Birde diyormuşsun ona gerek yok onun için LED kullanacağımTimur sana duteryum lambası da lazım muhtemelen
Deuterium Lamp Spectra Başlığında izah ediyor
https://en.wikipedia.org/wiki/Deuterium_arc_lamp
Bende düşüp bayılırmışım
Birde diyormuşsun ona gerek yok onun için LED kullanacağımTimur sana duteryum lambası da lazım muhtemelen
Deuterium Lamp Spectra Başlığında izah ediyor
https://en.wikipedia.org/wiki/Deuterium_arc_lamp
Yav kardeşim bana enginnering cümlelerle gelmeO mutlak ölçüm için lazım. Benim için relatif ölçüm yeterli.
Ama grating'in spektral cevabı çok değişken ise o zaman kalibre edilmiş ışık kaynağı gerekli.
Timur sen bu ışık kaynağını sadece yapacağın spektrometreyi kalibre etmek için kullanmayacakmısın?
O işi yapan zaten kalibrasyon firmaları var onlar daha ucuza yaparlar.
Hatta bir müşterimizin elinde söyle bir cihaz var satılık isterseniz bir bakında derler
Bak diyorumki bu adamlarda senin almak istediğin spektrometrelerden ellerinde olanlar vardır Adam satıyor tamirini yapamamıştır sen tamir edebilirsiin yada geçen sene kalibrasyonu yapılmış bir cihaz vardır size kalibrayonunu yapar örneğin 1000 Dolara veririz der.Mal onun istediği rakamdan satar
MeselaBen çok baktım hiçbirşey bulamadım. Spektrometre diye aratınca çıkanlar da hep spektro fotometre yani malzeme analizi yapıyor.
Bunlar da aynı mantıkta çalışıyor diye biliyorum, üstelik içlerinde döteryum lamba da var. UV-VIS yazanlardan biri alınıp dönüştürülemez mi? Malzemeyi koyuyorsun, geçen spektrum ile tam spektrumu karşılaştırıyorsun, malzemenin neyi absorbe ettiğini görüyorsun. Lambayı kapatacak bir switch eklersen, lambanın verdiği yöne dışarıdan ışık almayı sağlayacak bir kapak yaparsan çalışabilir... Bir bakayım ben hiç yapan olmuş mu.Ben çok baktım hiçbirşey bulamadım. Spektrometre diye aratınca çıkanlar da hep spektro fotometre yani malzeme analizi yapıyor.
Bunlar da aynı mantıkta çalışıyor diye biliyorum, üstelik içlerinde döteryum lamba da var. UV-VIS yazanlardan biri alınıp dönüştürülemez mi? Malzemeyi koyuyorsun, geçen spektrum ile tam spektrumu karşılaştırıyorsun, malzemenin neyi absorbe ettiğini görüyorsun. Lambayı kapatacak bir switch eklersen, lambanın verdiği yöne dışarıdan ışık almayı sağlayacak bir kapak yaparsan çalışabilir... Bir bakayım ben hiç yapan olmuş mu.
Bunları 28 mesaj önce söyledim ama Timur un çok dollar ı var sanırımBunlar da aynı mantıkta çalışıyor diye biliyorum, üstelik içlerinde döteryum lamba da var. UV-VIS yazanlardan biri alınıp dönüştürülemez mi? Malzemeyi koyuyorsun, geçen spektrum ile tam spektrumu karşılaştırıyorsun, malzemenin neyi absorbe ettiğini görüyorsun. Lambayı kapatacak bir switch eklersen, lambanın verdiği yöne dışarıdan ışık almayı sağlayacak bir kapak yaparsan çalışabilir... Bir bakayım ben hiç yapan olmuş mu.