Yapay Zeka ve Kodlama yeteneği

bende 4-5 aydır claude ile bu piyasaya giriş yaptım. ve haftalık limitlerin dibini sıyıryorum pro versiyonda. evde ötelediğim hobi projelerimi devreye almış durumdayım =). iş yerinde de fabrikadaki üretim yönetim sistemi kör topal çalışan bir yapıdaydı. bazen donuyor bazen kasıyor, yapan dayıya ulaşmakta zordu. claudeye veri gizliliğini dikkate alarak sql tablo yapılarından bahsettim, birkaç sorgu atıp yapıyı anladı ve sistemi komple baştan yazdı. bende adım adım test ederek istasyon istasyon devreye aldım. arada buglar çıksada departmanların şu özelliği de ekleyelim taleplerini hızlıca claude üzerinden ekleyerek verimlilik ciddi oranda artmış oldu. ayrıca siemens tia portal da copilot desteği de gelmiş. o da gayet güzel çalışıyor. yazılım sektörünü malesef istihtam alanında negatif ekleyecek konular bunlar bence. sonumuz hayrolsun. fanuc arm robota karel de bir program yazdırdım, copy paste yaptım sorunsuz çalıştı neredeyse. ayrıca claude design tarafıda harika. bazen detaylı şekilli güzel sunumlar hazırlamak bir gün alabiliyorken claude design yarım saatte hallediveriyor. harika afişler hazırlayabiliyor.

Ben bu yapay zeka modellerinin de ciddi anlamda ucuzlayacağını düşünüyorum. Talep inanılmaz derece de fazla. Verimlilik gün geçtikçe artıyor maliyetler hızla düşüyor. Yakında 10usd gibi ücretlerle belki sınırsız sorgu gibi birçok insanı teşvik edecek fiyatlar ortaya çıkacak

Bu arada kendimde bir şey farkettim. Öncesinde iki satırlık bir düzeltme için bile tembellik edip yapay zekaya git şurayı düzelt diyordum. Şimdi fiyatlar token bazlı sisteme göre arttığından dolayı bu tür basit işlemler için yapay zekaya başvurmuyorum. :sinsi1:

Ben de ilk Cursor aboneliği alınca, para verdik ya, en iyi agent'ları seçip, bütün angarya işleri ona yaptırıyordum. git'e commit et, şu mesaj olsun. Şu dosyayı sil. Şuraya dizin oluştur gibi. Birkaç günde limitler dolunca şimdi artık yapmıyorum bunu. Gelinin sesi çıkmayınca sürekli çay/kahve yaptıran kaynana gibiydim :katil2:

bence birkaç yıl sonra token ücreti de neymiş yaa diyeceğiz. sınırsız erişim olacak gibi geliyor bana. belkide çocuklarımıza bizim zamanımızda tokenlar ücretliydi filan vardı diyeceğiz.. =)

Al token ver külah

Şu Gemmayı kurup inceleme bildirecek bir arkadaş varsa minnettar oluruz. Cazip birşeye benziyor. Beş para etmez kurmayın, veya müthiş bir şeymiş , tepe tepe kullanıyorum diyecek arkadaşlar aranıyor.

Bizim gibi eski kafalıların kodu, projesi çok kıymetlidir. Offline olması bu yüzden yararlı olacaktır.

Kendim niye kurmuyorum? Yapacağım da sadece deneme için kurmak istemedim. Belki bir süre sonra internet isteyecek? Buna benzer eksik konular varsa hiç uğraşmayalım.

bence birkaç yıl sonra token ücreti de neymiş yaa diyeceğiz. sınırsız erişim olacak gibi geliyor bana. belkide çocuklarımıza bizim zamanımızda tokenlar ücretliydi filan vardı diyeceğiz.. =)

Eğer insanlar bilgisayarlarının kontrolünü tamamen YZ ye teslim ederlerse, o zaman bu olabilir. Hem işlemci gücünü, hem senin şahsi verilerini sağacaktır ve bunun karşılığında da senin YZ ile oynamana izin verecektir. Ama sadece program yazsın, başka bir şeye dokunmasın dersen kesinlikle bedava kullandırmazlar.

Eğer insanlar bilgisayarlarının kontrolünü tamamen YZ ye teslim ederlerse, o zaman bu olabilir. Hem işlemci gücünü, hem senin şahsi verilerini sağacaktır ve bunun karşılığında da senin YZ ile oynamana izin verecektir. Ama sadece program yazsın, başka bir şeye dokunmasın dersen kesinlikle bedava kullandırmazlar.
belki kod yazarken reklam izlememezi isterler.. :kotek1:

Yurtdışı ekonomik sitelerde bu yapay-zeka bir süredir bir balon olduğu ve eninde sonunda patlayacağı yönünde yorumlar yer alıyor.
Zaten birkaç ay evvel Sam Altman bir röportaj esnasında "gerekirse devlet devreye girebilmesi gerekiyor" gibi sözler sarf etti.

Fable 5 high, tek geçerim. 8 aydır bitmeyen programım dün bitti şimdi yaptıracak iş bulmaya çalışıyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,210
Üyeler
3,765
Son üye
cagataykeles

Son kaynaklar

Back