USB Devresi Uzaktan Açıp Kapama

CelilÇiynekli

Yeni Üye
Merhaba,

Bir sistem kurmak istiyorum. Tavsiye ve desteklerinize ihtiyacım var.

Arabama yol kamerası aldım. Kamera arabanın çakmaklığından güç alıyor. Sorun şu: benim arabada çakmak girişi sadece bagajda var, üstelik kontağı kapatınca da kapanmıyor. Bu çakmaklığa kameranın cihazını taktığınızda USB çıkışı veriyor, bu USB çıkışına kameranın güç kablosunu bağlıyorsunuz. Ben de bu araya bir devre koyup, istediğim zaman açıp kapatmak istiyorum.

Bu sistem minimum güç tüketmeli ki aküyü bitirmesin. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz, çözüm önerilerinizi rica ederim.

Saygılar.

Kameranın çakmaklık aparatı 45w'lık USB-C girişi mevcut.
çakmak cihazı.png

Ben olsam ilk önce kamera kapaliyken ne kadar akım çekiyor diye bakardım.
Hem arabam dandik hem kameram. Ona rağmen kamera bir süre aktivite olmayınca kendini kapatıyor. Ve uzun süre (1 hafta ve üzeri) arabamı kullanmasam bile, marş bastığımda bir nazlanma hissetmedim.
İllaki birşey yapacam diyorsan: Bir USB ara kablo al ve onun USB-Vcc hattına bir şalter koy.

İki ayrı önerim var.
Online olan kameralarda akü voltajını takip özelliği var. Böylece akü ayarlanan voltaja gelince kamera artık çalışmıyor.
Diğeri DDPAI kameraların radar opsiyonu var. Etrafta hareket varsa kayıt yapıyor. Yoksa yapmıyor. Kameranızın özelliklerine bakın. Belki voltaj takip özelliği olabilir

Benim aracımında çakmaklık soketlerinde her zaman elektrik var. Kontak kapalı olsa bile var. Bir ara araç kamerası kullandım. Kameranın uyku modu özelliği yoktu. Kamera üzerindeki ekran kapalıyken kayıt sırasında 150mA akım çekiyordu. Bir süre sonra akü kapasitesinde kayıp yaşamaya başlamıştım. Bu nedenle aracın stop-start özelliği devre dışı kalmıştı. Akım tüketimi az gibi görünsede sürekli ve uzun süreli kullanımlarda akü sağlığı açısından iyi birşey değil.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,164
Üyeler
3,726
Son üye
prestijbilgi

Son kaynaklar

Back