Youtube reklamları

Premium var :dans1::) . Bir paket sigara parasıdır. Hem de sinir sisteminize iyi gelir. Hele ki telefonda kapalı ekranda oynatabilmek vs. iyi oluyor.
Aile paketi seçeneği de mevcut, galiba 3 kişiyle ücretsiz paylaşılıyor, 60 kusur TL. ( zam gelmiş )

Son düzenleme:
Geçen ay fiyatları güncellediler. 115tl oldu. (İki paket sigara parası) :)
Biz aile paketini 5 yada 6 kişi kullanıyoruz. Tam sayıyı hatırlamıyorum. 3 ten fazla olduğu kesin.

5 kişi 115.99₺

Screenshot_20231226_162007_Chrome.jpg

Ben de premium üyelik kullanıyorum. Ay içinde harcadığım en faydalı para diyebilirim.

- Telefonda uygulama kapalıyken izleyebiliyorum.
- İlgilendiğim içerikleri WiFİ üzerinden indirip sonra seyredebiliyorum.
- Gece TVde uygulamasını açıp TV seyreder gibi içerik izleyebiliyorum.
- Reklam vb sinir bozucu engellerin olmaması da bonus.

5kişi 115 TL kişi başı ayda 0.8 dolara gelir ki bence hala çok uygun.
Youtube Amerika Premium üyeliği aylık 14 Dolar. Aile üyeliği 23 Dolar.

Ben de premium kullanıyorum. Aylık bir paket sigara parası. Çok memnunum.

Youtube da temel ihtiyaç değil. Ayrıca adamlar bir hizmet sunuyor ve eğer bundan ücretsiz faydalanmak istiyorsan reklamlı izleleyebilirsin diyor. Reklamsız izleyecem diyorsanda aylık para isterim senden diyor. Ve istediği büyük bir meblağ değil. Bunda şikayet edilecek bir durum göremiyorum. Ayrıca bununda çözümü var Opera + ublock origin.

Son düzenleme:
Tamam be... Herkes mi google ile ortak. Para verseler böyle premium reklamı yapamazlar. :D

Bende alayım bari... Bireysel kullanımda cihaz sınırı varmı?
Al al! Masada telefondan müzik vb. açarken reklam dinlemeyince, mucizeye tanık olmuş gibi bakıyor bazen insanlar :) . Ben pc ve telefonda aynı anda kullanabiliyorum. Telefon değiştirince de sıkıntı olmuyor. Aynı anda iki telefonda denemedim ama.

Chromeda da arka plandaki dataları ublock originden 3 click ile temizliyorsunuz 2 ay daha kullanmaya devam :D

Geçenlerde Youtube reklam engelleyicilere savaş açtığında dikkatimi çeken iki şey oldu. Tarayıcı olarak opera kullanıyorum. Reklam engelleyicisini kapatsam da youtube çalışmayınca bir süre başka tarayıcıdan oturum açmadan takıldım. Şimdi ne olduysa operada reklam engelleyici yine çalışıyor, normal kullanmaya devam.

Oturum açmadan girince youtube anasayfasında ortalama bir insanın önüne neler düştüğünü gördüm. Milyonlarca izlenmiş fakat tamamen çöp içerik. İnsanlık adına umut kırıcı.

İkinci konu ısrarla çevirip çevirip gösterdiği reklamlar. Saçma sapan oyun reklamları ve asıl vahim olanı dolandırıcılar. Koyacağınız içerikte haklı haksız en ufak bir ihlal görse anında takan youtube dolandırıcılık olduğu çok net belli olan reklamları yayınlamakta bir sorun görmüyor.

Reklamlarda devlet kurumları, yapay zeka ile sesi taklit edilip konuşturulan siyasetçiler, ünlüler kim ararsan var. Sanki Botaş ve TPAO reklam vermiş gibi, gaz ve petrol çıkarıyoruz, avrupa'ya satacağız, gelin yatırım yapın deniliyor. Tıklayıp giderseniz, hadi kredi kartını gir de yolumuzu bulalım sayfasına yönleniyor. Ülkenin cumhurbaşkanının sesini modelleyip "yatırım yapan herkese 25 milyon lira vereceğim" dedirmişler.

Biraz araştırınca bu reklamların yaklaşık bir yıldır döndüğünü gördüm. Youtube'un bunları yayınlamakta kusur görmemesi hayret verici. Detaya bakınca "reklam veren kimliği doğrulanmadı" ifadesi ve reklamı veren kişinin Ukrayna'da olduğu görülüyor.

İşin en ilginç noktası ise bu reklamlara hiç tepki olmaması. Devlet kurumlarının adıyla, telif söz konusu olacak alıntı görüntülerle ve cumhurbaşkanı dahil ses modelleri ile dolandırıcılık yapılıyor ve haklarında çıkan en ufak olumsuz haber için çaat diye istediği siteyi kapattırma kudretine sahip olanlar dahil kimseden tık yok!

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back