Merhaba ve bir sorum olacak...!?

Bu tip mikromekanik cihazlari daha once sokup toplamadiysan teyp elden gidebilir.

Kaset calma yonunde donerken bandi ustune saran makaraya hareket ileten plastik milin arkasinda debreyaj sistemi var. Bu kece iki plastik arasinda sandvic gibi bir yapi olusturur ve dogrudan bakarak goremezsin.

Zaten orda sorun varsa orjinal parca degisimi yapmadan onarimi da yapamazsin.

Asagida ornek verdigim mekanizmada kirmizi okla gosterdigim makaranin altinda. Yani mekanigin bilesenlerini sokmeden o keceli debreyaj sistemine ulasamazsin. Minicik metal yada plastik segmanlari deforme etmeden sokmen lazim.

1749468624651.png

Bu tip mikromekanik cihazlari daha once sokup toplamadiysan teyp elden gidebilir.

Kaset calma yonunde donerken bandi ustune saran makaraya hareket ileten plastik milin arkasinda debreyaj sistemi var. Bu kece iki plastik arasinda sandvic gibi bir yapi olusturur ve dogrudan bakarak goremezsin.

Zaten orda sorun varsa orjinal parca degisimi yapmadan onarimi da yapamazsin.

Asagida ornek verdigim mekanizmada kirmizi okla gosterdigim makaranin altinda. Yani mekanigin bilesenlerini sokmeden o keceli debreyaj sistemine ulasamazsin. Minicik metal yada plastik segmanlari deforme etmeden sokmen lazim.

42236 eklentisine bak
Bir diğer lastik sökümünde kontrol edeceğim. Emeğiniz için teşekkür ederim.

Foruma yeni üye oldum herkese merhaba ve bir konudan sizden yardım istiyorum. Ekte ki resimde işaretli olan bölüm ne işe yarıyor...?
Sony müzik seti kaset çalar kısmında..
Resimdeki kırmızı daire içindeki ayar bobinleri; teyp kısmının, sadece kaset kayıt ve silme işlemlerinde devrede olan bobinlerdir. Bu bobinlerin ayarlarının bozukluğu sadece teybin yaptığı kaset kayıtlarında ortaya çıkar. Kaset çalma (playback) konumunda bu bobinler zaten devre dışıdır ve dinlediğiniz sese bir etkisi yoktur. Konu detaylı olarak zaten anlatılmış.
O kisimin kaset calarla ilgili oldugu kesin ise bahse konu bobinler silici devresine ait osilatorun bir parcasi olabilir.
Magnetik banddaki kayit silinmek istendiginde silici kafaya AC gerilim uygulanir.

Ayrica HiFi sistemlerde kayit esnasinda kaydedilecek ses sinyaline yuksek frekansli sinyal enjekte edilir (AC bias). Bu, kayit modunda magnetik bandin dogrusal olmayan davranisini duzelterek kayit kalitesini artirir.

Resimde görülen üstteki 2 bobin; bir tanesi sağ kanalın, diğeri de sol kanalın istenmeyen frekansları süzen bobinleridir. Alttaki bobin ise kaset silici devresinin bobinidir.

Bu bobinlerin ayarlarının bozuk olması, dinlediğiniz orijinal kayıtlı kasetin sesinin bayılmasına neden olmaz. Bana göre, bayılma sorunu mekanik sorundan kaynaklı. Önce, kaset koyduğunuz yerde 2 adet yakl. 1cm. çapında, 5-6mm genişliğinde yuvarlak bant çekme lastikleri vardır. Bu lastikleri temizleyin, diğer lastikleri değiştirin.

Ekler

• a1111.jpg
    a1111.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 6
  • A222.jpg
    A222.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 6
Resimdeki kırmızı daire içindeki ayar bobinleri; teyp kısmının, sadece kaset kayıt ve silme işlemlerinde devrede olan bobinlerdir. Bu bobinlerin ayarlarının bozukluğu sadece teybin yaptığı kaset kayıtlarında ortaya çıkar. Kaset çalma (playback) konumunda bu bobinler zaten devre dışıdır ve dinlediğiniz sese bir etkisi yoktur. Konu detaylı olarak zaten anlatılmış.

Resimde görülen üstteki 2 bobin; bir tanesi sağ kanalın, diğeri de sol kanalın istenmeyen frekansları süzen bobinleridir. Alttaki bobin ise kaset silici devresinin bobinidir.

Bu bobinlerin ayarlarının bozuk olması, dinlediğiniz orijinal kayıtlı kasetin sesinin bayılmasına neden olmaz. Bana göre, bayılma sorunu mekanik sorundan kaynaklı. Önce, kaset koyduğunuz yerde 2 adet yakl. 1cm. çapında, 5-6mm genişliğinde yuvarlak bant çekme lastikleri vardır. Bu lastikleri temizleyin, diğer lastikleri değiştirin.
Band çekici lastikler yeni gibi. Fakat bu aralar, atıyorum kaset çalarken bazen ikinci bazen dördüncü şarkılarda yada denk gelen o kısımlarda bir lastik (enli büyük olan) gıcırtsı başlıyor dört beş saniye sürüyor. Bilmiyorum. İki gün sonra lastik gelecek değiştiricem..

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,819
Üyeler
3,149
Son üye
Synth

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back