hakan8470
abantu
7.05vO zener 6.8v idi.
7.05vO zener 6.8v idi.
Q1 i soktum, Standby da ses cok azaldi . D16 yi da takmiyorum, hatta istedigin varsa daha onlarida sokuyumHadi su Q1'i bir sok. Standby modunda da cihaz 12v vermeye cabalasin. Tik tiklar devam edecek mi?
Cok merak ettim.
Bu durumun TV kapaliyken guc tuketimini cok az artirmak disinda bir sakincasi olmayacaktir.
C42 ve C45 -> 11.37vHadi su Q1'i bir sok. Standby modunda da cihaz 12v vermeye cabalasin. Tik tiklar devam edecek mi?
Konunun basligini +18 yaparimSimdi bu gozlem kisisel olarak beni tatmin etti.
Ama soyle bir sorun var. Simdi delinin birisi tas atti. Diger deliler de bu transistoru sokecek.
Tamam sorun yok. Tik tik sesinden de kurtulacaklar.
Fakat Turkiye'de bu TV den 100 Bin tane satilmis olsa, hadi diyelim 100 bininde de bu Q1 sokulse
TV kullanilmazken TV basina 0.5w fazla guc tuketilse 50 KwH cop. Tamam devlet bunun parasini alacak ama keske bu 50 KwH faydali bir ise kullanilaydi.
Bunu oneri olarak sunmamak lazim.
Yurt disinda da bazi tvlerde bunu kullanmislar. Sahibinden de 380 Tl ye satiliyordu.Bu smps cipi sempatimi kazandi. Piyasada kolay bulunan bir sey mi? Fiyati ne civarda?
Transformatorun nuvesi tanidik bir sey mi? Sarim sayilari belli mi?
Sagda solda kucuk guclerde guc kaynagi ihtiyacimizi cozecek bir devre.
Varsa yapmak istedigin deneerim, bozulsa bile sıkıntı degil 380 TLAslinda Stanby-on-off sinyalinden basitce TL431 icin yeni bir voltaj takip etmesi istenebilir. Bu da sadece bir kac malzemeye bakar. Yani standby off iken 8v uret, standby on iken 12v uret. Cok basit bir sey.
nasil yapilir o is bilmiyorum, bir video varsa ya da bir yazi okur yaparimNuve olculerini olabildigince dogru olcersen isimize yarar.
Ortasindaki de lazim degil mi? Sarginin oldugu yer.
PCB den cikartirsam gorebilir miyim?Tabi asil soru nuvede gap varmi yokmu? Muhtemelen vardir. Onuda goremezsin.
Ne alaka ben anlamadım +18 konusunuKonunun basligini +18 yaparim
Konuyu, 18 yasin altindakilerin anlayamayacagi, anlasa bile ulkeyi zarara ugratacagi yonunde dusundum.Ne alaka ben anlamadım +18 konusunu