Acaba bizler de cimer yada başka ilgili bir yere ayrı ayrı veyahut ortak bildiri gibi bir şey yazıp göndersek mi?
Gerçi ortak bildiri bu aralar sıkıntı yaratabilir. Ayrı ayrı yazalım
Yani çok yakında başka saçmalık ve absüzrtlükler hakkında konuşacağızKulis bilgisi paylaşayım. Bakanlıkta sektöre yakın yetkililer konudan haberdar edilmiş ve düzenleme yapmak gerektiğini anlamışlar. Çalışma varmış.
Yani çok yakında başka saçmalık ve absüzrtlükler hakkında konuşacağız
Hayal gücünüzü sınırlamayın. Bardağın ortasında küçük boş bir bardak vardır. O boştur. Dışarıdan dolu gibi görünür.Geldi bir tane "bardağın yarısı boş" çu
Hocam ben ne yapayım. Çok istikrarlı memleketimiz bu tür konularda . Bana tükürdüğümü yalatsınlar daha memnun olurum vallahi.Geldi bir tane "bardağın yarısı boş" çu
Termal kamera almak istiyorum. Turkiye'de inanilmaz pahali. Aliexpress'te ise yari fiyatinin altinda, %40 bile degil baktigim model. Ama gumruk sinirini asiyor. Bu nedenle gondermiyor adamlar. Aradaki fiyat farkinin hicbir mantikli aciklamasi yok. O adam o urunu "ithalatci" sifati ile getirip para kazanma amacli fahis fiyata satabiliyor ama ben kullanmak icin satin alamiyorum. Ustelik gumruk vergisine razi oldugum halde. Bu ulkenin duzelmeyeceginden eminim. Yillar once kalici olarak gitme firsatim varken gitmedigimede cok ama cok pismanim.Benim son birkaç mesajda yazdıklarım PCB ye özgü değildi. Genel olarak elektronik ARGE için yurtdışından yapılan satın almalar için yazdım.
memlekete flir lazımsa onu da biz getiririz demişler işte. gayet mantıklı kendi içindeYüksek lisans tezimde kullanmak için Flir Lepton 3.5 termal kamera modülünü getirtemedim. İthalatı yasak malzeme imiş. Ama aynı malzeme Türkiye'de bitmiş ürün içinde satılıyor.
Gümrük mantığını(!) anlamak gerçekten zor.