Yurtdışından PCB getiren firmaların kar oranları

0xyit

Aktif Üye
Robotistandan, u-tronixten, vorlanceden v.s pcb ve komponent getiren arkadaşlar, aldığınız bom teklifi, bomun gerçek maliyeti ile karşılaştırıldığında aradaki fark ne kadardı?

robotistan vs bunlar hobi seviyesi. byte elektronik veya netdevre ile çalışıyoruz fiyatlar bizim gidip satın aldığımız ile neredeyse aynı çıkıyor. kendimiz satın alınca avantajı direnci-kondansatörü seçebiliyoruz ve yedekli temin edebiliyoruz.

robotistan vs bunlar hobi seviyesi. byte elektronik veya netdevre ile çalışıyoruz fiyatlar bizim gidip satın aldığımız ile neredeyse aynı çıkıyor. kendimiz satın alınca avantajı direnci-kondansatörü seçebiliyoruz ve yedekli temin edebiliyoruz.
robotistan tanesi 18 dolar bomu olan pcbnin 3 tanesi icin 150 dolar istedi. toplu alim olmayacagi icin buyuk ihtimal dediginiz yerden tedarik edemeyecegim, ogrenci olunca da 150 dolar 3 pcb icin odemek imkansiz oluyor

Daha önce söylemiştim. Prototip PCB için Demsay firması ile ben çalışıyorum. Onlarda PCBWAY ile çalışıyorlar. Eğer PCB boyutu 100x100mm'nin altında ise sabit 10 Adet için 20$+KDV+TR Kargo rakamları vardı en son. Gümrük vs her şey dahil Fiyat almanızı tavsiye ederim.

Daha önce söylemiştim. Prototip PCB için Demsay firması ile ben çalışıyorum. Onlarda PCBWAY ile çalışıyorlar. Eğer PCB boyutu 100x100mm'nin altında ise sabit 10 Adet için 20$+KDV+TR Kargo rakamları vardı en son. Gümrük vs her şey dahil Fiyat almanızı tavsiye ederim.
pcbler geliyor bir şekilde de komponentler sıkıntı oluyor, en azından prototip için uyguna getirebilsek keşke

komponentlerin gercek fiyati
Komponentlerin gerçek fiyatı ne demek bunu anlamadım işte. Aynı komponentin bir sürü satıcısı var, bir mcu için digikey/mouser vs global bir supplier kullanmak ile üreticiden temin etmek arasında 2-3 kat fark oluyor.

Komponentlerin gerçek fiyatı ne demek bunu anlamadım işte. Aynı komponentin bir sürü satıcısı var, bir mcu için digikey/mouser vs global bir supplier kullanmak ile üreticiden temin etmek arasında 2-3 kat fark oluyor.
genelde lcsc baz aliyorum ben. her neresi olursa olsun, kendi sitesinden, orn. mouserden siparis ettiginiz fiyat x olsun, tedarikci x'in uzerine yuzde kac kar koyuyor? demek istedim

lcsc baz almak biraz hatalı olur. kendin de ithal etsen en az %25-30 gümrük vergisi - yol ve masraflar çıkar. yani lcsc x 1.3 ile türkiye fiyatını kıyaslamak daha doğru olur.

ayrıca toptan iş yapıyorsanız/firmaysanız özdisanın sitesi de yüksek kalır. b2b üyelik oluşturup belli oranlarla sabit indirim almak mümkün.

Forum istatistikleri

Konular
9,118
Üyeler
3,698
Son üye
hvahapoglu

Son kaynaklar

Back