@gumush teşekkür ederim.
Uwb tahmininiz doğru
Konumlama
@ozkarah gönderdiği Dmw1000 uwb ile olacak. Slamming terimini duymadım daha önce.
Projeyi kabaca şöyle açıklayayım.
Hızlı ıslah isimli bir prosedür var. Uzun aydınlatma süreleri + sabit sıcaklık ve nem ile bitkiyi büyümeye zorlama prosedürü. 25°C ve %70 nem ortamında günde 22 saat aydınlatma sağlanıyor. Işık ve sıcaklığı bir arada bulan bitki fotosenteze dolayısıyla büyümeye devam ediyor.
Normalde 7 ayda yetişen buğdayı bu prosedür ile 60 günde tekrar ekime hazır hale getirdik. Bu süreci takip edebilmek adına bitkinin fotoğraflamasını yüksek lisans tezinde yaptım.
Yüksek lisans tezim aşağıda:
Doktora tezimde ise bu işi otomasyona dökecek bir sistem yapmaya çalışacağım. Asıl öğrenmek istediğim otonom hareket ve kapalı alanda konumlama idi. Bu tezde hepsi bir arada olacak inşallah. Bütçe kısıtlı bir projede istediğiniz malzemeyi bulamamak ayrı sıkıntı, bütçe dahilinde kalmak ayrı sıkıntı. Şimdiden bütçeyi %30 aştım diyebilirim.
Sehpalar üzerinde hızlı ıslah prosedürleri uygulanan buğdaylar bulunacak. Her sehpada bir saksı içinde bir buğday. İndabot sehpa altına gelip sehpayı kaldıracak. Perdeyi indirip kendi aydınlatması ile buğdayı ışıklandırıp foto çekecek. Fotoğraf çekimi esnasında buğdayı döndürerek birden fazla foto alacak. Bu fotoğraflardan buğday boyu hesaplayıp bitkinin ID numarası ile veritabanına hem foto hem buğday boyunu kaydedecek . Sonra sıradaki buğday için aynı işlemi yapacak.
Sehpalar arası geçiş otonom ve kapalı alanda olacak.
Veritabanı ve fotoğraflar, ortama ait sıcaklık, nem, CO2 ve ışık seviyesi gibi sensör verileriyle birlikte blog sayfası tarzı bir web sayfasında yayınlanacak. Bu yayınlama işi de robot veri yükledikçe güncellenecek.
Konu geniş, tek başıma yapacağım , bakalım nasıl yetişecek.
Perde hareket kısmı
RGB + cold white+ warm white aydınlatma