Yapistirici onerisi

kimi spreyli yapıstırıcıların japonları bal kıvamında, kimisi çok daha sulu kıvamda oluyor.Hatta pahalı olanlar daha kıvamlı, ucuz olanlar daha sıvı oluyor.
 
Siyanoakrilat + Su, sprey dedikleri su. Japon kristalleşerek yapışır, emaye camdır. İki kristalize yapı = çatlama. Bobin = yüksek lenz geri tepmeleri, yüksek voltaj. Bobin içten içe aydınlanır.

Japonla bobin yapıştırılmaz. Hele hele senin şu anda uğraştığın işte asla :facepalm1:
 
Berberde sıcak bir kap içerisinde ağda oluyor. Bu iş görebilir. Tel bulanır. kurutulur. Bir kat sargı bitiminde ısıtılırsa belki yapışır.
Deneme amaçlı, teli yanınıza alarak berbere gidebilirsiniz.
 
Temel sorunu anlatayim.

Bobin capi/uzunlugu kucuk yada tel capi cok kalin olsaydi karkasa sarilan bobin karkastan sokuldugunda hemen hemen hic dagilmazdi.
Fakat bende hem tel capi cok kalin degil hem de bobin boyu uzun.

Boyle olunca bobini karkastan sokup recine kaliba yerlestirinceye kadar bobinin dagilmamasi gerekiyor. Dolayisi ile bobinleri tatli sert yapistirmak yeterli olacak.

Eger ic piyasada hazir kendinden yapiskanli emaye tel bulursam ne ala.

Eger ugrasmam gerekirse bobin telini sicak silikonla homojen olarak zar gibi ince kaplamanin yolunu bulursam bu is olur. Aslinda cok cok hizli kuruyan vernik te isimi gorur. (Bir kati sardim. Vernik puskurtup hemen ardindan 2. kati sarmak gibi)

Japon yapistirici ya da sprayli japon yapistiricida kabartilar oluyor. Bu da ust uste sarim yapildiginda dalgalanmaya neden oluyor. Hava araligini kucuk tutma derdim var. Eger dalgalanma olursa hava araliginda bobinin nuveye surtme riski olur.

Hava araligini artirmak cozum olur fakat bu kez de itme kuvveti duser.

Asagidaki videoda adam bobini sariyor. Siir gibi.

 
Son düzenleme:
Acaba duvar kağıdı yapıştırıcısı iş görür mü? Tam kurumadan bobinin formuyla da oynama imkanı olabilir. Bobin son halini aldığında fırın yada fön yardımıyla hızlı kuruması sağlanabilir.
Bu yapıştırıcı bilindiği üzere toz halde ve su ile çözülerek jel hale getiriliyor. Su yerine IPA türü bir alkol kullanılarak yapılsa çok daha hızlı kuruması sağlanabilir mi? Ucuz bir malzeme, alıp denenebilir.
 
Sprayle ektiflesen japon japistirici ile isimi gordum fakat ortaya cikan isin kalitesinden hosnut kalmadim.

Kendinden yapiskanli emaye tel olayini arastirmak lazim. Acaba ulkemizde de uretiliyor mu?

Spray yanindaki yapistiricinin vizkositesi bal kadar olmasa da yuksek.
Normal japon yapıştırıcı dada aktifleştirici aynı şekilde hızlı kurumayı sağlıyor. Bilgine.
 
Reçine kullanmayı dene. En iyisi emaye reçine, UV ile kolayca kuruyor.

Ben hiç denemedim ama 3D reçine yazıcım var, yazıcının reçinesini kullanmak mümkün. Yazıcı reçinesi emaye reçinesinden pahalı. Önceki mesajlarımda bir reçine önerim zaten vardı. UV lamba yoksa spot lambalar işe yarıyor, önündeki cam uv filtresi, camsız spot ampüller kurutur. İhtiyarlar için spot lambalar çok iyi, CRI değeri 95 lerde. Entegre üzerindeki yazıları okumak spot aydınlatmalı yerlerde kolay oluyor.

Bi ara pcb baskı için Osram ULTRA VİTALUX UV 300W denemiştim. 10 saniyede boyayı NaOH ile sökecek kıvama getiriyordu. Canavar bir lamba, gözlüksüz tehlikeli, haftasına katarakt olursun. Kapalı kutu şart.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,570
Mesajlar
111,580
Üyeler
2,693
Son üye
korfez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top