Merhaba ve bir sorum olacak...!?

tkartal

Üye
Foruma yeni üye oldum herkese merhaba ve bir konudan sizden yardım istiyorum. Ekte ki resimde işaretli olan bölüm ne işe yarıyor...?
Sony müzik seti kaset çalar kısmında..

Ekler

• IMG_20250602_212719_1~2.jpg
    IMG_20250602_212719_1~2.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Muayyen frekans filtresi gibi görünüyor
Band geçiren filtre.Muayyen frekans filtresi (specific frequency filter), belirli bir frekans bandını geçiren veya engelleyen elektronik devrelerdir. Bu filtreler, istenmeyen frekansları bastırarak sadece belirli frekans aralığındaki sinyallerin geçmesine izin verir.

Muayyen frekans filtresi gibi görünüyor
Band geçiren filtre.Muayyen frekans filtresi (specific frequency filter), belirli bir frekans bandını geçiren veya engelleyen elektronik devrelerdir. Bu filtreler, istenmeyen frekansları bastırarak sadece belirli frekans aralığındaki sinyallerin geçmesine izin verir.
Kaset çalıyor iken yaptığı görev nedir acaba...! Tam düzgün ayarı nasıl elde edebiliriz yada..

O kisimin kaset calarla ilgili oldugu kesin ise bahse konu bobinler silici devresine ait osilatorun bir parcasi olabilir.
Magnetik banddaki kayit silinmek istendiginde silici kafaya AC gerilim uygulanir.

Ayrica HiFi sistemlerde kayit esnasinda kaydedilecek ses sinyaline yuksek frekansli sinyal enjekte edilir (AC bias). Bu, kayit modunda magnetik bandin dogrusal olmayan davranisini duzelterek kayit kalitesini artirir.

Son düzenleme:
O kisimin kaset calarla ilgili oldugu kesin ise bahse konu bobinler silici devresine ait osilatorun bir parcasi olabilir.
Magnetik banddaki kayit silinmek istendiginde silici kafaya AC gerilim uygulanir.

Ayrica HiFi sistemlerde kayit esnasinda kaydedilecek ses sinyaline yuksek frekansli sinyal enjekte edilir (AC bias). Bu, kayit modunda magnetik bandin dogrusal olmayan davranisini duzelterek kayit kalitesini artirir.
İşte bir de bunu tam ayarını yapabilsek

Ayar bozuk mu ki? şikayetiniz nedir? en fazla 1 tur sağa veya sola çevirebilirsiniz. başlangıç noktasnı boya ile işaretleyin. iş bitince sabitleyin. Galiba mum döküyorlardı. Belki ojedir.

Ayar bozuk mu ki? şikayetiniz nedir? en fazla 1 tur sağa veya sola çevirebilirsiniz. başlangıç noktasnı boya ile işaretleyin. iş bitince sabitleyin. Galiba mum döküyorlardı. Belki ojedir.
Evet ayarı bozuk. Kendim deneme yanılma ile yaptım. Fakat kaset deck b çevirdiği zaman ikinci şarkı zamanlarında bir müddet bayılma oluyor. Eğer resimdeki bu iki ayarı diplerde olduğu zaman daha da baygın oluyor. Deck b'yi tutturamıyorum. Sağdaki mi soldaki mi hangisi çok meşakkatli.. Bir de allttaki ne için.... Uzun hikaye işte..

Bayılınca devir düşüyor, ayılınca normale geliyor :)

Bu forumdan bir resim mesela..

Ekler

• IMG_20220606_154041~2.jpg
    IMG_20220606_154041~2.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22
Motor kontrol kısmı ayrı olmalı. Bu bobinler genelde radyo katında olur.

Bayılma sorunları genelde motor hareket aktarma kısmı lastiklerde motorda dişli ve diş arası greslerin kalınlaşmış olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

@serkan_48 yazdıklarına ek olarak kayış eskiyip sıkıldığını kaybedince patinaj çekme durumu olabilir.
Aiwa yada Sony double deck, CD çalar cihaza benziyor. En iyi ihtimalle 20 yıllık. STK entegreler sonrasında üretilmedi.

Motor besleme voltajını cihaz ilk açılışında ve bayılma yaşandığında ölçermisiniz?

Bu bayılma ve öncesi normal çalışma esnasında voltaj farkı varmı? Besleme hatası ısınan bir parça olabilir. Motor devir kontrolü için trimpot olmalı. Oksitlenmiş olabilir yada toz sıkıntısı olabilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,818
Üyeler
3,149
Son üye
Synth

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back