ölçüleri kumpas ile yaptım ama hasas bir şey değilyapılması gereken kısım bu acaba piyasada buna benzer bir şey varmıdır sizi yormak istemiyorum
ölçüleri kumpas ile yaptım ama hasas bir şey değilyapılması gereken kısım bu acaba piyasada buna benzer bir şey varmıdır sizi yormak istemiyorum
ölçüleri kumpas ile yaptım ama hasas bir şey değil
Bence mümkünse kesinlikle orijinal kalmalı. Orijinal olmadığı zaman çalışan herhangi bir analog cihazdan ne farkı kalır?açıkcası bende çok seviyorum eski ölçü aletlerini ancak bu prob olayı beni düşündürüyor orjinal kalması mı iyi yoksa değiştirmek mi
ac ölçüm kısmını kalibre ediyorum ve bir ölçüm yapıyorum ölçüm kalibre etigim gibi dogru fakat ölçümden sonra ibre 0 konumuna çok geç gidiyor bunun sebebi nedir sizce
video kaç saniye olmalı yükleyemiyorumNe kadar zamanda sıfıra geri dönüyor? İstersen kısa bir video çek de görelim.
Ne kadar zamanda sıfıra geri dönüyor? İstersen kısa bir video çek de görelim.
voltajı yanlış ölçme sorununu hal etim artık doğru ölçüyor ama hala 0 konumuna geç dönüyor bir ölçüm yapıldığında ibrenin tekrar 0 noktasına dönmesi 2 dakika alıyor şüphelendiğim komponentleri tek tek söktüm kontrol etim bütün kapasitörlerleri kontrol etim saglam görünüyor ama değiştirirsen sorun çözülür diye düşünüyorum en mantıklısı bütün kapasitörleri değişmek sanırım aslında olduğu gibi de kala bilir bilemiyorum.vidoyu forma yükleyemedim, -volt,+volt ve ohm kademelerini kalibre etim onlarda sorun yok ama ac volt kısmı sıkıntılı elimdeki bütün ölçü aletleri ile ölçtüm trafodaki voltaj 10,5V ama videodada görüldüğü gibi 8,5V olarak okuyor ve bu hatayı sabit olarak bütün kademelerde yapıyor yani 8,5 voltu bütün kademelerde 8,5 olarak göre biliyorsun ama 8,5 yerine 10,5 olması gerekiyor bütün kalibre yöntemlerini denedim içerisinde bir direç veya kondansatör deger değiştirilmiş olabilir.
Biraz aradim ama gorsel bulamadim. Bu ibrenin mekanigi ile cok oynanmasini tavsiye etmem. Cok hassas bir mekanizmasi bar. Urun cop olmasin.
Bir cizim buldum fikir vermesi acisindan.
7615 eklentisine bak
@serkan_48, demekki ikimizde zamaninda ibrenin mekanigi ile oynamisiz.
ZemberekEvet bununla oynadim.
Benzer bir yapi kurmali kostekli saatlerin adini unuttugum salinim mekanizmasinda da var.
Belki ibre kismini sokup ibrenin yataklarina (dairesel hareketin merkezindedir) makine yagi damlatabilirsin.
Bu tip kısımlara normal makina yağından ziyade saat tamircilerinin kullandığı sıfır numara denilen yağdan kullanılması daha doğru olur. Bu yağın vizkositesi çok düşük oluyor. Saat tamircilerinden veya saat mazlemesi satanlardan bulunabilir. (sirkesci doğubank). @serkan_48 doğru noktayı tarif etmiş. Hatta bu vida bazı modellerde tamamen sökülebilir tipte olur. vidanın iç noktası iç bükey oluyor ve yağı bu noktaya uygulamak gerekiyor.Yaglamaktan ziyade bu vidayi cok cok az gevsetmek ibrenin hareketini rahatlatabilir.
Ama mekanik sorun olsa diğer kademelerde de ibre yavaş dönerdi ...
Bence sorun mekanik değil. AC kademesinin diğer kademelerden farkı, gelen voltajın önce doğrultulması. Bence doğrultucu tüp veya etrafındaki elemanlarda arıza var. Orayı ayrıntılı kontrol etmek lazım osiloskop ile.
Zemberek