Yurtdisindan getirilen PCB'ler icin test edilme sarti kondu

Acaba bizler de cimer yada başka ilgili bir yere ayrı ayrı veyahut ortak bildiri gibi bir şey yazıp göndersek mi?
Gerçi ortak bildiri bu aralar sıkıntı yaratabilir. Ayrı ayrı yazalım :katil2:
 
Acaba bizler de cimer yada başka ilgili bir yere ayrı ayrı veyahut ortak bildiri gibi bir şey yazıp göndersek mi?
Gerçi ortak bildiri bu aralar sıkıntı yaratabilir. Ayrı ayrı yazalım :katil2:

50 kişi birden yüklenirsek oradaki sistem bizi doğrudan spam kutusuna atar. Hatta "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını spamlemek" ten işlem bile yapılabilir. Böyle bir suç kanun kitaplarında yoksa da eklenir.

Daha önce kitaplarda bile bu gümrük belası vardı. Bizim çok başımıza geldi. Amazın'dan iki tane kaliteli kitap alıyoruz, fiyat 150 dolar, hooop gümrüğün dibini boyluyor ve kitap ithalat rejimine tabi. Adam Yeni Zelanda'dan bir gemi dolusu koyun getiriyor, hangi işlemleri yapıyorsa biz de iki kitap için AYNI işlemleri yapıyorduk. Bazan insaflı memur denk geliyordu, yalvarıyorduk ve kitapları veriyordu bize. Durum bu iken, 5 yıl önce miydi neydi, yüzbinlerce takipçisi olan bir akademisyen bunu twitter mesajı ile paylaştı. "Ne bu yav, bilim öğreneceğiz, kitap alıyoruz, gümrük bizi cezalandırıyor" diye. Tabi onbinlerce retweet, onbinlerce beğeni ve cevap. Olay tam bir skandala dönüştü. HEMEN O ZAMANKI BAKAN olaya el attı ve çözüldü. Şimdi istersen 1000 dolarlık kitap getirt, bir kuruş dahi gümrük/vergi ödemiyorsun ve kesinliklikle bekletilmeden gönderiliyor evine.

Bizim de böyle bir skandal yaratmamız lazım. Tabi Kerimcan veya Haydar Dümen tarzı bir skandal değil de, sayılan sevilen, başarılı bir ARGE firmasının böyle birşey yazması çok yol katettirir. Mesela Selçuk Bayraktar çıksa ve bu sorunu dile getirse, eminim çok kısa zamanda çözülür.
 
O zaman Selçuk Bayraktarı spam liyelim. :katil2:
Diğer olasılıklar:
Barış Özcan
Ayhan Tarakçı
@ozkarah ve tek kalemde 25$ lık cihazı olan @taydin :katil2:
(25$ lık makinesi olan adamın kesin bir yerlerde tanıdığı vardır. :katil2:
 
Valla bende o işleri başarılı bir şekilde yapacak karizma yok. İşi daha çok çıkmaza sokarım :katil2: Youtuber'lar arasında o işi yapabilecek vardır, ama hükümet ile ilgili sivri dilli eleştirileri olmuş ise onun da hiç şansı olmaz :) Ama Selçuk Bayraktarın başarıları ortada. Muhalifler bile sevip takdir ediyor. Onun sözü dinlenir.
 
He Selçuk Bayraktarda karizma da var. :D
 
ARGE amaçlı ve TICARET amaçlı diye gönderileri ayırmanın bir yolunun bulunması lazım. Başka ülkeler bunun yolunu buldu. Doğru yol da ülkeye göre de değişebilir, başkasının metodu bizde işe yaramayabilir, ama bu ayrımı yapmayı başarmamız lazım. Yapılmazsa hiç kimse bir ARGE atağı beklemesin bu ülkede.
 
Şöyle bir düşündüm bunun ayrımı nasıl yapılabilir diye ama aklıma net bir sonuç gelmedi. Gerçekten zor gibi ayrım yapılması. Kimin ne amaçla aldığının tesbit edilmesi lazım. Ama tabi hiç bir şey imkansız değildir. Belki bir kaç günlük fikir jimnastiği ile sonuca varılır. Bazı problemler de yolda çözülür. Yani eğer istenirse zamanla yerine oturacak bir sistem inşa edilebilir.
 
Kulis bilgisi paylaşayım. Bakanlıkta sektöre yakın yetkililer konudan haberdar edilmiş ve düzenleme yapmak gerektiğini anlamışlar. Çalışma varmış.
Yani çok yakında başka saçmalık ve absüzrtlükler hakkında konuşacağız :katil1:
 
bu konunu çıkaranların veya teşvik edenlerin kim olduğunu düşünüyorsunuz. bu işler genelde kendi kendine olmaz. biri - bir firma orada bir fırsat görür. bir yönerge-kanun çıkar avantaj oluşur.

daha önce de yazdığım gibi bu konu kategori 1 - ithalat dışı gönderi. (posta veya hızlı kargo ile gelen) yani bizler için geçerli olmayacaktır.

çünkü bir daha önce pcb getirirken gtip kodu üzerinden işlem yapmıyorduk. gtip kodu olmadan gümrük beyannamesi olmaz. bu vergiler emc tesleri vs prosedür iste gtip kodu başlığı altında tanımlanır.
 
Benim son birkaç mesajda yazdıklarım PCB ye özgü değildi. Genel olarak elektronik ARGE için yurtdışından yapılan satın almalar için yazdım.
 
Bana söylendiğine göre PCB ithal edilirken GTIP sınıflandırmasındaki PCB'ye ait genel kodlardan biri seçiliyormuş. Böyle olunca bu kalemdeki miktar büyüyormuş ve bu yüzden dikkat çekmiş. Hangisi ürün, hangisi yarı mamül, hangisi boş PCB oradan ayırt edemediklerinden bununla ilgili bir çalışma yapılmış, işin terazisi kaçmış.
 

85.42 - ELEKTRONIK ENTEGRE DEVRELER

- Elektronik entegre devreler:

8542.31 -- Islemciler ve kontrolörler (bellekler, dönüstürücüler, mantik devreleri, yükselteçler, saat ve zamanlama devreleri veya diger devreler ile mücehhez olsun olmasin):
8542.32 -- Bellekler
8542.33 -- Yükselteçler
8542.39 -- Digerleri
8542.90 - Aksam ve parçalar

Ana kategori bu degil mi ?
 
Ana kategori bu degil mi ?
Hayır

1706131033764.png
 
Benim son birkaç mesajda yazdıklarım PCB ye özgü değildi. Genel olarak elektronik ARGE için yurtdışından yapılan satın almalar için yazdım.
Termal kamera almak istiyorum. Turkiye'de inanilmaz pahali. Aliexpress'te ise yari fiyatinin altinda, %40 bile degil baktigim model. Ama gumruk sinirini asiyor. Bu nedenle gondermiyor adamlar. Aradaki fiyat farkinin hicbir mantikli aciklamasi yok. O adam o urunu "ithalatci" sifati ile getirip para kazanma amacli fahis fiyata satabiliyor ama ben kullanmak icin satin alamiyorum. Ustelik gumruk vergisine razi oldugum halde. Bu ulkenin duzelmeyeceginden eminim. Yillar once kalici olarak gitme firsatim varken gitmedigimede cok ama cok pismanim. :(
 
Yüksek lisans tezimde kullanmak için Flir Lepton 3.5 termal kamera modülünü getirtemedim. İthalatı yasak malzeme imiş. Ama aynı malzeme Türkiye'de bitmiş ürün içinde satılıyor.
Gümrük mantığını(!) anlamak gerçekten zor.
 
Yüksek lisans tezimde kullanmak için Flir Lepton 3.5 termal kamera modülünü getirtemedim. İthalatı yasak malzeme imiş. Ama aynı malzeme Türkiye'de bitmiş ürün içinde satılıyor.
Gümrük mantığını(!) anlamak gerçekten zor.
memlekete flir lazımsa onu da biz getiririz demişler işte. gayet mantıklı kendi içinde :)
 
Termal kamera terör işlerinde kullanılacağı için sakıncalı görülmüştür.

Mesafe 3 metre mi 3km mi sistem bunu anlamaz. Termal kamera demişseniz iş bitmiştir. Yasak!
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,984
Mesajlar
102,085
Üyeler
2,516
Son üye
adu33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top