Elimde aşağıdkai RJ-45 sıkıştırma penseleri var.

Soldakini ilk aldığımda 2 kez uç çakmadan sonra ben bu işte yokum dedi, satıcıya gittim durumu anlattım sağolsun bir başkası ile değiştirdi.
Değiştirilen eleman da 3 kez sıkıştırmadan sonra çakılan kablolarda gevşeklikler temassızlıklar oluşmaya başladı. En az 10 kere sıktığım bir uç bile çalışmıyor ya da gevşeklikler temassızlıklar oluyordu.

Aklımda başka eleman vardı ama gittim bugün sağdaki elemanı aldım. Proskit CP-376N. 20 çift RJ-45 ethernet kablosu yapmama hatta çok fazla da sıkmadan tek seferde işi bitirdi.

Soldakini 350TL ye almıştım şimdi 500 TL dir belki, sağdakini bugün 2150 TL ye aldım. Soldaki 3 hadi 5 takım yapsın, sağdaki soldakine göre parasını çoktan çıkardı, bundan sonraki yapacaklarım bana hasılat yazar :yerlereyat1:

Üstteki benim örneğe göre yorarsak, ihtiyacımız olan bütçenin yettiği ölçüde en kaliteli ekipmanı almak çalışırken bize önemli ölçüde avantaj sağlar mı sağlamaz mı ?

WhatsApp Image 2025-08-07 at 22.52.02.jpeg

İlave: Soldakinin durumunu üstte açıkladığıma göre, bu haliyle ben kullanırım ya da ben bunu düzeltirim telefon jak çakma kısmını kullanırım vs diyen varsa kargosunu karşılarsa hediye edebilirim.

Son düzenleme:
Bütçe el veriyorsa kaliteli malzeme tercih etmek lazım. Özellikle iş yaptığınız / para kazandığınız bir alet edevat ise daha da önemli. Yoksa insanı yaptığı işten soğutur :)

Elimde aşağıdkai RJ-45 sıkıştırma penseleri var.

Soldakini ilk aldığımda 2 kez uç çakmadan sonra ben bu işte yokum dedi, satıcıya gittim durumu anlattım sağolsun bir başkası ile değiştirdi.
Değiştirilen eleman da 3 kez sıkıştırmadan sonra çakılan kablolarda gevşeklikler temassızlıklar oluşmaya başladı. En az 10 kere sıktığım bir uç bile çalışmıyor ya da gevşeklikler temassızlıklar oluyordu.

Aklımda başka eleman vardı ama gittim bugün sağdaki elemanı aldım. Proskit CP-376N. 20 çift RJ-45 ethernet kablosu yapmama hatta çok fazla da sıkmadan tek seferde işi bitirdi.

Soldakini 350TL ye almıştım şimdi 500 TL dir belki, sağdakini bugün 2150 TL ye aldım. Soldaki 3 hadi 5 takım yapsın, sağdaki soldakine göre parasını çoktan çıkardı, bundan sonraki yapacaklarım bana hasılat yazar :yerlereyat1:

Üstteki benim örneğe göre yorarsak, ihtiyacımız olan bütçenin yettiği ölçüde en kaliteli ekipmanı almak çalışırken bize önemli ölçüde avantaj sağlar mı sağlamaz mı ?

43158 eklentisine bak

İlave: Soldakinin durumunu üstte açıkladığıma göre, bu haliyle ben kullanırım ya da ben bunu düzeltirim telefon jak çakma kısmını kullanırım vs diyen varsa kargosunu karşılarsa hediye edebilirim.
Soldaki yeni nesil Jack çakıyor mu?
Bende buna benzer yeni nesil pense var. Bir sıkıntı yaşamadım. Uzun zamandır kullanıyorum.

Kami Teknoloji den aldığım Siglent 1104X-E Osiloskop problarımdan bir tanesinin ucu ilk zamanlar bilgisizliğim/acemiliğim sonucunda sıcak diyot ayağına takmam sonucu biraz erimişti, erimeden kaynaklı bazen uç ile metal kısım arasında boşluktan dolayı takılan yerde boşluk oluyor ve temassızlık yapabiliyordu. :)

Prob ucu arayışına girdim ama benim proba uygun bir uç bulamadım.

Osiloskopu aldığım Kami Teknoloji yi aradım, prob uçlarının ellerinde olmadığını ama sitelerinde göremediğim benim problardan ellerinde stokta olduklarını söyleyince sevindim ve iki adet orijinal PP510 problardan aldım.

Gelen problar osiloskop içinden çıkan problarla birebir aynı.
Kalibrasyonlarını da yaptım.

Benim gibi uzun zamandır Siglent PP510 prob arayan ve almak isteyen olur belki diye Kami Teknoloji linkini paylaşayım.

WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.35.50.jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.35.49 (2).jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.56.44.jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.35.49 (1).jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.35.49.jpeg

Son düzenleme:
Kami Teknoloji den aldığım Siglent 1104X-E Osiloskop problarımdan bir tanesinin ucu ilk zamanlar bilgisizliğim/acemiliğim sonucunda sıcak diyot ayağına takmam sonucu biraz erimişti, erimeden kaynaklı bazen uç ile metal kısım arasında boşluktan dolayı takılan yerde boşluk oluyor ve temassızlık yapabiliyordu. :)

Prob ucu arayışına girdim ama benim proba uygun bir uç bulamadım.

Osiloskopu aldığım Kami Teknoloji yi aradım, prob uçlarının ellerinde olmadığını ama sitelerinde göremediğim benim problardan ellerinde stokta olduklarını söyleyince sevindim ve iki adet orijinal PP510 problardan aldım.

Gelen problar osiloskop içinden çıkan problarla birebir aynı.
Kalibrasyonlarını da yaptım.

Benim gibi uzun zamandır Siglent PP510 prob arayan ve almak isteyen olur Kami Teknoloji linkini paylaşayım.

43314 eklentisine bak43315 eklentisine bak43318 eklentisine bak43316 eklentisine bak43317 eklentisine bak
Uyarı yazıları renkli olsa şahaneymiş :) Besmelesiz başlama da ilave edilebilir :)

Çankaya ya inmişken devamlı alışveriş yaptığım Radsan Elektronik e de uğradım.
Proskit in iki adet tornavida ve uç setleri hoşuma gitti ve alayım dedim.
WhatsApp Image 2025-08-15 at 16.05.24 (2).jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 16.05.24.jpeg
WhatsApp Image 2025-08-15 at 16.05.24 (1).jpeg

Oradan Çankaya Bit pazarındaki bir GSM malzemeleri satış mağazasına uğradım, internette bir tanesi 400 TL olan cihaz açma pena aletinin 5 tanesini 500 TL ye aldım.

WhatsApp Image 2025-08-15 at 16.00.13.jpeg

Üstteki 5 li Pena ları almadan önce Kemeraltı ndan aldığım aşağıdaki setle idare ediyordum. Bazen aşağıdaki set ile banyo ve mutfaktaki derzleri de onarıyordum. :)

WhatsApp Image 2025-08-15 at 16.12.40.jpeg

Son düzenleme:
Çankaya ya inmişken devamlı alışveriş yaptığım Radsan Elektroniğede uğradım.
43321 eklentisine bak43322 eklentisine bak43323 eklentisine bak

Oradan Çankaya Bit pazarındaki bir GSM malzemeleri satış mağazasına uğradım, internette bir tanesi 400 TL olan cihaz açma pena aletinin 5 tanesini 500 TL ye aldım.

43320 eklentisine bak

Üstteki 5 li Pena ları almadan önce Kemeraltı ndan aldığım aşağıdaki setle idare ediyordum. Bazen aşağıdaki set ile banyo ve mutfaktaki derzleri de onarıyordum. :)

43324 eklentisine bak
Tornavida ve uç setlerini ne kadara aldınız hocam

Çankaya ya inmişken devamlı alışveriş yaptığım Radsan Elektronik ede uğradım.
43321 eklentisine bak43322 eklentisine bak43323 eklentisine bak

43320 eklentisine bak

43324 eklentisine bak
Alttaki üçlü seti hanıma devredebilirsiniz üstadım. Börek kesme, tatlı koyma işleri içinde uygun gözüküyor :)
Tornavida setindeki vantuz ne için var hocam. Sette plastik trim açma zamazingo ları da var herhalde.

Bosch professional kırıcı çok iyi seçim. Bende onun 2-26 DRE si var. Çok delikler deldim betona, çok betonu kırdı, ama beni hiç kırmadı :tamam2:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,138
Üyeler
3,241
Son üye
eec

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back