Yurtdışına gitmiş yada çalışmış olan var mı ?

s.a abiler aramızda özellikle meslekle ilgili olarak yurt dışına gitmiş çalışmış birileri var mı ?? bizim enişte böyle birşey yolladı illa sende başvur diyor ?

Son düzenleme:
Almanya son zamanlarda kalifiye iş gücü alımında ön sıralarda yer alıyor.
Hangi onceliklerinizin olduğu sizin vereceğiniz karar.
İş ve çalışma şartları konusunda Alman ekolü disiplinli ve kurallara tam uygun iş beklentisi içerir. Zamanında giriş-çıkış, işin kalitesi ve öngörülen zaman içinde bitirilmesi vs.
Sosyal haklarınız, maaş sistemi, kanunlar çerçevesindeki tüm haklarınız eksiksiz ödenir. Buradaki kazanca göre kiyaslamak abesle iştigal olur.
Yasam sartlari bakımından Berlin'i değerlendirecek olursak şehir oldukça güzel, Türk çok fazla, her yerde Türk'e rastlarsiniz. Öyle ki yürüyen merdivende iken bile arkamda Türkçe konusanlara denk gelmiştim.
Almanlar biraz sıkıntılı tipler. Hepsi öyle değil tabii ama genelde dile bağlılık var. Bilse bile Almanca dişinda bir lisan ile mümkün olduğunca iletişim kurmak istemiyor.
Sonuçta yurtdışı yaşam büyük bir adım. Hayatınızı yeniden kurgulamaniz gerekir. Yakın akraba desteği varsa çok sorun yaşamazsınız.

Almanya son zamanlarda kalifiye iş gücü alımında ön sıralarda yer alıyor.
Hangi onceliklerinizin olduğu sizin vereceğiniz karar.
İş ve çalışma şartları konusunda Alman ekolü disiplinli ve kurallara tam uygun iş beklentisi içerir. Zamanında giriş-çıkış, işin kalitesi ve öngörülen zaman içinde bitirilmesi vs.
Sosyal haklarınız, maaş sistemi, kanunlar çerçevesindeki tüm haklarınız eksiksiz ödenir. Buradaki kazanca göre kiyaslamak abesle iştigal olur.
Yasam sartlari bakımından Berlin'i değerlendirecek olursak şehir oldukça güzel, Türk çok fazla, her yerde Türk'e rastlarsiniz. Öyle ki yürüyen merdivende iken bile arkamda Türkçe konusanlara denk gelmiştim.
Almanlar biraz sıkıntılı tipler. Hepsi öyle değil tabii ama genelde dile bağlılık var. Bilse bile Almanca dişinda bir lisan ile mümkün olduğunca iletişim kurmak istemiyor.
Sonuçta yurtdışı yaşam büyük bir adım. Hayatınızı yeniden kurgulamaniz gerekir. Yakın akraba desteği varsa çok sorun yaşamazsınız.

eyvallah üstad teşekkür ederim.. almanya değil de benim favorim isveç stokholm. favorim orası .. sevdiğimiz bir abimiz var 1 senedir israil de inşat şirketinde çalışıyor onunla konuştum da gideceğin ülkede memeleketten tanıdık eş dost yani yardımcı olacak birileri olsa git derim ama diğer türlüsü sıkıntı diyor. birde dil sıkıntısı var tabikide. bahsettiğim abimzi genelde türklerle ve memeleketten insanlarla çalıştığım için sorun olmuyor dedi.. birde şu videoda kadına çok hak verdim birçoğunu da yaşadım ..

İsveç'te bulunmadım, bilgiler yüzeysel. Pahalı ve soğuk olduğunu biliyorum, hakların AB ulkelerinden daha iyi olduğu da biliniyor.
Eş dost yoksa her yer zordur ama sonuçta amaç uğrunda sebat ile basarilir.
Sağlam adımlarla, dolandiricalara yem olmadan, resmi yollarla, iyi ve net anlasmalarla gitmeye dikkat etmek gerekir.

İsveç'te bulunmadım, bilgiler yüzeysel. Pahalı ve soğuk olduğunu biliyorum, hakların AB ulkelerinden daha iyi olduğu da biliniyor.
Eş dost yoksa her yer zordur ama sonuçta amaç uğrunda sebat ile basarilir.
Sağlam adımlarla, dolandiricalara yem olmadan, resmi yollarla, iyi ve net anlasmalarla gitmeye dikkat etmek gerekir.

eyvallah haklsıınız .. birde abi şunu duydum isveçte kadın sayısı erkek sayısından fazlaymış belki diyorum kısmetimiz açılır orda evleniriz... :D bekar adamız abi burda evlilkler ticarete dönmüş sosyal medyada görüyoruz kız dini nikahta yeni kasa honda civic istiyor 300 gram altın mı dersin ? oralarda yok böyle birşey. ahhh ahha şöyle bir 27 -28 yaşında olsaydım burda dil kursuna giderdim sonrada her yolu denerdim valla billa..

güzel insan, meslek değil, ekmek diyeceksin ilk önce. ve elindeki mesleğine göre iş buluyorsan hiç bekleme hemen git. nereye gidersen git ilk önce temel iletişimi, sonra da yaşam için dilini öğrenmek zorundasın. yıllar önce ben güzel ülkemde fransız şirketinde çalıştım. 3 fransız tek kelime Türkçe bilmiyorlar ve ortak dil ingilizce. benim ingilizcem de evlere şenlik. elde sözlük anlaşabiliyorduk. on yıl boyunca çalıştım. tek kelime fransızca öğrenmedim. ama onlar Türkçe öğrendiler. ekmeğini yediğin yerde, o dili konuşmak zorundasın. işin ve işletmenin bir kuralı vardı. iş yerine işletme kısmına (Türkiye'de) olduğumuz için Türk giremezdi ve çalışamazdı. iki ayrı şirkete iş yaptığım için bana bir borçları vardı ve ödemek için beni işe almışlardı. ilk sezonun sonunda Türk ve norveçli ortak yazın tatil boşluğunda beni işten çıkarıp maaş ödemesi yapmamak istediler. ama fransız ortaklar karşı çıktı 12 ay kadrolu çalışan olarak çalıştırdılar ve 12 ay maaş ödediler. her sene 3 ay tatil (ölü sezon) fransızlar fransaya giderlerdi ben de burada tatil yapardım. işini yapıp adam olduktan sonra her yerde ekmek var.

eyvallah haklsıınız .. birde abi şunu duydum isveçte kadın sayısı erkek sayısından fazlaymış belki diyorum kısmetimiz açılır orda evleniriz... :D bekar adamız abi burda evlilkler ticarete dönmüş sosyal medyada görüyoruz kız dini nikahta yeni kasa honda civic istiyor 300 gram altın mı dersin ? oralarda yok böyle birşey. ahhh ahha şöyle bir 27 -28 yaşında olsaydım burda dil kursuna giderdim sonrada her yolu denerdim valla billa..
:yerlereyat1:
Amel niyete bağlı. :sinsi1:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,887
Üyeler
3,571
Son üye
Sayokan

Son kaynaklar

Back