teşekkürlerAşağıdaki konu çoğu sorunu cevaplar diye düşünüyorum. Cevaplamazsa spesifik soru sorabilirsin
Analog multimetreler halen bir işe yarar mı?
Analog multimetreler ancak çok marjinal durumlarda dijitallere göre avantajları vardır. Şu örnekleri verebiliriz 1) Voltaj ve akım ölçümü için pil gerektirmezler, o yüzden de her zaman hazırdırlar. Direnç ölçümü için pil gereklidir, ve bu pil çok uzun süre gider. 2) Yavaş değişen sinyallerin...mekatronik.org
Merhaba kyoritsudan memnunmusunuz bende kaliteli bir analog bir multimetre almak istiyorum kyoritsu ve sanwa arasında kaldım.arkadaşlar şu analog multimetreleri almıştım, Digital devrelerde ne amaçla nasıl kullanılır nasıl yorumlanır.Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim
benim amacım elimde kaliteli bir analog olması yoksa fluke 179 kullanıyorum almak istediğim sanwa modeli bu özellik olarak daha genişBende SEW ST-365TRB var. 1000 VAC ye kadar çıkıyor, o açıdan senin ilgilendiğin modellerden daha iyi özellikli.
42512 eklentisine bak![]()
Yalnız analog multimetrelerin ölçüm toleransları bugünün şartlarında çok kötüdür. Özellikle de düşük voltaj ölçerken. Bendeki cihaza şu anda çok düşük hataya sahip bir referans kaynaktan 100 mV veriyorum, 108 mV ölçüyor, yani %8 hata. Aldıktan sonra "bu yanlış ölçüyor" diye iade etme![]()
sanwa modeli bu özellik olarak daha geniş
Sew de düşündüm aslında ama bu modeli için hiç test videosu ve inceleme bulamadım nette sanwa kullandığı problar olsun iç malzeme olsun daha cazip geldi ama dediğiniz gibi biraz fiyat farkı var aradaValla teknik özelliklerine bakınca SEW ile neredeyse aynı olduğunu görüyorum. SEW temel doğruluğu %3, SANWA temel doğruluğu %2.5. Kademeler aşağı yukarı aynı. Ama SANWA neredeyse iki kat daha pahalı. Hatta SEW de transistör hFE ve diğer bazı temel transistör parametrelerini ölçme özelliği var![]()