Aliexpress manyetik tutucular iş görür mü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Şu tutucuları gördüm aliexpress'te. İki farklı çeşidi var. Benim mevcutta kullandığım metal bazalı tutucu her yerinde vidalarla ayarlanması gerekiyor. Acaba aliexpress'tekiler nasıldır, iş görür mü?

1751446382397.png

1751446298857.png

1751446312951.png

Kullanışlı olanlar bunlar, (iki standı da kullanıyorum) diğerleri bana kullanışsız geliyor.
1751446382397-png.42591

zd-11e-pcb-devre-tutacagi-class-baski-devre-ekipmanlari-class-44853-16-B.jpg

Son düzenleme:
Tam yorum yapıcam bi gülme geliyor :katil1:
Kartal otomasyon tüketicinin ilgisini çekmeyi başarıyor. :katil1:

Ekran görüntüsü 2025-07-03 144703.png

ben bunların kartı yeterince stabil tutabileceğine inanmıyorum. en çok lehim sökerken, ölçüm yaparken lazım. orada da probun veya havyanın basıncı çok rahat yerinden oynatır. ama fotoğraf çekilecekse güzel.

Yüksek olan tutucuların çok küçük parçaları lehimlerken havyayı tutan elin desteklemesini zorlaştırıyor.
Yaylı mıktanıslı olanın ise rijitliğine bakılmalı.
Tutucularla ilgili aklımda bir proje var, müsait zaman bulunca yapacağim.

ben bunların kartı yeterince stabil tutabileceğine inanmıyorum. en çok lehim sökerken, ölçüm yaparken lazım. orada da probun veya havyanın basıncı çok rahat yerinden oynatır. ama fotoğraf çekilecekse güzel.
Her eklemde, kelebek var.
Oynamaz. Oynamıyor.
Gevşek bırakılırsa, hareketli olur
1751446382397-png.42591

Son düzenleme:
Kardeş bir tek ben mi fesatım? Gülsenize mesajıma. Espirimi açıklamak zorunda bırakmayın beni. Bir açıklarsam ortalık karışır. :katil2:

Her şeyin fiyatı iki katına çıkınca gülüyorduk. Ama artık herşeyin fiyatı 10 katına çıktı, olanlar da komik olmaktan çıktı :temkinli1:

Yıllardır şu yardımcı el denen ayarlı büyüteçli tutucuya sahibim çok dandik bir ürün. Kartı tam tutamıyor, lehim yapmaya çalışınca da zaten dengesi bozulup devriliyor. Sonrasında mavi renkli yaylı sehpa tutucusuna geçtim onun da kartı tutacak yerleri çok kalın. Kart kenarlarına yakın komponent varsa komponentleri kaldırıyor yerinden ve küçük boyutlu kartlarda işimi görmedi. Sensepeek firmasının ürünlerini görüyorum genelde test yapmak, karta prob tutturmak için kullanıyorlar fakat malum dolar euro gümrük derken sadece görmekle yetiniyorum :/

15 yıl kadar önce PanaVise 315 PCB tutucu almıştım. Tabii sabitleme kısmını alamamıştım. Kullanımı çok rahat. Tavsiye ederim.

Digikey distribütörleri ile konuşabilirsiniz. Benim aldığım dönemde sadece Farnell ile geliyordu. Ayrıca kendi kadar kargo parası vermiştim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,922
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back