İstasyon havya alacağım ilk defa güncel öneri

QRuder

Üye
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. Elektronik 1.sınıf öğrencisiyim. Daha önce havya lazım olunca bir şekilde hallediyordum oradan buradan geçen ay havya aldım birtane kaliteli olsun dedim gittim şunu aldım.

daha sonra ufak bi led devresi kurarken pcb üzerinde makine elimde patladı fırlattım elimden direkt şalter attı zaten. Ben de iyi bir istasyon havya almaya karar verdim. Bütçem şimdilik kısıtlı. Bu ürünü alıp 1-2 sene sonra daha kaliteli bir istasyon alabilirim.

Kaç haftadır bakıyorum gözüme çarpan 2 model var bütçe max 2500tl
1.MODEL : https://www.hepsiburada.com/yihua-8...BV00000YC5Z7?magaza=KIZILELMA TEKNİK HIRDAVAT
2.MODEL: https://www.antenci.net/urun/proskit-ss-306-isi-ayarli-havya-istasyonu
İki model arasında kaldım 2.5k Üstüne çıkmayacak başka öneriniz var ise bekliyorum. 2.model tayvan üretimi diye biraz daha iyidir diye düşünüyorum ama forumdakiler kullananlar daha iyi biliyordur. ELİMDE PATLAMASIN YETER. Teşekkürler

Foruma hoş geldin. O bütçe ile alınabilecek en iyi havya istasyonu T12 gibi duruyor. Bunların avantajı, farklı uç seçeneklerinin olması. İhtiyaca göre uç kullanmak lehimleme işinin başarısı için önemli.

Ama fiyat araştırması yap. Hepsiburada linki verdim ama genelde hepsiburada nın fiyatları piyasanın çok üzerinde oluyor.

1746023482221.png

1746023464587.png

Foruma hoş geldin. O bütçe ile alınabilecek en iyi havya istasyonu T12 gibi duruyor. Bunların avantajı, farklı uç seçeneklerinin olması. İhtiyaca göre uç kullanmak lehimleme işinin başarısı için önemli.

Ama fiyat araştırması yap. Hepsiburada linki verdim ama genelde hepsiburada nın fiyatları piyasanın çok üzerinde oluyor.

41721 eklentisine bak

41720 eklentisine bak
sağolun hocam kendi sitesinde fiyat bayağı iyi oluyor. Bunların uçları farklı sanırım bildiğimiz seramikler gibi değil. Daha önce u şekilde kullanmadım hep kullandıklarım ufak değiştirilebilir uçluydu. O zaman bunu öneriyorsunuz siz başka yazan olacağını sanmıyorum zaten. Hangi ucu almalıyım onu bilmiyorum ama.

bir de şimdi denk geldim hocam bu nasıl bir alettir rica etsem fikriniz var mıdır acaba?

1 mm genişliği olan keski uç bulursan elektronik için genel amaçlı iş görür. Bazıları balta uç da tercih ediyor, ben kullanmadım, birşey diyemeyeceğim.

Fazla yorum gelmemesi bütçeden kaynaklanan bir durum olabilir :) 2500 TL ye bu zamanda iyi bir havya seti almak mümkün değil. Buradaki tavsiye, kötülerin iyisi şeklinde bir tavsiye olarak yorumlaman lazım. Bütçe bu kadar kısıtlı olmasaydı önerilecek daha iyi fiyat performans ürünleri var. Mesela Miniware'nin TS80P si oldukça iyidir fiyatına göre.

Bu forumun önerisi ile ben de ilk havyamı T12 almıştım memnunum kullanıyorum, bütçene göre almanı öneririm.

sağolun hocam kendi sitesinde fiyat bayağı iyi oluyor. Bunların uçları farklı sanırım bildiğimiz seramikler gibi değil. Daha önce u şekilde kullanmadım hep kullandıklarım ufak değiştirilebilir uçluydu. O zaman bunu öneriyorsunuz siz başka yazan olacağını sanmıyorum zaten. Hangi ucu almalıyım onu bilmiyorum ama.

bir de şimdi denk geldim hocam bu nasıl bir alettir rica etsem fikriniz var mıdır acaba?
Merhabalar,
İlk önce HS02 gerçekten müthiş bir icat desem doğrudur.İnce işler için süper.8 ay kadar önce almıştım.yıpratmamak için çok kullanmıyorum.
Diğer konuya gelince 2500 tl bütçeye az sıkıntı çekip 3000 tamamlayabilirsen şimdi kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün tavsiye edeceğim.Tek dezavantajı uyku modunun olmaması.Havya ucunu yakmamak adına 270 derecelerde kullanıyorum.İnce işlerde süper oluyor.

Merhabalar,
İlk önce HS02 gerçekten müthiş bir icat desem doğrudur.İnce işler için süper.8 ay kadar önce almıştım.yıpratmamak için çok kullanmıyorum.
Diğer konuya gelince 2500 tl bütçeye az sıkıntı çekip 3000 tamamlayabilirsen şimdi kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün tavsiye edeceğim.Tek dezavantajı uyku modunun olmaması.Havya ucunu yakmamak adına 270 derecelerde kullanıyorum.İnce işlerde süper oluyor.
hocam çok sıkıntı çekmem yani 4bine de çıkabilirim ben şu anda ama 2k-4k arası cihazların çok farkı olacağını düşünmediğim için söyledim aslında bir şekilde ödenir o. Ama şimdi konuda önerilen t12 pro mu daha iyidir bu mu bilmiyorum. Bütçe 4k olsa hangi cihaz önerilirdi ki?

Zamanında T12 almak için yurtdışı satışlarını çok araştırdım.Yalan söylemiyeyim 10 numara bir cihaz.Ben istasyon almadan önce Türkiyede bulamamıştım.Nihayetinde Yihua larda süper ürün.Zaman gelecek neden hava üflemeli olmasın diyeceksin.Smd devrelerde karşına çıkacaktır.

Zamanında T12 almak için yurtdışı satışlarını çok araştırdım.Yalan söylemiyeyim 10 numara bir cihaz.Ben istasyon almadan önce Türkiyede bulamamıştım.Nihayetinde Yihua larda süper ürün.Zaman gelecek neden hava üflemeli olmasın diyeceksin.Smd devrelerde karşına çıkacaktır.
Hocam olsun veya olmasın demiyorum zaten hava üflemenin. Ama benim için lehim daha öncemli ve acil şuan. T12pro var da onun da bir eksisi var Mechanic t12 pro değil orjinali oymuş şimdiki markasız bir t12 pro. İçi aynı mıdır iç kompanent kalitesi vesaire bilmiyorum. Motorobite mail attim ürüne satış sonrası destek sağlıyorlar mı garantisi vesaire var mı ne yapabilirsiniz kullanıcı hatası olmadan bozulan cihazlara diye onlar cevap verene kadar zamanim var. Daha net bir karar vermedim.

4k ya da cihaz yok ki yani sağlam bir para vermek gerekiyor sanırım iyi ,işlevli çok fonksiyonlu bir cihaz için

Seni yanıltmak için demiyorum,benim baktığım T12 resmi o değildi.Piyasada çok farklı markalar üretmişler.Ama Weller burada duayen diyebilirim.

Konu yine burada yorumlanmış bir göz at dilersen.

Son düzenleme:
1 mm genişliği olan keski uç bulursan elektronik için genel amaçlı iş görür. Bazıları balta uç da tercih ediyor, ben kullanmadım, birşey diyemeyeceğim.

Fazla yorum gelmemesi bütçeden kaynaklanan bir durum olabilir :) 2500 TL ye bu zamanda iyi bir havya seti almak mümkün değil. Buradaki tavsiye, kötülerin iyisi şeklinde bir tavsiye olarak yorumlaman lazım. Bütçe bu kadar kısıtlı olmasaydı önerilecek daha iyi fiyat performans ürünleri var. Mesela Miniware'nin TS80P si oldukça iyidir fiyatına göre.
Hocam bütçeyi 4000TL yapsak ,çıkmaya gerek yok yine T12 pro mu derdiniz? Yoksa başka öneriniz olur muydu

Seni yanıltmak için demiyorum,benim baktığım T12 resmi o değildi.Piyasada çok farklı markalar üretmişler.Ama Weller burada duayen diyebilirim.

Konu yine burada yorumlanmış bir göz at dilersen.
Bu konuyu okumuştum hocam gün içinde teşekkürler yinede

@mgozalan FNIRSI HS02 ile geniş bakır yüzeylere lehim yapmayı denedin mi? Gerçekten o gücü verebiliyor mu merak ettim.

Bir de Miniware uçlar ile uyumlu mu yoksa sadece kendi markasının uçlarını mı kullanabiliyor?

Merhabalar,
@taydin ben ful set almıştım biraz tuzlu oldu ama değdi.Balta uç ile vede 350 derecede iyi iş çıkardı geniş yüzeyde.Ayrıca hangi havyayı aldımsa sonradan alınan uçlar dan verim alamadığımdan orjinal uç almıştım.

Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. Elektronik 1.sınıf öğrencisiyim. Daha önce havya lazım olunca bir şekilde hallediyordum oradan buradan geçen ay havya aldım birtane kaliteli olsun dedim gittim şunu aldım.

Aldığınız 80W lehim makinası sizi bir kaç sene idare eder.
Skop almaya bakınız derim. Daha yararlı olur sizin için bu aşamada.

Aldığınız 80W lehim makinası sizi bir kaç sene idare eder.
Skop almaya bakınız derim. Daha yararlı olur sizin için bu aşamada.
Hocam JCD 80watt tan mı bahsediyorsunuz. Eğer ondan bahsediyorsanız yazdıklarımı kaçırmış olabilirsiniz elimde patladı cihaz 2. haftasında, yarım saat kullandım sadece 305 derecede

Forum istatistikleri

Konular
7,720
Üyeler
3,117
Son üye
MekanikAdam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back