Tek push buton ve üç fazlı kontaktör ile ON/OFF kontrol

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
25,089
Tek push buton ve üç fazlı kontaktör ile ON/OFF kontrol devresi nasıl yapılabilir?
 
MCU lu olsa olur mu?

 
4017 veya D FF olmaz mı?
 
Sadece tek push button ve minimum sayıda kontaktör (üç fazlı, SPST)
 
kalıcı yaylı buton kullanabilirsiniz.

3 adet role kullanarak kumanda devresi hazırlayabilirsiniz.

darbe anahtarı kullanabilirsiniz.

plc veya akıllı role kullanabilirsiniz.
 
1000020037.jpg

2 buton ve NO yardımcı kontağı olan kontaktör ile yapılır basit şekilde
 
Aslinda 4 NO kontakt olan bir kontaktör ve bir 1 NC olan düz röle ile de olması lazım gibime geliyor. Mesela bende şimdi siemens sirius 3RT2017-1AP01 var. Bir tane de standart 230V, bobini de 230V olan bir röle iş görmesi lazım diye şu an kafamdan geçiriyorum. Çizeyim bakalım KiCad ile.
 
Evet 3 röle gerekiyor gibi duruyor. Bir ara state saklanması gerekiyor. O yeni state geçişi yapıldıktan sonra push button farklı davranabiliyor.
 
Yok sadece aklıma takıldı. Testere işini kafamda oturttum, sadece biraz daha V20 dokümanı okumam lazım. Push button ile ON/OFF yapılacak ayarı yapmak lazım. Bir de V20 nin içinde bir röle var, o röle ile ayrı bir kontaktör daha süreceğim, o da motorun frenini boşaltacak. Yani iki kontaktör ile işi bitiriyorum.
 
En kolayı ve en az yer kaplayanı 1 adet darbe akım rölesi ve 1 adet kontaktör ile yapılanı olur Timur Bey.

Yalnız bir konuyu netleştirmek lazım. Makine çalışırken elektrik gidip tekrar geldiğinde motorun kendiliğinden çalışmaması lazım. Süreci sıfırdan başlayacak şekilde çalışması lazım. Uzun zamandır darbe akım rölesi kullanmadığım için bu konuyu net olarak hatırlamıyorum.
 
sürücünün dahili rolesiyle harici fren rolesini kontrol edebilirsiniz. fren akımının AC 5 amperi geçmeyeceğini tahmin ediyorum. bir veya 2 enversör kontaklı bi role işinizi görecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,610
Mesajlar
127,110
Üyeler
3,078
Son üye
Doğukan zorbey

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back
Top