https://www.hamamatsu.com/resources/pdf/ssd/c12880ma_kacc1226e.pdfBu seed studio'dakinin tam olarak nasıl birşey olduğunu anlamadım. Ama benim sorduğum lineer sensörde 2048x1 piksel var. Her bir piksel fotodiyot eşdeğeri gibi düşünülebilir.
Tam Senin istediğin LED leri incelemeye uygun
Işık fotonlardan oluşur. Her fotonun belli bir dalgaboyu vardır. Bu dalgaboyu aynı zamanda frekansını ve enerjisini belirler. İnsan gözü 380nm-750nm arasını farklı renkler olarak görür. İnsan gözünde 3 farklı algılayıcı hücre türü vardır ve biri kırmızıya, biri yeşile, biri maviye en çok duyarlıdır. Gelen fotonlar bu 3 hücreyi farklı oranlarda uyarırlar, göz de bu oranlara bakarak hangi rengi gördüğünü tahmin eder. RGB ekranlar bu 3 hücreyi farklı oranlarda uyararak gözü sanki başka bir renkte foton varmış gibi yanıltabilirler. Renkler havada karışmıyor yani, olay tamamen göz yanılgısı.Peki şunu sorayım
İlkokul okumuş birine göre anlatılırsa spectrometre cihazı tam olarak nasıl çalışıyor?
Ekleme:
Yada şöyle sorayım
Beyaz ışık prizmadan geçince perdede oluşan o renkli bölgeler ile
Prizmaya yeşil bir ışık gönderince oluşan renkli bölgelerin farkları ne?
TeşekkürlerBu renk bölgelerinin şiddetini (Tepe değerlerii ) ve dalga boylarını bir veritabanında tutarrsak (yadatoplam enerjilerini hesaplarsak) ,örneğin aynı değerde olması gereken 2 kaynağın aralarındaki farkı bulabiliyoruz değilmi ?
Bu eklenen CCD sensörde spektrum bölgelerindeki toplam ayrışan ışığın değerlerine göre sinyal mi üretiyor?
Dün şu karın ağrısı dizide ürün yerleştirme reklamı vardı. Ürünleri poşetini yıkamak yeri mikro dalga gibi cihazın içine koyuyordu. Beko reklamıydı yani. Arçelik böyle bir şey yapmış. Acaba bahsi geçen testleri yapmışlar mıdır? Yoksa hiç dikkat etmeyip policarbon ile ışığı kapıyorlar mıdır?
UVT 5033 TA | UV Temizleme Cihazı | Fiyatını Gör, İncele, Satın Al | Beko Türkiye
UVT 5033 TA UV Temizleme Cihazı fiyatı ve teknik özelliklerini incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak ve siparişinizi Beko'dan eşsiz fırsatlarla ve online vermek için tıklayın!www.beko.com.tr
6605 eklentisine bak
Biraz önce hamamatsunun sitesindeki chat inden sordum.Bu üründen 2 tane alacağım ama gümrükte sorun istemiyorum dedim
150 euro ile tüm kargo ve gümrük masrafları içerisinde gönderebiliriz dedi
toplam ne olur dedim
e-mailimi istedi
Almanyadan gönderiyorlarmış.Türkiyede distiributorü yokmuş
satış müh.e-maili:
Alexander Goerk
agoerk@hamamatsu.de
Yalnız bu senin eklediğin kodlu CCD array LED analizi için uygun değilmiş