Mikro Step
Kıdemli Üye
Bu sekilde sureceksen P kanal MOSFet kullanman gerekiyor.
Yani opampın kazancını yüksek tutup adc nin çalışma aralığına yaymak çözünürlüğü arttırıyor ama bu sefer de opamp kazancı yüksek olduğu için hata oranı yükselmiyor mu. Yoksa bu hata önemsiz bir değer midir?Rail to rail olması şart değil, ama iyileştirme sağlıyor. İlkinde çıkış aralığın 25 mV dan başlıyor, 3.275 V a kadar uzanıyor. Diğerinde çalışma aralığın 0 - 1.8 V. ADC çözünürlüğü sınırlı olduğu için ne kadar geniş bir voltaj aralığı varsa o kadar iyidir.
Hmm. biz onu çevirelim.Bu sekilde sureceksen P kanal MOSFet kullanman gerekiyor.
Avo metrende derece ölçümü olsaydı keşke yada evlimisin bilmiyorum ama çocukların ateş ölçeride iş görürBu devreyi kurdum ve mosfet 2ye ayrıldı.
Sorunun nerde olduğunu anlamak için datahseet'e en son baktım ve mosfet GATE voltajı max 19V'muş ben 24V uygyuluyorum sanırım patlama sebebi bu.
Şimdi 10V bir zener ile deneyeceğim.
artık kıyamet kopsa da güç elemanlarına elimle dokunmuyorum.
daha 19 yav naptın çoluk çocuğa karıştırdın bizi.Avo metrende derece ölçümü olsaydı keşke yada evlimisin bilmiyorum ama çocukların ateş ölçeride iş görür
Sen keşke izmir değil Ankara’da olsaydındaha 19 yav naptın çoluk çocuğa karıştırdın bizi.
fluke 177 var bir ara onu 179'a çevireceğim o zaman sıcaklık ölçümü yapabilşyorum
senle de tanışmış olalım.Sen keşke izmir değil Ankara’da olsaydın
Abilik fln dert değil ya 28 yaşındayım Karel Elektronikte kart onarımcısıyım izmir buca gaziemir yabancı değil bana dayım teyzem var geçen ay ordaydımsenle de tanışmış olalım.
kaç yaşındasın?
ne iş yaparsın?
ne okursun?
sana abi mi diyeceğiz onu bilelim
R14'ün vcc bağlı bacağını 10 volta zenere bağlamak lazım. Bir de pnp beyzini bir npn ile sürmek lazım.20329 eklentisine bak
Bunu ustalarımız inceleyebilir mi?
1 tane daha IRF520 patlamak istemiyorum 20 lira olmus.
İlk okduğumda kael sandım.Abilik fln dert değil ya 28 yaşındayım Karel Elektronikte kart onarımcısıyım izmir buca gaziemir yabancı değil bana dayım teyzem var geçen ay ordaydım
Aman aman dur doğru oku yaşın küçük ama bizden çok şey biliyosun akıl yaşta değil başta ne güzel kendini geliştirmeye devam ediyosun.İlk okduğumda kael sandım.
birden sinirlendim.
aylarca kompanzasyonumuz niye bozuluyor diye kapasite değiştirip durduk kael rölemiz kafasına göre kapasite alıp çıkarıyormuş.
hala en küçük benim yav forumda.
yük olarak 2 tane 1W gün ışığı bağladım herkesin kendi 2W 2K direnci vardı.R14'ün vcc bağlı bacağını 10 volta zenere bağlamak lazım. Bir de pnp beyzini bir npn ile sürmek lazım.
Bu halde pwm out 10 volta çıkmıyorsa mosfet kapanmıyor.
Hiç P kanal kullanmadım.N kanal mosfet kullanip yuku de Drain Vdd arasina baglarsan bu kez de sensor olcumunde sikinti yasarsin.
P kanal Mosfet kullanirsan isin bayagi bir kolaylasir.
R14'ün vcc bağlı bacağını 10 volta zenere bağlamak lazım. Bir de pnp beyzini bir npn ile sürmek lazım.
Bu halde pwm out 10 volta çıkmıyorsa mosfet kapanmıyor.
DC24 havyamız.P kanal kullanmadim. Fakat Farnell'den secilebilir.
Esasen isitici kullanan havya gibi sistemlerin termal ataleti cok yuksek. Yani siz isiticinin voltajinda bir degisim yaptiginizda bunun sicaklik artisinda cok buyuk gecikme var. Ustelik isiticiya uygulanan voltajdaki ufak bir degisimin etkisi de cok kucuk.
Bu nedenle MOSfet PWM islerine girmeye hic gerek yok.
Cycle larin sayisi ile oynamak pratik bir islem olacaktir.
Mesela 20 tane yarim alternans yolla 1 tane yollama. Sonra 20 tane daha yolla gibi.
Eger isitici icin 50Hz transformator kullanacaksaniz triac kullanin gitsin.