AmScope SM-4NTPGayet güzel. Hayırlı olsun.
Mikroskobun marka ve modeli nedir?
Teşekkürler, bu marka gayet iyi ancak evde kullanım için bütçemi aşıyor.AmScope SM-4NTP
Soldaki yeni nesil Jack çakıyor mu?Elimde aşağıdkai RJ-45 sıkıştırma penseleri var.
Soldakini ilk aldığımda 2 kez uç çakmadan sonra ben bu işte yokum dedi, satıcıya gittim durumu anlattım sağolsun bir başkası ile değiştirdi.
Değiştirilen eleman da 3 kez sıkıştırmadan sonra çakılan kablolarda gevşeklikler temassızlıklar oluşmaya başladı. En az 10 kere sıktığım bir uç bile çalışmıyor ya da gevşeklikler temassızlıklar oluyordu.
Aklımda başka eleman vardı ama gittim bugün sağdaki elemanı aldım. Proskit CP-376N. 20 çift RJ-45 ethernet kablosu yapmama hatta çok fazla da sıkmadan tek seferde işi bitirdi.
Soldakini 350TL ye almıştım şimdi 500 TL dir belki, sağdakini bugün 2150 TL ye aldım. Soldaki 3 hadi 5 takım yapsın, sağdaki soldakine göre parasını çoktan çıkardı, bundan sonraki yapacaklarım bana hasılat yazar
Üstteki benim örneğe göre yorarsak, ihtiyacımız olan bütçenin yettiği ölçüde en kaliteli ekipmanı almak çalışırken bize önemli ölçüde avantaj sağlar mı sağlamaz mı ?
43158 eklentisine bak
İlave: Soldakinin durumunu üstte açıkladığıma göre, bu haliyle ben kullanırım ya da ben bunu düzeltirim telefon jak çakma kısmını kullanırım vs diyen varsa kargosunu karşılarsa hediye edebilirim.
Evet, belki sizdeki daha kaliteli bir modeldir.Soldaki yeni nesil Jack çakıyor mu?
Bende buna benzer yeni nesil pense var. Bir sıkıntı yaşamadım. Uzun zamandır kullanıyorum.
Uyarı yazıları renkli olsa şahaneymişKami Teknoloji den aldığım Siglent 1104X-E Osiloskop problarımdan bir tanesinin ucu ilk zamanlar bilgisizliğim/acemiliğim sonucunda sıcak diyot ayağına takmam sonucu biraz erimişti, erimeden kaynaklı bazen uç ile metal kısım arasında boşluktan dolayı takılan yerde boşluk oluyor ve temassızlık yapabiliyordu.
Prob ucu arayışına girdim ama benim proba uygun bir uç bulamadım.
Osiloskopu aldığım Kami Teknoloji yi aradım, prob uçlarının ellerinde olmadığını ama sitelerinde göremediğim benim problardan ellerinde stokta olduklarını söyleyince sevindim ve iki adet orijinal PP510 problardan aldım.
Gelen problar osiloskop içinden çıkan problarla birebir aynı.
Kalibrasyonlarını da yaptım.
Benim gibi uzun zamandır Siglent PP510 prob arayan ve almak isteyen olur Kami Teknoloji linkini paylaşayım.
![]()
SIGLENT PP510 Pasif Osiloskop Probu 100MHz
SIGLENT PP510 Pasif Osiloskop Probu 100MHzwww.kamitekno.com
43314 eklentisine bak43315 eklentisine bak43318 eklentisine bak43316 eklentisine bak43317 eklentisine bak
Renkli çıktı alabileceğim bir yazıcı yok maalesef olsa dediğin gibi güzel olurduUyarı yazıları renkli olsa şahaneymişBesmelesiz başlama da ilave edilebilir
![]()
Tornavida ve uç setlerini ne kadara aldınız hocamÇankaya ya inmişken devamlı alışveriş yaptığım Radsan Elektroniğede uğradım.
Proskit in iki adet tornavida ve uç setleri hoşuma gitti ve alayım dedim.
43321 eklentisine bak43322 eklentisine bak43323 eklentisine bak
Oradan Çankaya Bit pazarındaki bir GSM malzemeleri satış mağazasına uğradım, internette bir tanesi 400 TL olan cihaz açma pena aletinin 5 tanesini 500 TL ye aldım.
43320 eklentisine bak
Üstteki 5 li Pena ları almadan önce Kemeraltı ndan aldığım aşağıdaki setle idare ediyordum. Bazen aşağıdaki set ile banyo ve mutfaktaki derzleri de onarıyordum.
43324 eklentisine bak
Alttaki üçlü seti hanıma devredebilirsiniz üstadım. Börek kesme, tatlı koyma işleri içinde uygun gözüküyorÇankaya ya inmişken devamlı alışveriş yaptığım Radsan Elektronik ede uğradım.
Proskit in iki adet tornavida ve uç setleri hoşuma gitti ve alayım dedim.
43321 eklentisine bak43322 eklentisine bak43323 eklentisine bak
Oradan Çankaya Bit pazarındaki bir GSM malzemeleri satış mağazasına uğradım, internette bir tanesi 400 TL olan cihaz açma pena aletinin 5 tanesini 500 TL ye aldım.
43320 eklentisine bak
Üstteki 5 li Pena ları almadan önce Kemeraltı ndan aldığım aşağıdaki setle idare ediyordum. Bazen aşağıdaki set ile banyo ve mutfaktaki derzleri de onarıyordum.
43324 eklentisine bak
Vantuz ekran vb çıkartmaya yardımcı olması için galibaAlttaki üçlü seti hanıma devredebilirsiniz üstadım. Börek kesme, tatlı koyma işleri içinde uygun gözüküyor
Tornavida setindeki vantuz ne için var hocam. Sette plastik trim açma zamazingo ları da var herhalde.
Vantuz, Iphone gibi telefonların ekranını çıkarırken kullanılıyor muhtemelenAlttaki üçlü seti hanıma devredebilirsiniz üstadım. Börek kesme, tatlı koyma işleri içinde uygun gözüküyor
Tornavida setindeki vantuz ne için var hocam. Sette plastik trim açma zamazingo ları da var herhalde.