Yakitsiz motor haberleri

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Bu isi basarmasi demissiniz fakat adam bir seyi basarmisa benzemiyor. Sonucta kapali bir sistem.
Enerjinin korunumu yasasini bilmek gerekir. hic bir sey yoktan var olmaz, vardan da yok olmaz. sadece sekil degistirir (enerji de dahil)
Giren enerji hicbir zaman cikan enerjiden kucuk olamaz verililim soz konusu. O mil donsede ne kadar verimli donuyor bu onemli.
Ben konunun free energy, sonsuz enerji kismina yorum yapiyorum. adamlar verimli bir motor tasarimi yaptiysa bu ayri bir sey.

Bunlar fizik bilmeyen insanlarin safsatalari. Sacmalik ve bilim disi. Bu tarz "sonsuz enerji" konularinin forumda yer almasi bile uzucu bence.
Konunun forumda yer alması sorun olmamalı. Önemli olan tartışma sonucunda bilimsel gerçeği ortaya çıkartmak olmalı. Sonuçta bu düzeneğe inan var, inanmayan var, ilk defa duyup doğruluğunu araştıran var vs... Burada konunun cevabını doğru vermek önemli olan.
Mantıken bakınca mıknatısların birbirini itme gücü doğru şekilde dizildiğinde mili döndürür mü? Evet döndürür. Rüzgarı görmüyoruz ama yel değirmenlerini döndürüyor. Mıknatısın da manyetik alanını görmüyoruz ama bir gücü olduğunu inkar edemeyiz. Bu manyetik alan rüzgar gibi sonsuz mu? Bilim bu konuda ne diyor. Bu manyetik alan yüke bindiğinde ne oluyor? Yani aslında yoktan var etmek terimi burada geçerli değil gibi. Çünkü vardan var ediliyor. Var dediğim manyetik alan. Ama rüzgar gibi sonsuz mu? Asıl soru bu.
Bununla ilgilide eminim bilimsel bir araştırma vardır. Asıl onu bulup konuya açıklık getirmek lazım.

Ben bu düzeneğe inanmıyorum. Ama yukarıda yazdığım konulardan dolayıda bir yanım hep şüpheli kalıyor. İlgi alanıma girmediği için de hiç araştırmadım. Sağda solda okuduğum yoğunlukla tanımadığım ağızlardan "hiç bir şey yoktan var edilemez" cümlesi.
 
Orta 1 ya da 2 de en masum duygular ile fen hocama yokuş aşağı giden bir araca pervaneli bir şarj devresi kurup yokuş çıkarken o enerjiyi kullanmaktan bahsettim, güldü olayı anlattı benim için konu orada netleşti... 12-13 yaşlarında tamam da bugün dinleyince sıkıyor. O gün bu gündür aynı hikayenin 2-3 yılda bir tekrarına denk geliyorum.

Kare piston şu kadar verimli, mıknatıstan bedava enerji filan. Bunca üretim yapılan ülkede bir Alman bile saçma Youtube videosu neden paylaşmıyor da biz bunların her gün farklı versiyonu ile suni gündemde boğuluyoruz... Baydı be!
 
  • Beğen
Reactions: 333
Bu konudaki mesajımda benimde yaptığım bir terminoloji hatası var.Şöyleki
Kanunlar asla değişmez zira doğruluğu binlerce milyonlarca kere ispatlanmıştır.
Örneğin ohm kanunu,Kirshoff kanunu, Boyle mariot kanunu,keplerin çekim kanunu gibi
Birde modeller teoremler var.i Örneğin dalton atom modeli gibi bunlar değişebilir zira teoremdir.Henüz ispatlanmamıştır.
Hipotezler de bu türdendir.
Özetle kanunlar değişmez Bu kanunlar kullanılarak zaten karmaşık sorular çözülür.Bu karmaşık soruları çözmesi de zaten o kanunun doğru olduğunu da ispatlamıştır.
 
Son düzenleme:
Kanunlar degisebilir.

Kanunlar asla değişmez zira doğruluğu binlerce milyonlarca kere ispatlanmıştır.
Örneğin ohm kanunu,Kirshoff kanunu, Boyle mariot kanunu,keplerin çekim kanunu gibi

Bunların ikisi birden doğru olamayacağına göre... :D

Kanunlar formülleştirilmiş gözlemlerdir. Kısaca formüldür yani. Kanunlar "değişmez" çünkü kimse gidip F=m.a'ya ekleme yapıp "bakın düzelttim, bunun adı yine Newton kanunu olsun" demez. Yeni bir isimle yeni bir formül ortaya çıkar ve bu da genelde yeni bir teori içinde olur. Teori ise bakış açısıdır, çalışma alanıdır. İçinde önermeler, kanunlar, hatta örnek problem ve çözümleri (Thomas Kuhn'un terimiyle exemplar) bulunan bir pakettir.
 
Antalya'da ‘yakıtsız çalışan manyetik motor’ yaptılar 17.08.2020


Antalya’da mühendis, fizikçi, teknik tasarımcı ve motor teknikerinden oluşan bir grup, 8 sene süren çalışmayla yakıtsız çalışan motor projesini tamamladı. Patenti alan ekip, motorun prototipini üretmek için kamu kurumlarından ve özel kuruluşlardan destek bekliyor. Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, motorun ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirterek, yalnızca otomotiv sektöründe değil, elektrik enerjisinden tarıma ve savunma sanayiye kadar çok geniş bir alanda kullanılabileceğini söyledi.


yakıtsız çalışan manyetik motor
 

Ekler

  • motor2.jpg
    motor2.jpg
    123.9 KB · Görüntüleme: 184
  • antalya-da-yakitsiz-calisan-manyetik-motor-yaptilar-1597678944.jpg
    antalya-da-yakitsiz-calisan-manyetik-motor-yaptilar-1597678944.jpg
    64.5 KB · Görüntüleme: 170
Kamu ve özel kuruluşlar yatırımlarını gül gibi motor tasarımları dururken, yerli oto fosil yakıt/gaz arama ya da aşağıdaki gibi saçma yatırımlarla uğraşıyor...

Yalnız çok güzel haber değil mi?
 
Devir daim makinaları çalışmaz. Çünkü hareketi başlatan kuvvet aynı zamanda durduran kuvvete eşittir. Bu iş hem frene hem gaza aynı anda basmak gibidir.

Diyelim ki sürtünmeyi sıfır yaptınız, makina bir şekilde hareket ediyor. Bu hareket, sistemden enerji alınmaya çalışıldığında mutlaka sona erecektir.

Doğa hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz.
 
Konuyu musadenizle kapatiyorum. Benim acma amacimla su anki ilerledigi nokta cok farkli. Eger tartisilmak istenen baska bir konu olursa yeni konu açılabilir.

Iyi forumlar.
 
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Mesajlar
118,778
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top