Analog Multimetre Aldım .

tturcica

Üye
arkadaşlar şu analog multimetreleri almıştım, Digital devrelerde ne amaçla nasıl kullanılır nasıl yorumlanır.Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim

Ekler

• IMG_20231119_173518.jpg
    IMG_20231119_173518.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 139
Aşağıdaki konu çoğu sorunu cevaplar diye düşünüyorum. Cevaplamazsa spesifik soru sorabilirsin

Aşağıdaki konu çoğu sorunu cevaplar diye düşünüyorum. Cevaplamazsa spesifik soru sorabilirsin

teşekkürler

Bende SEW ST-365TRB var. 1000 VAC ye kadar çıkıyor, o açıdan senin ilgilendiğin modellerden daha iyi özellikli.

1750928227780.png

Yalnız analog multimetrelerin ölçüm toleransları bugünün şartlarında çok kötüdür. Özellikle de düşük voltaj ölçerken. Bendeki cihaza şu anda çok düşük hataya sahip bir referans kaynaktan 100 mV veriyorum, 108 mV ölçüyor, yani %8 hata. Aldıktan sonra "bu yanlış ölçüyor" diye iade etme :)

Bende SEW ST-365TRB var. 1000 VAC ye kadar çıkıyor, o açıdan senin ilgilendiğin modellerden daha iyi özellikli.

42512 eklentisine bak

Yalnız analog multimetrelerin ölçüm toleransları bugünün şartlarında çok kötüdür. Özellikle de düşük voltaj ölçerken. Bendeki cihaza şu anda çok düşük hataya sahip bir referans kaynaktan 100 mV veriyorum, 108 mV ölçüyor, yani %8 hata. Aldıktan sonra "bu yanlış ölçüyor" diye iade etme :)
benim amacım elimde kaliteli bir analog olması yoksa fluke 179 kullanıyorum almak istediğim sanwa modeli bu özellik olarak daha geniş

Ekler

• Sanwa.jpg
    Sanwa.jpg
    91.8 KB · Görüntüleme: 8
sanwa modeli bu özellik olarak daha geniş

Valla teknik özelliklerine bakınca SEW ile neredeyse aynı olduğunu görüyorum. SEW temel doğruluğu %3, SANWA temel doğruluğu %2.5. Kademeler aşağı yukarı aynı. Ama SANWA neredeyse iki kat daha pahalı. Hatta SEW de transistör hFE ve diğer bazı temel transistör parametrelerini ölçme özelliği var :)

Valla teknik özelliklerine bakınca SEW ile neredeyse aynı olduğunu görüyorum. SEW temel doğruluğu %3, SANWA temel doğruluğu %2.5. Kademeler aşağı yukarı aynı. Ama SANWA neredeyse iki kat daha pahalı. Hatta SEW de transistör hFE ve diğer bazı temel transistör parametrelerini ölçme özelliği var :)
Sew de düşündüm aslında ama bu modeli için hiç test videosu ve inceleme bulamadım nette sanwa kullandığı problar olsun iç malzeme olsun daha cazip geldi ama dediğiniz gibi biraz fiyat farkı var arada

Forum istatistikleri

Konular
7,887
Üyeler
3,164
Son üye
aeneso

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back