Gelen kart üzerinde testler yaptım. RPI, optolar, FAN, buton konnektörlerini, opamp'leri ve güç transistörlerini söktüm. İlk kademe TRIAC'ı da kısa devre ettim. Sonra ana girişe AC güç kaynağı ile 12VAC verdim. Hazırda 12VAC trafo yoktu o yüzden diğer girişe de 16VDC verdim, böylece gene doğrultucu çıkışı sanki 12VAC verilmiş gibi oldu.
Bu şekilde test edince -2.1V referans vardı. Sonra aşama aşama her şeyi geri topladım ve her seferinde referansı ölçtüm. Güç transistörlerini taktığım anda negatif referans çöküyordu. Bariz görünen bir hata da yoktu, o yüzden aldım elime fırçayı, güzel bir IPA banyosu yaptırdım. Sonra tekrar denedim ve -2.1V referans geldi. Herhalde bir yerde lehim topu vardı yıkayınca kısa devre kalkmış oldu.
RPI programı elimde yok o yüzden çıkış voltajını ayarlamak için farklı bir yol izledim. R29 u söktüm. Bu direnç DAC çıkışını voltaj regülatör opamp girişine ulaştırıyor. Ondan sonra voltaj regülatör opamp girişine SMU yu bağladım ve değişik voltajlar verince çıkışta da ona göre değişen voltajlar aldım. Elektronik yük ile de 1A çektim ve çalıştı.
Yani sorun gizli bir kısa devreden kaynaklanıyordu gibi duruyor. Gökhan, en son elindeki kodu gönderirsen, RPI takıp birkaç test daha yapayım. Bütün display kodunu çıkarıp terminalden kontrol edilir hale getireyim. Böylece ekran ve tuş takımı olmasına gerek kalmaz.