Olay 30 fps de birşey görememek değil. Şöyle düşün. Kart üzerinde lehim topu var mı yok mu incelemek istiyorsun, kart da 300 x 200 mm. Kartı harita mühendisleri gibi karelere bölüp, her kareye pozisyonlanıp sonra da durağan resimde inceliyorsan, 30 fps de sorun yaşamazsın. Ama ben kartı mikroskopun altında sağdan sola sürüklüyorum ve hareketli resimde o minicik lehim topunu görmem lazım, kaçırmamam lazım. 30 fps o ayrıntı kayboluyor, ama 60 fps de durağan ve hareketli resim arasında neredeyse hiç fark yok.

@taydin, resimdeki proxxon spindle'ın modeli nedir? PCB için kullanılabilir mi?

Sistem şu. PCB delmek için de frezelemek için de kullanılabiliyor. Yana dönebilen büyüteç ile 0.3 mm matkapla delikler deldim sorunsuz.

1733849898621.png

Bir de buna tornada özel bir adaptör yaptım, standart ince boyunlu proxxon el aletlerini de takabiliyorum sütuna

1733850252723.jpeg

Güzelmiş Timur Bey, normal matkaplarda salgı nedeniyle çok küçük delikler delmek zor oluyor.

Çok ince matkapla PCB deliği delerken, padin ortasındaki deliğin fazla geniş olmaması lazım. Mesela 0.3 mm matkap ile deleceksin, ama padin ortasında asitin erittiği delik de 0.3 mm ise, matkabın ağzı kenarları kapabiliyor ve matkap kırılıyor. Ya asitin ertittiği delik çok daha küçük olacak, ya hiç olmayacak (bu tabi CNC durumu oluyor) veya çok daha büyük olacak, matkap ağzı kenara değemeyecek.

Olay 30 fps de birşey görememek değil. Şöyle düşün. Kart üzerinde lehim topu var mı yok mu incelemek istiyorsun, kart da 300 x 200 mm. Kartı harita mühendisleri gibi karelere bölüp, her kareye pozisyonlanıp sonra da durağan resimde inceliyorsan, 30 fps de sorun yaşamazsın. Ama ben kartı mikroskopun altında sağdan sola sürüklüyorum ve hareketli resimde o minicik lehim topunu görmem lazım, kaçırmamam lazım. 30 fps o ayrıntı kayboluyor, ama 60 fps de durağan ve hareketli resim arasında neredeyse hiç fark yok.
Yetmeyen bir durum olursa stereo devam ederim :tamam1

Thingiverse'den bir tane kablo askısı bastım. Osiloskop ve multimetre problarını buraya taşıdım, diğer ıvır zıvır kablolar eski askıda duruyor.

DSC00763.JPG

DSC00764.JPG

Kullandığım Asus marka monitörde FPS sayacı varmış, bir kurcalayayım dedim. Monitörde FPS ayarını aktifleştirdim.
Kamera çıkışından 1080P de 60fps çıkış alabildiğimi gördüm :dans1:

WhatsApp Image 2024-12-10 at 22.57.10.jpeg

Son düzenleme:
Çok ince matkapla PCB deliği delerken, padin ortasındaki deliğin fazla geniş olmaması lazım. Mesela 0.3 mm matkap ile deleceksin, ama padin ortasında asitin erittiği delik de 0.3 mm ise, matkabın ağzı kenarları kapabiliyor ve matkap kırılıyor. Ya asitin ertittiği delik çok daha küçük olacak, ya hiç olmayacak (bu tabi CNC durumu oluyor) veya çok daha büyük olacak, matkap ağzı kenara değemeyecek.
LPKF'nin pcb cihazında bu tip çok ince deliklere kazıma esnasında delik delme adımına geçmeden önce kazıma ucu ile 0.05mm gibi çok çok ince bir nokta atıyordu uç ile ama deliği genişletmiyordu. herhalde sebebi bu.

Merak eden olursa
freze, koordinat sehpası ve sütün sehpa toplam 28-30K civarında. ben araştırdım siz vakit kaybetmeyin.

Elimdeki elektrolitik kapasitörleri değiştirmek istiyorum.
Motorobit ten şu seti almıştım.
Çoğunluğu çöp, yüksek ESR değerleri veriyorlar. :bilmem1:

Önerebileceğiniz, denediğiniz elektrolitik kapasitör seti varsa almak isterim.

Elimdeki elektrolitik kapasitörleri değiştirmek istiyorum.
Motorobit ten şu seti almıştım.
Çoğunluğu çöp, yüksek ESR değerleri veriyorlar. :bilmem1:

Önerebileceğiniz, denediğiniz elektrolitik kapasitör seti varsa almak isterim.
Özdisandan kendiniz bir sepet yapabilirsiniz. Çöp olanları atıp kutusunu yeni kapasitörler için kullanabilirsiniz.
Sepeti kendiniz yapınca, daha çok kullanılacak 100uf, 470uf gibi değerler daha fazla alınabilir.

Kullandığım Asus marka monitörde FPS sayacı varmış, bir kurcalayayım dedim. Monitörde FPS ayarını aktifleştirdim.
Kamera çıkışından 1080P de 60fps çıkış alabildiğimi gördüm :dans1:

38958 eklentisine bak
Kamerayı HDMI ile Aliexpress ten aldığım Hagibis Video Yakalama Kartı ile USB 3 üzerinden ve Type-C bilgisayara bağlayarak denedim.
Open Broadcaster Software ile görüntü almayı denediğimde 30Fps den yukarısını elde edemedim.

Bunun üzerine bir araştırma yaptım asus ekranda gördüğüm 60 Fps olayı da ekranın yenileme hızıymış FPS ile bir alakası yokmuş.

Bu kamerayı alacak olanlar 60Fps ile kullanırım diye alacaksa almasın çünkü 60 FPS vermiyor, 1080p ve 4K da 30FPS verebiliyor.
Önceden de dediğim gibi ben 30 FPS ile çalışmasından bir rahatsızlık duymadım, bana rahatlıkla yetiyor.
1734976017184.png

whatsapp-image-2024-12-10-at-13-56-10-jpeg.38930

Ekler

• WhatsApp Image 2024-12-23 at 20.41.12.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-23 at 20.41.12.jpeg
    57.9 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bu hagbis inanılmaz ucuz birşey. Ben daha önce 4 kanallı bir kart almıştım dünyanın parası. İki tane alıp ben de deneyeceğim. Birisi içerik, diğeri de konuşan kafa veya test cihazı ekranı.

Hagibis benim kamerayı kullanabilmek için ihtiyacım olmayan bir ürünmüş aslında. Kameradan bilgisayara foto yada video kaydı olacağı zaman işe yarayacak, ayrıca kamerada U Disk desteği de varmış.
SZM CTV 1/2 almıştım o da geldi sorunsuz.

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back