USB Devresi Uzaktan Açıp Kapama

CelilÇiynekli

Yeni Üye
Merhaba,

Bir sistem kurmak istiyorum. Tavsiye ve desteklerinize ihtiyacım var.

Arabama yol kamerası aldım. Kamera arabanın çakmaklığından güç alıyor. Sorun şu: benim arabada çakmak girişi sadece bagajda var, üstelik kontağı kapatınca da kapanmıyor. Bu çakmaklığa kameranın cihazını taktığınızda USB çıkışı veriyor, bu USB çıkışına kameranın güç kablosunu bağlıyorsunuz. Ben de bu araya bir devre koyup, istediğim zaman açıp kapatmak istiyorum.

Bu sistem minimum güç tüketmeli ki aküyü bitirmesin. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz, çözüm önerilerinizi rica ederim.

Saygılar.

Kameranın çakmaklık aparatı 45w'lık USB-C girişi mevcut.
çakmak cihazı.png

Ben olsam ilk önce kamera kapaliyken ne kadar akım çekiyor diye bakardım.
Hem arabam dandik hem kameram. Ona rağmen kamera bir süre aktivite olmayınca kendini kapatıyor. Ve uzun süre (1 hafta ve üzeri) arabamı kullanmasam bile, marş bastığımda bir nazlanma hissetmedim.
İllaki birşey yapacam diyorsan: Bir USB ara kablo al ve onun USB-Vcc hattına bir şalter koy.

İki ayrı önerim var.
Online olan kameralarda akü voltajını takip özelliği var. Böylece akü ayarlanan voltaja gelince kamera artık çalışmıyor.
Diğeri DDPAI kameraların radar opsiyonu var. Etrafta hareket varsa kayıt yapıyor. Yoksa yapmıyor. Kameranızın özelliklerine bakın. Belki voltaj takip özelliği olabilir

Benim aracımında çakmaklık soketlerinde her zaman elektrik var. Kontak kapalı olsa bile var. Bir ara araç kamerası kullandım. Kameranın uyku modu özelliği yoktu. Kamera üzerindeki ekran kapalıyken kayıt sırasında 150mA akım çekiyordu. Bir süre sonra akü kapasitesinde kayıp yaşamaya başlamıştım. Bu nedenle aracın stop-start özelliği devre dışı kalmıştı. Akım tüketimi az gibi görünsede sürekli ve uzun süreli kullanımlarda akü sağlığı açısından iyi birşey değil.

Değerli arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Topluca cevap veriyim.

@meke üstadım, şalter hakkında bilgi verebilir misin? bir ürün linki vs. konu hakkında bilgim yok.
@fide üstadım, Akü voltajını benimkide takip ediyor ama bunun için sigorta paneline bağlantı kablosu almam gerek.
@frmman üstadım, en korktuğum bu işte.

Sistemi ben arabaya binerken aktive etmek istyorum. Bazende riskli bölgelerde aktif bırakmak istiyorum. Bu beklentilerimi karşılaması için hem akü bağlantısı hem de GSM modülü almalıyım ki istediğim zaman açıp/kapatabiliyim. Hem masraf hem garanti sorunu var hem de GSM için SIM ve hat gerekiyor.

Bu sebeple makül tasarruflu belki RF veya artık ne ise bilmiyorum, bir sistem düşündüm.

Talebim makul olmayabilir, hiç efektif olmayabilir, yüksek risk içerebilir. Her türlü hayal perestlik var bende.

Lora, özellikle Ebyte. 7km line of sight mesfeli modüller var. 3v3 için dinleme modunda 25mA civarında akım çekiyor. 12V üzerinden çektiği akım çok daha cüzi olacaktır. GSM + sim gerekmeden küçük bir elcik/ uzaktan kumanda ile aç kapa hatta açık kapalı sorgusu yapılabilir.
Rp2040 + lora modüllere bakın derim.

Son düzenleme:
gsm-lora vs gereksiz teferruat. aracın sigorta panosundan kontak açıkken enerji gelen bir nokta bulmak en sağlıklısı olur.

Merhaba,

Bir sistem kurmak istiyorum. Tavsiye ve desteklerinize ihtiyacım var.

Arabama yol kamerası aldım. Kamera arabanın çakmaklığından güç alıyor. Sorun şu: benim arabada çakmak girişi sadece bagajda var, üstelik kontağı kapatınca da kapanmıyor. Bu çakmaklığa kameranın cihazını taktığınızda USB çıkışı veriyor, bu USB çıkışına kameranın güç kablosunu bağlıyorsunuz. Ben de bu araya bir devre koyup, istediğim zaman açıp kapatmak istiyorum.

Bu sistem minimum güç tüketmeli ki aküyü bitirmesin. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz, çözüm önerilerinizi rica ederim.

Saygılar.

Kameranın çakmaklık aparatı 45w'lık USB-C girişi mevcut.
47919 eklentisine bak
usb kablosunda pozitif uç kırmızı kablo oluyor.
kırmızı kabloyu kesip araya uzaktan kumandalı rölelerden birini bağlayabilirsin.

bazı araçlarda cakmak soketleri, yani aksesuarların enerjileri kontak kapandıktan 10 15 dk sonra kesiliyor. Sizinki de öyle olabilir mi?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,166
Üyeler
3,728
Son üye
tolgadn

Son kaynaklar

Back