Mikro Step
Kıdemli Üye
USB D+ D- pinlerini uzun sure GND yada +5v da tutarsak USB arabirime kalici hasar verme durumu olur mu?
Son düzenleme:
Tahminimce olmaması gerekir. Reset atmalık sorunlar oluşabilir fakat kalıcı bir hasar olması için fiziksel bir zarar görmesi gerekir gibi geldi bana, o da sadece High veya Low pozisyonunda zor oluşur. Belki bir aşırı ısınmaya neden olabilir bu durum.
Bugüne kadar hiç rastlamadım.USB D+ D- pinlerini uzun sure GND yada +5v da tutarsak USB arabirime kalici hasar verme durumu olur mu?
Zannımca sadece haberleşme sinyal seviyesinde olup yüksek enerji taşımaması sebebiyle problem teşkil etmemeli.STM islemcilerle gelistirdigim USB donanimini PCye taktigimda PC nin dikkatini cekmek icin D+ pinini 1K5 direnc ile Low yapip ardindan H yapiyordum.
Son calismamda D+ pinini donanimsal olarak Low yapip ardindan hizlica USB donanimini etkin hale getirir ve D+ low durumunu kaldirirsam gene PC nin dikkatini cektigimi ve PCnin cihazimi algiladigini gordum.
Bu durumda hem ilave bir pinden hem de 1K5 direncten taarruf etmis olacagim. Fakat USB arabirimde D+ karsilikli olarak bir transceiver cipinin giris/cikis pinlerini 100ms kadar low da tutmus oluyorum.
Bu durum uygulamada calisiyor olsa da standartlara uymayan bir yapi ise kullanmak istemiyorum.
Ancak simdilik bu konuda bilgi bulamadim.
Hocam,Bu arada STM32 Bluepillerde 1K5 yok. Yanlis hatirlamiyorsam 10K takili geliyor.