Acemiye anlatır gibi konuşmalısın. Soldaki enkoder şeması halihazırda sıkıntısız çalışıyor. Ben kondansatör ve dirençleri ortak bağlasak sorun olur mu onu merak ediyorum.şemada bir gariplik yok mu ? quadrature enkoderde her durumda en az bir çıkış logic low oluyor. yani her enkoder için en az 2 bağımsız input lazım.
Hımm Çakışmayı önlemek lazım o zaman. AnladımSoldaki de p33 ve p23 birbirinden bağımsız olarak 1 ve 0 olabilir ama sağdakinde p23 hangi lojik durumda ise p33 de aynı lojik durumda olur. Bu yüzden encodere okuyanazsın. Aynı durum p24 ve p34 bağlantıları için de geçerli.
encoder konusunda çok özel bir durum yok. dönüş yönüne bağlı olarak farklı patternlerde kare dalga üretiyor sadece. sağdaki gibi bağlarsan ortak pull updan dolayı diğer encoderin pini lowda kalır.Acemiye anlatır gibi konuşmalısın. Soldaki enkoder şeması halihazırda sıkıntısız çalışıyor. Ben kondansatör ve dirençleri ortak bağlasak sorun olur mu onu merak ediyorum.
Piyasadaki standart arduino encoderlerinden. Sadece devresiz haldeler. Ben devrelerini hazırladığım anakart üzerine çiziyorum direk.Çıkışlarına bağlanmış 100nF göre mekanik enkoderlere benziyor.
Enkoder'leri paralel bağlayınca (sağdakı şemada) ikisinin sinyalleri biribirine karışır ve enkoderin sinyallerini işleyen devrede sorunlar yaşarsınız.
İkincisi - 4 bacaklı enkoderi 3 bacaklıyla değişince çıkışların doğru bağlanmasına dikkat edilmeli. Kullanılan enkoderlerin markalarını paylaşırsanız bağlantıların doğru olduğunu tespit edebiliriz.
IDC temassızlık yapmaya en meyilli kablo çeşidi. dişi soketin kablo çakılan pinleri sorun çıkarmaya çok meyilli.Piyasadaki standart arduino encoderlerinden. Sadece devresiz haldeler. Ben devrelerini hazırladığım anakart üzerine çiziyorum direk.
Encoderlerin switchlerini kullanmıyorum. O yüzden o bacaklar iptal. 4 ten 3 e düşürmemin sebebi de encoder üzerinde 2 adet GND pini var. İkisini birbirine bağlayıp fazladan soket ve kablo kullanmama gerek kalmadığı kanaatine vardım. İlk zamanlar şuanki halimden daha acemiydim. Akıl edememişim GND'leri birleştirmeyi. Encoderden almış iki ayrı kablo ile ana karta taşımışım. Hatta belkide biri Switch'in GND'si dir. Hiç taşımaya bile gerek yoktur. Birazdan onada bakacağım.
42613 eklentisine bak
Resimdeki dupontlardan kurtulup, IDC Kablo ve jack'a çevirmek istiyorum.
Bu panelden bir tane daha yapacağım ve o kaddar çok kablo çakacak ne sabrım var nede vaktim.
Displayler ve enkoderler için bu kablolardan kullansam sizce sorun olur mu?
42610 eklentisine bak