Yakın gözlüğü sorunu; gözlükten kurtulma isteği ve gerçekler

vucut direnciniz yüksek, selenyum, magnezyum gibi minerallerinizde eksik olmazsa göz kasları ileri yaşlarda bile işlevini yapabiliyor. kötü beslendiğim, yorgun olduğum dönemlerde yakını görmekte zorlanıyorum. iyi beslenip spor yaptığım dönemlerde nerdeyse hiç sorun yaşamıyorum.

Videoya gelince, hepsine bakmadım, bir az uzun, sanki saygıdeğer profesör göz jimnastiğinden hiç bahsetmemiş.

Göz jimnastik tepkisii insandan insada değişebilir. Kararlılık çok önemli. Bazı göz hastalıklar varken yapılması yasak olabilir - önce doktorunuzdan sorunuz.

Bunun dışında - kötü kaliteli ve dinamik video (özellikle AR/VR gözlüklerden) uzak durmak lazım, spor anterman, yeterince uyku, statik görsellerle çalışma tercih edlmeli, doğru besin ve s.

Evet hoca bundan bahsetmemiş.. Başka bir videoda rastlamıştım ama öyle üç beş günde olacak iş değilmiş, aylarca sürecek bir süreç.. O da işe yararsa..
Göz bebeklerimizi sağa sola ve aşağı yukarı hareket ederken kullanılan kas ile odaklamada kullanılan kas aynı mı acaba? Veya farklı ise göz jimnastiği yaparken odaklama kasları çalışıyor mu?

Bende doğuştan gözleri bozuk olan biriyim. Hipermetrop (yakını görme problemi), astigmat ve göz tembelliği var. Göz tembelliği daha çok sol gözde.

Nasıl oluyor bilmiyorum ama beyin sol gözden gelen görüntü kalitesi kötü olunca gözü kontrol etmeyi bırakıyor sanırım. Daha çok sağ gözle görmekle birlikte, sol gözde dışarı kayma problemi yaşıyorum. Mesela sağ gözümü kapatsam, beyin mecburen görüntüyü sol gözden almak zorunda olduğu için hemen sol gözü kontrol etmeye başlıyor ve kayma problemi anında gidiyor. Çok enteresan ama böyle.

Bu arada alternatif tıbba nasıl bakarsınız bilmiyorum ama kırlangıç otu diye bir şey var. Bir kısım göz bozukluklarına çok iyi geldiği söyleniyor.

Araştırılması lazım bu bitkilerin.. Yeterince araştırma yokmuş.. Bir ara adı zakkumcu Ziya ya çıkan doktor vardı. Adam linç edilince Amerika ya gitti.. Oradaki ilgili kuruluş ciddi araştırmalar yapmış. Amerikada öldü adamcağız..
bir kuruluş ile beraber çalışsaydı bu kadar linç edilmezdi gibime geliyor. Tek başına kaldı burada..

Memlekette akademik/klasık doktorların coğu alternatıf tıpa pek olumlu bakmaz. Genellikle çeşitli nedenlerden dolayı DSÖ'nün belirlediği tedavi protokollerın çizgisinden çıkmazlar.
Alternatif tıp servisi veren kuruluşların önemli kısmı ise plasebo efekti arkasında saklanmış gibi bir izlenim oluştu bende.

Önerilen bitkisel supplement ekstrakları kullanmadan önce şunlara dikkat etmeniz lazım:
- yan etkileri
- kullanılması sakıncalı durumlar
- hastalıktan dolayı ilaç kullanan kişiler için etkili madde etkilişim araştırılması yapılmalı. Çeşitli online etkilişim tespit siteleri (örnek: reference.medscape.com/drug-interactionchecker=) olduğuna ramen bazı durumlarda makale arama yapılması da gerekebilir - bitkisel maddeler ilaç etkisini düşüre, ekleye ve katlayabilir kapasitede. Zararı da olabilir, yararı da.
- etkili doz kullanım protokolü ve farmacokinetics özellikleri

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back