huseyin6334
Yeni Üye
Ups araba akusu baglamak ve ups ile sarj edip kullanmak ne kadar guvenlidir? Bilgisi olan deneyimli arkadaslar yazarsa sevinirim...
LFP yüksek akım gerektiren yerlerde tercih edilir. Sıradan işler için jel veya agm de olur. Agm aküler de ucuz sayılmaz. Akücülerden çıkma agm aküler deneneblir.
Starter/sulu araba aküleri ups için çok uygun sayılmazlar.
Onların da uygun şartlarda muhafazası gerekir. Yangın tehlikesi!Ev tipi kullanımda gaz açısından LFP piller daha iyi olur değil mi?
Kısa devre ve sıcaklık yüzünden değil mi?Onların da uygun şartlarda muhafazası gerekir. Yangın tehlikesi!
Belirli bir gerilime kadar şarj etmedikçe %100 doluluk seviyesine ulaştıramıyorsunuz Hocam. Şarj olduktan sonra daha düşük gerilimde tutabilirsiniz. Sürekli olarak 14.4V gibi gerilimlerde tutmak gaz oluşumu ve saf su kaybına sebep olabilir.Hmm şimdi battery university'de birkaç makale okudum. Düşük şarjdaki 60 Ah lik kurşun aküyü 1A ile şarj etmek doğru değil, akü tam şarjlı duruma gelemez diyor. Önce daha yüksek akımla tam şarj edip, sonra "trickle charge" moduda düşük akım tamam diyor.
Doğrudur, ben bekletme durumunda 13.2 V da tutuyorum aküyü (akü tamamen dolduktan sonra).Sulu akülerde bekletme/yüzdürme/float şarjı 13.8 volt'tur bildiğim.