Hocam pcbway nasıl uretiyorsa benim üretim şeklim de aynısı.Sadece şu an tek katman üretebiliyorum.PCB üretimi süreçleri için kullandığınız akışı ve kullandığınız ekipmanları sormak için setup demistim. Tam açık olmadı sanırım.
Konuyu baslattigim ilk mesajda video vermistim, acilmiyor mu?Konuyla ilgili bir araştırma yapayım dedim ama bir bilgi bulamadım. Bu sadece bir duyum mu acaba? Konuyla ilgili bir haber linki paylaşacak olan var mı?
Videoda var ama nette aratınca hiçbir şey çıkmıyor. Onu kastediyorum. Bu iddianın bir kaynağı olması lazım. Belki de ben bulamadım. Bu yüzden sordum.Konuyu baslattigim ilk mesajda video vermistim, acilmiyor mu?
Levent PEKCAN, teknoloji sektorunun duayenlerindendir. Asparagas haber yapmaz. Teknoseyir sitesiinden kendine ulasabilirsin. Baslik altina yazarak yanit alman da mumkun.Videoda var ama nette aratınca hiçbir şey çıkmıyor. Onu kastediyorum. Bu iddianın bir kaynağı olması lazım. Belki de ben bulamadım. Bu yüzden sordum.
Zaten öyle düşünmüyorum ve öyle birşey de söylemedim. Sadece kaynak aradım ama bulamadım.Levent PEKCAN, teknoloji sektorunun duayenlerindendir. Asparagas haber yapmaz. Teknoseyir sitesiinden kendine ulasabilirsin. Baslik altina yazarak yanit alman da mumkun.
Kazima ucu 8.250 TL imis. Yalniz urun hakkinda sorulan soruda Japonya'dan ithal demis. Urunleri kendi uretmiyor, sadece montaj falan yapiyor galiba bunlar. Ambargoya falan takildilarsa o yuzden urun cikaramiyorlar.Biraz baktım LKPF makinalara. Pek fiyat bilgisi yok. EEVBlog'da birisi 12000 dolar demiş, ama hangi makina için belli değil.
En ucuz makina, giriş seviyesinde şu gibi. Fiyat 7350 Avro
29282 eklentisine bakFräsbohrplotter ProtoMat E44
Fräsbohrplotter mit Messkamera zur Fertigung von Leiterplatten-Prototypenwww.lpkf.biz
Bir de giriş seviyesinde s104 makinası var. Fiyat belli değil. 12000 dolar olan bu olabilir. Bu makinaları normal router'lardan ayıran üç tane özellik var:
1) Çok yüksek spindle devri var
2) 0.001 mm tekrarlanabilirlik
3) Otomatik takım değiştirme
Yerli Derinmotion da son derece üst seviye bir makina. Ama hiçbir fiyat bilgisi bulamıyorum, o yüzden muhtelemen fiyatının son derece pahalı olduğunu tahmin ediyorum. Linkini bırakayım biraz gudurun
29283 eklentisine bak
Belki sadece kazıma uçları ithaldir diyecem ama kazıma ucunu yapamayan makineyi nasıl yapsın diye de düşünmeden edemiyor insan.Derinmotion mu ithal? Sitesine bakınca yerli gibi görünüyor. Ama %100 emin değilim. Bu ürün teknofest'te falan sergilendi yav, yerli olması lazım. İthal malı neden Teknofestte gösteresin?
Ama dediğim gibi, ancak Aselsan alsa alır herhalde bunları. O yüzden bizim için zaten bir opsiyon değil. Kendimiz yapsak 0.001 mm çok zor, çok iddialı bir hedef. Belki 0.02 mm yapabiliriz. O da yeterli aslında, ama gene de bana göre en makul DIY PCB yöntemi kuru film yöntemi olduğunu düşünüyorum.
Belki sadece kazıma uçları ithaldir diyecem ama kazıma ucunu yapamayan makineyi nasıl yapsın diye de düşünmeden edemiyor insan.
Tabii orası öyle. Yalnız bir de bizim memlekette aslında hiçbir şey yapmadan çok şey yapıyormuş gibi gösterme hevesi var. Sadece etiket basıp yerli ve milli diye propaganda yapanlar var. O yüzden insan herşeyden şüphe ediyor. Eğer makineyi kendileri yapıyorsa bravo zaten.Kazıma ucu ithal olabilir. Ama kazıma ucunu hazır alabildin diye işin hiç kolaylaşmıyor. 0.001 mm çok çok zor bir iş. Termal etkileri bile hesaba katman gerekir. Eğer bunu başardıysak bunu gerçekten takdir etmek lazım, yoksa bazılarının çok hevesli bir şekilde yaptığı gibi, sığ bir şekilde "eee, lineer rayı dışarıdan alıyorsun" deyip aşağılık kompleksi yapmamak lazım.
derinmotion yerli ankara ostimde üretiliyor. instagramdan baya muhabbet etmiştim. geçen sene standart cihazın fiyatı 60.000 tl civarıydı. son 1.5 senedeki kur artışına oranlayarak tahmini fiyat çıkar. güzel sağlam şase cihazlar yapıyorlar.