Alkol yok fırça ile temizledim.Lehimleme işi bittikten sonra devrenin altını alkol ile temizledin mi?
Bu devrenin güncel halinin montajlanmış bir yüksek çözünürlükte fotosu var mı bir incelesem?, devre elemanlarında bir hata yapmışımdır belki montaj ederken.
Sarı ile işaretlediğim direnç ısınıyor, maksimum ne kadar ısınmalı bu direnç.Artık senin osiloskobun var. Tam olarak kaç volt verebildiğini ölçümle belirleyeceğiz
Şu anda yük yok, hiçbir şey ısınmaması lazım. Bütün komponentleri teker teker şemaya göre kontrol etmen lazım, burada bir kestirme yol yok.
Peki o direnç neden ısınabilir bir fikriniz varmı? Direkt o tarafa odaklansam, tek tek kontrol biraz uzun iş.Şemaya göre kontrol etmen lazım, resim kıyaslayarak değil.
Ben başka bir konuda referansları yazmıştım kartı üzerine
30276 eklentisine bak
Diyelim devrede üç tane komponenti ya yanlış bağladın, ya ters bağladın veya yanlış yere bağladın. Bunların her birisinin sebebini tespit etmek için değişik ölçümler, analizler yapıp dedektiflik yapacağına, önce bütün komponentlerin doğru yerde, doğru yönde ve doğru değerde olduğunu teyit etmek çok daha etkili bir yok. Yoksa artık 1000 inci sayfada senin güç kaynağı çalışır hale gelir
Olmaz öyleAlkol yok fırça ile temizledim.
O karta ac 20 voltun yukarısı güvenli değil. Eğer değerleri 50 volttan aşağı ise, Elektrolitik kapasitörler ve OpAmp lar yanmış olabilir.Diyotlar doğru bağlı görünüyor, 24v AC verdiğime de eminim. AC voltaj ters bağlanmaz ki.
Dirençleri de kontrol ettim, tüm elemanları kontrol ettim hepsi yerli yerinde, pcb arka tarafa da baktım kısa devre yok,
Aynı sorun devam ediyor.
Ee geriye entegreler kaldı bunlar mı arızalı?
Devre DC çıkışı boştayken trafodan çekilen AC akım mı?Boşta beslenmiş durumda trafodan çekilen akımı ölçebilir misin?