Ispatula düşün, onun daha ince işler için olanı, cam gibi düz yüzeylerden bir şeyler kazıyıp çıkarmak için ideal, ordadaki çıkıntılı kısmı ileri ittirince jilet gibi ama daha sağlam çelik parça öne doğru çıkıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.

Bosch kırıcı delici ve darbeli matkap çok güzel makineler. Kırıcı delici için bol bol uç alacağınıza da şüphem yok :)

Darbeli matkabın bende bir alt modeli vardı. GSB13RE, mandren RÖHM marka. Memnun kalırsınız.

Birde Bosch GBM6 var. En küçük Bosch darbesiz matkap. Tek elle masada bile kullanılıyor. Devri yüksek, küçük delikler için ideal. Bazen evin içinde fazla ses çıkmasın diye 110V ile çalıştırıyorum. :)

Hayırlı olsun.

Kırıcı delici için uç vardı galiba 3-5 tane, evin ve çatının güvenlik kamerası kablolarını geçirmek için duvarı deldim. Klimacıların kullandığı geniş uçtan taktım ve kolayca duvarda 5-6cm lik delik açtım Bir keresinde de TV nin arkasındaki duvarda aynı çapta delik açtım kolayca.

Matkapları ev işlerinde ve hobi masam için duvar raylarını döşerken sık sık kulandım ve kullanıyorum.

Geçen gün duvara sıfır olan modellerden 10 senelik klozetin şamandırası klozet içine su damlatıyordu, klozeti dikkatlice biraz öne çektim, şamandırayı değiştirdim, tüm banyo, tuvalet ve klozet etrafındaki derzleri de yeniledim, bir dahaki sefere akvaryum slikonu kullanacağım, bu işlemler 6 saatimi aldı, yavaşça yaptım, ev ahalisinin tatilde olması çalışırken elimi rahatlattı.

Klozet şamandıra değişimi için kabaca fiyat aldım 2000 TL den başlayan fiyatlar verdiler, iyiki elimden iş geliyor dedim kendi kendime.

Elde ekipman olması ve elden bir şeyler gelmesi eli güçlendiriyor.

Son düzenleme:
whatsapp-image-2025-08-15-at-15-35-50-jpeg.43314

Eriyen prob ucunu nasıl düzeltebilir ve daha düzgün hale getirebilirim?

Havya ile düzeltmeye çalışsam tam düzgün olmayacak diye tahmin ediyorum.
Ucu biraz taşlayayım düzeltmeye çalışayım diyeceğim ama elimde taşlama yok.
3 Boyutlu yazıcıdan çıktı alayım desem ki en mantıklısı da bu gibi, ama elimde 3 boyutlu yazıcı yok.
Başka neler yapılabilir?

Son düzenleme:
keskin bir maket bıçağı ile fazlalıklar alınır çirkin görüntü temizlenebilir. tabi eskisi kadar ince kabloları sıkı tutamaz artık.

Ben Proxxon öneririm. Çok daha zengin aksesuar çeşitleri var ve aksesuarlar da daha üst seviye.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,135
Üyeler
3,240
Son üye
Ali Demirci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back