Varsayılan Tema Nasıl Değiştirilir?

Koyu mekatronik tema ile işim bitti gibi, beğenmediğiniz bir tarafı olursa revize edebiliriz.
 
Diğerlerini kim tasarladı ya da kimler kullanıyor bilmiyorum ama düzenlediğim bu temayı kullanıyorum. Açıkçası biraz da kendim için tasarladım...

1618881338595.png
 
Yeni mesajların daha anlaşılır olması için renklerini değiştirip, yanlarına yıldız ekledim bir de arkaplanlarını hafif koyu yeşil hale getirdim.

1618909876831.png
 
Dark Mode olması için nasıl olması gerekiyor?
 
Bu arada şöyle bir makale var. Aşağıya doğru dark modun aslında göze faydalı olmadığını açıklıyor. Siyah zeminde iris'in daha fazla açılması gerekiyor filan diyor. Bilimsel açıklaması kaynağıyla var.
Belki haklı olabilirsiniz. Beyaz fonda görmek/seçmek daha kolay oluyor gibi. Fakat fazla parlak ve bir zaman sonra sanki baş ağrıtıyor. Tabii aynı şeyi birde koyu fonda denemek lazım. Belki aynı etki o zamanda olacak. Bazı şeyler bildiğimiz değil ama duyduğumuz veya öyle inandığımız şeyler olabiliyor. Eski temayla bir sorunum yoktu ama böylesi daha iyi olur göz için diye bu temaya geçmiştim :)
 
Birde siyah fon kod editörde daha iyi oluyor gerçekten. Yalnız forum farklı bir tasarıma sahip olduğu için belki aynı etkiyi yaratmıyor.
 
Makaleyi okudum.

Geçmiş bilgilerimlede harmanlayıp şunu söyleyebilirim; Benim anladığım makaledeki "okumaktan" kasıt, bizim gibi forumda vakit geçirmeyi kapsamıyor. Bizim forumda bütün bir gün yazıların tamamını en fazla 15 dk da okuruz. Bunları okurken gözün ne olduğundan çok da haberi olacağını sanmıyorum. :D

Makalede bahsi geçen okuma gerçek anlamda bir araştırma süreci olabilir. Ya da belki çok yüksek dikkat gerektiren bir iş. Nitekim editör olarak çalıştığım dönemde çok fazla okuyordum ve bunu da gündüz vakti yapıyordum. Haliyle vurguladığı beyaz üzerine siyah kullanmanın önemi bu durumda ortaya çıkabilir.

Başta da söylediğim gibi forumda ise durum daha farklı... Bunu olur/olmaz gibi kesin yargılarla tanımlayamayız. Burada olay daha çok beğeni meselesine dönüyor. Sanıyorum diğer temalar ara renklere de sahip. Hepimizin forumdaki koyu temayı gri tonlar olarak yorumlaması mümkün değil. Aksine bana da gri tonlar hep kasvetli gelir.
 
Evet öyle olabilir.

Şimdi hatırladım. İş yerinde tasarımcı bir arkadaş vardı. Hastalığın adını unuttum şimdi. Mavileri kırmızı, kırmızıları mavi görüyordu. Tabi o doğuştan renkleri öyle öğrendiğinden hayatına bu şekilde devam edebiliyor. Gökyüzüne bakınca kırmızı görüyordu. Her şeyi renginde gördüğümüze şükretmek gerek.
Burada bir paradoks var.

Bir birimizle ayni renkleri gordugumuzun bir istapti yok... Ben gok yuzunu sana gore dogustan sari goruyorum ama bana bu mavi olarak ogretildi...
 
ipadden firefox ile gece seçenegi var onda beyaz tema siyaha dönüyor çok efsane ama masaüstünde yapamıyorum
lütfen bu temayıda ekliyelim mümkünse
Ekran Resmi 2023-12-08 - 08.10.17(1).jpeg
 
Siyah gibi cok kontrast yaratan renkler gozu bir sure sonra cok yoruyor. Koyu gri gibi renkler uzun kullanimda daha az yoruyor.

Dark Grey.jpg
 
  • Beğen
Reactions: nt
Temayı indirdim ama standart yöntemle yüklenmedi. Özel bir yükleme prosedürü varsa da malesef benim onu inceleyecek vaktim yok ...
 
  • Beğen
Reactions: nt
Temanın foruma yüklenmesi gerekiyor. Lokal yapılabilecek birşey değil. Hazırda bir tane dark tema yüklü, onu dene istersen.
 
  • Beğen
Reactions: nt
n

firefoxmu bu ben nasıl yapabilirim siyah tema gözmü yoruyor ultra respect :D
Tema degil, Dark Reader eklentisi bu. Tum sitelerde bu standart goruntuyu aliyorsun. Firefox kullanmiyorum. Google yavaslatiyor, bu yuzden cok yavas. Firefox'un problemi mi bu peki? Evet, duzelttiremiyorsan beni ilgilendirmiyor derim. Ayrica senkronizasyon problemleri ve cokme yasandiginda tum tablari vs kaybetmesi cok gicik.
 
  • Üzgün
Reactions: nt

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,347
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top