Minnak TO220 sogutuculari yeter ona. Uzerinde fazla guc kalmiyor ki onun.Kutudaki küçük transistöre de 8x4x2 cm lik soğutucuyu takayım mı, bu soğutucuyu takarsam devreye sığmaz gibi geliyor ? Yoksa daha küçük soğutucu mu alsam? ( mesela kaçlık soğutucu ? )
Soğutma için ben suya sokup bekliyordum direncleri 10w direnc 100w oluyor. Böyle 1100w power test ettimAlüminyum kaplama dirençler var.
Uygun güç ve değerde bulabilirsiniz.
Soğutucuya bağlamak uygun olur
bunları da.
Özdisan 'da 150W 16R direnç var.
Paralel bağlayabilirsiniz.
Metal işlemede kullanılan kesme yağı var.Soğutma için ben suya sokup bekliyordum direncleri 10w direnc 100w oluyor. Böyle 1100w power test ettim
24V verdim girişe. Pot ile maksimumda 26.95 V verdi ve işaretlediğim direnç diğerlerine göre bayağı bir ısınmıştı.Öncelikle nasıl test ettin onu anlat. Kaç volt AC verdin girişte? Çıkışta alabildiğin minimum voltaj neydi? Yüklemeyi denedin mi? Yüklediğin anda çıkış voltajı düştü mü sabit kaldı mı?
Yük bağlı değildi, potlar en son konumda idi.Bir de test prosedürünü de anlat. Potlar hangi konumda idi test ederken? Çıkışa yük bağlı mıydı?
Girişe ac vermek yerine koraddan akımı limitleyip vererek yapılabilir ilk test.
Çıkışa yük bağlı değil, akım ayar potunu ne tarafa ayarlarsam ayarlayım hep aynı seviyede yanıyor ( çok az ).O LED CC modunu işaret ediyor. Akım ayar POT'u bir tarafa dayarsan yanar, diğer tarafa dayarsan yanmaz. Şimdilik yanmayan tarafa daya (maksimum akım).
0.0013V a kadar düşüyor.Voltaj potu ile de 0 - 26.95 V alabildiğini teyit et. 0 V a düşebilmen önemli.
Şimdi de led yanmamaya başladı, bir yanıyor bir yanmıyor herhalde anlamadım, ayar filan da yapmadım halbukiÇıkışa yük bağlı değil, akım ayar potunu ne tarafa ayarlarsam ayarlayım hep aynı seviyede yanıyor ( çok az ).