tamam Çin malı bu ama, 200 kHz denen birşeyin en fazla 10 kHz de çalışması Çinliler için bile fazla abartılı ...
Ben 500kg ile 100.000 feedrate e çıkıyorum.Sorun arduino'dandır. O sürücü her türlü destekler. Bizde de çin malı var. 6.000freedrate çıkıyor boşta. (Ki 1605 hatveli mil hesabına göre). En iyisi komutu bilgisayardan LPT'den ve USB'den göndermek.
sanki ortadaki somundan sıkıştırıyor abi.Sorun hızlanma ile ilgili değil gibime geliyor. Şimdi koda hızlanma ve yavaşlama ekledim, hiçbirşey farketmedi
19891 eklentisine bak
Sanki hızlanmada sorun vardı. Hızlanma sonu 10Khz olsa da sanki 1 veya 2 Khz'den birden 10Khz'ye çıkıyor gibi.hızlanma sonunda 100 kHz palsa geçiyor o yüzden titremeye başlıyor. Hızlanma sonunu 10 kHz yaparsam sorun yok.
19892 eklentisine bak