Ahmet
S38>S85
Hmmm bunu bilmiyordum.JBC havyasında termokupl var. Voltaj üretiyor doğrudan. Ama NTC sadece bir direnç. Yapı farklı.
O zaman termokupl üstüne çalışacağız.
Hmmm bunu bilmiyordum.JBC havyasında termokupl var. Voltaj üretiyor doğrudan. Ama NTC sadece bir direnç. Yapı farklı.
0 derecede 480 derecede(çok değil mi)
Başına her türlü şey gelebilir malesef, ar-ge yapıyoruz bu riski alamamAhmet şimdi sana sap lazım ancak bu sapın zarar görme ihtimali varmı ? Eğer varsa muadil sap alacaz mecbur ama yoksa ya timur abi vericek yada o ben yenilemeden veremem derse ben sana kargo yapabilirim
0 derece neden? Diyelim kışın Erzuruma gittin, havyayı arabanın bagajındaki çantadan çıkardın, oda sıcaklığına gelmesini mi bekleyeceksin?
480 derece neden? Çok geniş bir bakır plakada çalışıyorken havyayı plakadan uzaklaştırdığın anda sıcaklık fırlayacak. O yüzden beklenenden yüksek sıcaklıklara da programın hazır olması lazım.
Bir de sadece 0 ve 480 deki voltajlar yeterli olmayabilir. Belki tepki lineer değil. Bir de, bilmiyorum, belki çok düşük sıcaklıklarda termokupl voltajı eksiye iniyordur, bunu da hem program hem de hardware doğru bir şekilde işliyor olması lazım.
Öyleyse sana ortaklaşa bi muadil sap alacaz gardaşım ama oda ne kadar doğruyu gösterecek bunu konuşmuştukBaşına her türlü şey gelebilir malesef, ar-ge yapıyoruz bu riski alamam
Akım ölçümü iyi olur ama akım yerine bi grafik yapıp çekilen gücü yüzde olarak gösterebiliriz jbc gibiBen daha önce 3d yazıcının flementi eriten kısmının grafiğini çıkarmıştım daha doğrusu sıcaklığa verdiği tepki grafiğini izlemiştim. tabii o NTC'ydi ama fişek ne kadar hızlı ısınıyor biliyorsun abi ama hiç zıplama yapmıyordu baştan sona kadar artış ve düşüşleri hep doğrusal gördüm.
Bu unisolder yazılımı akım ölçümü'de yapıyor.
Bizde yapmalı mıyız?
Abi jbcyi gerçekten tanıyorsun tebrikler havyayla normal devrede çalışırken bile az bi şase uca denk gelsin 380 e ayarlı olan havya 410 415 görüyor0 derece neden? Diyelim kışın Erzuruma gittin, havyayı arabanın bagajındaki çantadan çıkardın, oda sıcaklığına gelmesini mi bekleyeceksin?
480 derece neden? Çok geniş bir bakır plakada çalışıyorken havyayı plakadan uzaklaştırdığın anda sıcaklık fırlayacak. O yüzden beklenenden yüksek sıcaklıklara da programın hazır olması lazım.
Bir de sadece 0 ve 480 deki voltajlar yeterli olmayabilir. Belki tepki lineer değil. Bir de, bilmiyorum, belki çok düşük sıcaklıklarda termokupl voltajı eksiye iniyordur, bunu da hem program hem de hardware doğru bir şekilde işliyor olması lazım.
Öyleyse sana ortaklaşa bi muadil sap alacaz gardaşım ama oda ne kadar doğruyu gösterecek bunu konuşmuştuk
Mosfetler ile aram iyi değil daha önce başarılı olduğum bir mosfet çalışmam'da yok.Öyleyse sana ortaklaşa bi muadil sap alacaz gardaşım ama oda ne kadar doğruyu gösterecek bunu konuşmuştuk
Sıkılmadan bütün olasılıkları denersen kesin sonuç alırsın.Ben 3D yazıcıyı aldığım zaman fabrikada buna atadıkları PID değerleri çok kötüydü. Sıcaklık, ayarlanan değer etrafında ± 20 ℃ osilasyon yapıyordu. Ama sonra Marlin firmware'deki tuning ile olması gereken katsayıları kullanınca sıcaklık HİÇ osilasyon yapmadan bıçak gibi ayarlanan sıcaklığa geldi. Deneysel olarak bu kadar iyi bir şekilde katsayılar bulunabilir mi?
Abi kullanılmış eski uç olsa nolur ?Sadece JBC uç almak yeterli. Assemshop'da 550 TL ye alınabiliyor.
O zaman kardeşim bu projeden sonra sıraya onu koyalımMosfetler ile aram iyi değil daha önce başarılı olduğum bir mosfet çalışmam'da yok.
Ben kontrol ediyorum sanarken havyadan 20A geçiyor olur fark etmem elimde kalır
Akım sınırlamalı bir güç kaynağı ne yapabildik ne alabildik huyum kurusun her şeyin üstüne düşüyorum led kontrolcüme uğraştığım kadar @Endorfin35+ abinin veya @Gokrtl abinin güç kaynağına uğraşmış olsam şuan size hayır herhangi bir risk teşkil etmiyor diyip havya üstünde deneyler yapabilirdim.
Sıkılmadan bütün olasılıkları denersen kesin sonuç alırsın.
Bana hep gereksiz geliyor sonra lazım oluyor anlamadım neden herşeyle uğraşıp güç kaynağı ile uğraşmıyorum.O zaman kardeşim bu projeden sonra sıraya onu koyalım
Yaparız yaparız bitaneBana hep gereksiz geliyor sonra lazım oluyor anlamadım neden herşeyle uğraşıp güç kaynağı ile uğraşmıyorum.
Büyük ihtimalle bi 10 sene daha herşey ile uğraşıp güç kaynağı ile uğraşmayacağım yerden 1500 tl falan bulsam alacağım bir uint güç kaynağı ama bulamıyorum.
Bana hep gereksiz geliyor sonra lazım oluyor anlamadım neden herşeyle uğraşıp güç kaynağı ile uğraşmıyorum.
Büyük ihtimalle bi 10 sene daha herşey ile uğraşıp güç kaynağı ile uğraşmayacağım yerden 1500 tl falan bulsam alacağım bir uint güç kaynağı ama bulamıyorum.