komponentlerin gercek fiyatiGerçek maliyetten kastınız nedir?
robotistan tanesi 18 dolar bomu olan pcbnin 3 tanesi icin 150 dolar istedi. toplu alim olmayacagi icin buyuk ihtimal dediginiz yerden tedarik edemeyecegim, ogrenci olunca da 150 dolar 3 pcb icin odemek imkansiz oluyorrobotistan vs bunlar hobi seviyesi. byte elektronik veya netdevre ile çalışıyoruz fiyatlar bizim gidip satın aldığımız ile neredeyse aynı çıkıyor. kendimiz satın alınca avantajı direnci-kondansatörü seçebiliyoruz ve yedekli temin edebiliyoruz.
pcbler geliyor bir şekilde de komponentler sıkıntı oluyor, en azından prototip için uyguna getirebilsek keşkeDaha önce söylemiştim. Prototip PCB için Demsay firması ile ben çalışıyorum. Onlarda PCBWAY ile çalışıyorlar. Eğer PCB boyutu 100x100mm'nin altında ise sabit 10 Adet için 20$+KDV+TR Kargo rakamları vardı en son. Gümrük vs her şey dahil Fiyat almanızı tavsiye ederim.
Komponentlerin gerçek fiyatı ne demek bunu anlamadım işte. Aynı komponentin bir sürü satıcısı var, bir mcu için digikey/mouser vs global bir supplier kullanmak ile üreticiden temin etmek arasında 2-3 kat fark oluyor.komponentlerin gercek fiyati
genelde lcsc baz aliyorum ben. her neresi olursa olsun, kendi sitesinden, orn. mouserden siparis ettiginiz fiyat x olsun, tedarikci x'in uzerine yuzde kac kar koyuyor? demek istedimKomponentlerin gerçek fiyatı ne demek bunu anlamadım işte. Aynı komponentin bir sürü satıcısı var, bir mcu için digikey/mouser vs global bir supplier kullanmak ile üreticiden temin etmek arasında 2-3 kat fark oluyor.