whatsapp mesajlari Delphi ile okumak.

Mikro Step

Kıdemli Üye
PC de telefonumla senkronize olacak sekilde Whatsappi internet gezgini uzerinde acacagim.

whatsapp grubuma uye olanlar mesaj attiginda Delphi programim gelen mesaji okuyacak.

Bu isi nasil yaparim?

Delphi programı whatsap web sayfasını gösterecek ve içeriği okuyacak şekilde yapılırsa yeterli olacaktır.
Chromium APi gibi araçlar var.

Daha da iyisi Whatsap Api diye bir şey kullanabilirsiniz.

Delphinin webbrowser komponenti ile whatsapp sayfasini actigimda whatsapp server bu tarayiciyi begenmedi.

Uzerine kodlarimi yazip gelistirmek icin Iskelet gorevi gorecek ornek bir uygulama yokmu?

Delphi 10.2 den önceki sürümlerdeki Twebbrowser eski ieexplorer tabanlı çalışıyor. Sonraki sürümlerde edge (chromium) desteği geldi. D7 kullanıyorsanız 3. parti bir component yoksa dahili komponent ile sanırım bu işi yapamayacaksınız.

Akilli bidik ile bayagi bir yol actik fakat yaptiklarimiz hic hosuma gitmedi.

Kendi bildigim yolla ilerleyecegim. (Ekran fotosunu cek programa mouse ile tiklat)

Simdi whatsappda ilgilendigim gruba gelen yazilari select all ile secip ctrl C ile aliyorum Note pad icine ctrl V yaptigimda hic bir sey gelmiyor. Copy paste islemini engellemisler.

Select all degil de mesaji bulup secip ctrl C ctrl V yaparsam oluyor.

Tum mesajlari secip ctrl V ctrl C yapabilseydim bu is cok kolay olacakti.

Basit bir yerde takildim kaldim.

Akilli bidik ile bayagi bir yol actik fakat yaptiklarimiz hic hosuma gitmedi.

Kendi bildigim yolla ilerleyecegim. (Ekran fotosunu cek programa mouse ile tiklat)

Simdi whatsappda ilgilendigim gruba gelen yazilari select all ile secip ctrl C ile aliyorum Note pad icine ctrl V yaptigimda hic bir sey gelmiyor. Copy paste islemini engellemisler.

Select all degil de mesaji bulup secip ctrl C ctrl V yaparsam oluyor.

Tum mesajlari secip ctrl V ctrl C yapabilseydim bu is cok kolay olacakti.

Basit bir yerde takildim kaldim.
Mesajları wp içerisinde seçerseniz kopyalayabiliyorsunuz. Android için mesaja biraz uzun basın rengi biraz değişecek fark edersiniz sonra diğerlerini seçip kopyalayın, gönderen tarih saat ve mesaj formatında gelir. Aynısını web için de yapabiliyorsunuz mouse kullanarak ama prosedür ezberimde değil

Aşağıdaki testleri macos üzerinde yaptım. Şu an için windowsda deneme imkanım yok.

Firefox üzerinden web whatsap açıkken dahil olduğum grupdaki mesajları

• Fare ile ilgili kısmı şeçerek
  • Fare ile metnin bir kısmını seçip sağ tıklayarak açılan popup menüden hepsini seç diyerek
  • Klavyeden commad+A ile metnin hepsini seçip kopyalayabiliyorum. Text editöre yapıştırabiliyorum

Ayrıca whatsapın kendi uygulamasıda kurulu
  • Burada sadece fare ile seçtiğim kısmı sağ tıklayıp kopyalayabiliyorum
  • Hepsini seçme seçeneği burada yok.

Evet mesajlardan birinin ustunde bir yeri mouse ile tiklayip, tikli halde en alta kadar indirip ctrl C yapinca kapyaliyormus. Hic yoktan iyidir.

Her defasinda en tepeye cikip en tepeden itibaren en asagiya kadar yazilmis tum mesajlari kopyalayip delphide memoedit gibi bir nesneye yapistirmam gerekecek. Boylece en son yazilmis mesajlari aratip buldurayim.

Fakat en tepeye cikmak icin de iyi bir kod yazmak gerekecek. Scrollbar cok fazla mesaj birikmis whatsapp sayfasinda sikintili.

D12 Tedgebrowser denemesi.

Kullanılan Embarcadero resmi sample projesi.

Bu örneğe ve diğer örneklere aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

Sonrası size kalmış. :)

bds_t0gYXe2ddf.png

Yukarıdaki mesaja ilave

32bit veya 64bit hangi tipde derliyorsanız ona göre derlenmiş WebView2Loader.dll i exe ile aynı yere koyun.

Microsoft.Web.WebView2 i aşağıdaki linkden indirebilirsiniz.

SDK Sayfası: https://www.nuget.org/packages/Microsoft.Web.WebView2

Doğrudan indirme Linki: https://www.nuget.org/api/v2/package/Microsoft.Web.WebView2/1.0.3296.44

indirilen dosya uzantısı microsoft.web.webview2.1.0.3296.44.nupkg
nupkg şeklinde. Bunu ZIP yapıp arşivi açın. İçinden size uygun olan dlli çıkartıp yukarıda tarif edildiği gibi kullanın.

Forum istatistikleri

Konular
7,873
Üyeler
3,159
Son üye
ozencmakine

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back